Felkavaro, indiszkrét kérdésem a szüléssel?
Anyukák szeretném ha öszintén válaszolnátok.. Kérek mindenkit, hogy ne hurrogjatok le..az alábbi linket egy szülés video van, minden látszik..Nekem szörnyü..tehát szörnyü, hogy mennyire szenved ez a nö.. meg nem tudta elkerülni a figyelmem a "lényeg"..ez a nemi szerv lesz még valaha ugyanolyan, mint régen? Ugy látom, hogy teljesen tönkremegy...Öszintén, nektek rendben volt minden? Szülés után odalenn? Szex ilyesmik?? Nem tudom azt elhinni, hogy minden oké, meg jajj de megérte, mikor ez a video is rémisztö...Elnézést senkit sem akarok felkavarni, de anyukák leirnátok öszintén az érzéseiteket, tapasztalatokat?
http://www.youtube.com/watch?v=pQmRxUENTQA
Én 4 hónapja szültem meg a kisfiam. Arra van az a bizonyos 9 hónap, ami inkább 7-8 hónap, h felkészüljön az ember. Amikor a szülőágyon voltam nem volt időm ilyeneken gondolkozni. Nekem csak a tágulás fájt, amíg meg nem kaptam az epidurális érzéstelenítést. Utána még szunyókáltam is egyet :). A kitolás, ami a videón is láthat, egyáltalán nem fájt. Egy doki nyomta a hasam, a másik húzta vákuummal a fiam. 3 nyomásra kinn volt. Amikor a hasamra tették minden fájdalom elmúlt, és utána jött a gátvarrás, mivel vágtak. Na az mészárszék volt. Nagyon véreztem így gyorsan össze kellett varrni, nem kaptam érzéstelenítést. Azt hittem meghalok, a tágulás kutyafüle volt ehhez a fájdalomhoz képest... De a fiamért bármikor újra megtenném és újra meg is teszem,mert még két gyermeket szeretnénk és alig várom, úgy újra állapotos kegyek. A gátsebem kb 3-4 napig fájt, utána minden rendben volt.
És minden rendben van odalent is, legalább is a férjem nem panaszkodott és meg nem szoktam magam nézegetni, hogy milyen a seb.
Megnéztem mindkét videót, a kérdező által linkelt természetes szülést is (hang nélkül) és a valaki által berakott császármetszést is.
Nos, az elsőt simán végig tudtam nézni, szerintem kifejezetten szép is, amikor megszületik a baba.
Ellenben a császármetszésnél többször azt éreztem, hogy el akarom takarni a szemem. Egyrészt egy mészárszék, másrészt meg cseppet sem tűnik természetesnek, ahogy szétvagdosnak rétegenként.
Nekem császárral kellett megszülnöm a kisfiamat, nem is vagyok császármetszés ellenes, de a két videó közül sokkal inkább ez az elborzasztó, szörnyű. Nekem kegalábbis.
Szia!Én is szültem már, bármikor jöhet mostmár a harmadik is, és mivel dolgoztam ilyen helyen, sokat láttam is, de nem általános ez a kiabálás. Igaz, amit itt többen írtak, hogy csak energipocsékolás! Egyébként vannak a neten nagyon szép békés, csendes szülések is, inkább olyanokat nézz, az megnyugtat! :)
Odalent pedig Nekem sincs semmi problémám azóta sem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!