Felkavaro, indiszkrét kérdésem a szüléssel?
Anyukák szeretném ha öszintén válaszolnátok.. Kérek mindenkit, hogy ne hurrogjatok le..az alábbi linket egy szülés video van, minden látszik..Nekem szörnyü..tehát szörnyü, hogy mennyire szenved ez a nö.. meg nem tudta elkerülni a figyelmem a "lényeg"..ez a nemi szerv lesz még valaha ugyanolyan, mint régen? Ugy látom, hogy teljesen tönkremegy...Öszintén, nektek rendben volt minden? Szülés után odalenn? Szex ilyesmik?? Nem tudom azt elhinni, hogy minden oké, meg jajj de megérte, mikor ez a video is rémisztö...Elnézést senkit sem akarok felkavarni, de anyukák leirnátok öszintén az érzéseiteket, tapasztalatokat?
http://www.youtube.com/watch?v=pQmRxUENTQA
Nekem nem lett tágabb. Én írtam, hogy első babámnál volt gátmetszés, a másodiknál már gátvédelemmel sikerült szülni. Mondjuk mindkét babám kis picurka volt, gondolom ez is számít.
Tőlem megkérdezte a dokim, hogy szeretném-e a gátvédelmet.
Nem olvastam végig a válaszokat, ha olyat írok, amit előttem már mások is, elnézést.
Először is: ilyen videókat szigorúan tilos nézni. Most sem néztem meg. :) Kívülről riasztónak tűnik a szülés, de benne lenni, amikor történnek veled az események, egészen más. Én eddig kettőt szültem. Persze, szenvedtem meg minden, de alig emlékszem rá. Amikor a kezembe adták a gyerekeimet, elszállt az egész fájdalom, és a két szülésem életem legszebb élménye. És a férjemnek is.
A szex: az elején kicsit fájt, de pár hónap elteltével jobb lett, mint korábban. Komolyan. Hidd el, ez így van kitalálva, ha minden nő tönkremenne a szülésben, már kihalt volna az emberiség.
Gondolom, még nincs gyereked. Amikor az első vártam, én nagyon féltem a szüléstől. Azzal nyugtattam magam, hogy néztem az embereket az utcán, és arra gondoltam, hogy ezeket is mind sikeresen megszülték, ha ez ennyi esetben működik, valószínűleg nekem is menni fog.
Emlékszem, a második szülésem indított volt. Mentünk a kórházba, a férjem mondta, hogy nem féljek, ügyes leszek. Én meg azt feleltem, ami igaz is volt, hogy higgye el, egyáltalán nem félek, nem nagy dolog ez. És nem azért, mert olyan kemény csaj vagyok, hanem mert az eltelt két év alatt teljesen elhalványodott az első szülésem okozta fájdalom. Aztán persze a második is baromira fájt, amikor vége lett, azt mondtam, többet inkább nem szülök, de azóta is eltelt már közel két év, és most már nem a szülés az, ami visszatart az újabb babától.
Hirtelen ennyi. Talán sikerült egy picit megnyugtatni.
Kétszer szültem, gondoltam, hogy valami hasonló történik, de így látva, adtam magamnak egy kis vállveregetést.
Mikor hazamentem a kórházból, mindkét estben kis tükörrel megszemléltem magam, és az első után azt hittem, hogy ebből a valamiből már sose lesz olyan, mint régen. Pedig ugyanolyan lett. No, nem 6 hét alatt, de kb. fél év , egy év elég a regenerálódáshoz. Egy kis intim torna nem árt. A férjemet egy darabig kérdezgettem, hogy tényleg olyan-e , mint régen, de szerinte is minden ok.
Nem érdemes ilyen videókat nézni...Nálam jobban szerintem kevesen féltek a szüléstől...onnantól kezdve hogy kiderült terhes vagyok egészen a szülésig rettegtem szó szerint.Nagyon sok szüléstörténetet és videót megnéztem,amit nem lett volna szabad,mivel nincs két egyforma szülés és ezektől csak jobban féltem.
Mikor eljött a szülés napja még sírtam is a félelemtől...aztán a kórházban 3 órán belül hang nélkül szültem meg a lányomat,mindenféle komplikáció nélkül.Akkor ott vajúdás közben azt mondtam soha többet...de amint odaadták a babámat minden fájdalmam elmúlt szó szerint és akár azonnal újrakezdtem volna az egészet érte :)
Persze ez biztos attól is függ milyen a szülés végkimenetele,volt-e komplikáció mennyi ideig tart a vajúdás.
Azt viszont durva így látni,hogy mennyire kitágul az ember szülés közben.
Ennek a nőnek biztos nagyon fájt. Nekem nem fájt ennyiere nem sikongattam, szinte még hangot sem adtam ki. Csak mikor a doki vizsgált, azt hiszem az fájt a legjobban. 4520 grammos lett a kislányom. :)
Párom azt mondta olyan mintha szűz lennék első két alkalommal. :) a szex csaj az elején fáj picit amíg normálisan benedvesedek. :) aztán utána jobb mint elötte.
Ja és 3 centit vágtak, nem repedtem stb.
Elmondom, hogy én miket olvastam itt már hüvelyi úton szült nőktől:
1. Van, hogy több hónapig, évekig tartó fájdalom a gátmetszés miatt.
2. Rosszul varrták össze, nagyon csúnya, lifeg ott valami.
3. Vadhús nőtt rajta.
4. Vizelettartási gondok, volt aki 2 év után még úton, útfélen bepisilt.
5. Széklettartási gondok.
6. Hüvely kitágult.
7. Hüvely túl szűk lett.
8. Előreesett a méh, ezáltal ujjal is könnyen érezhető közelségbe került a nyílással.
9. Azóta mindenféle gombás fertőzés.
10. Pukli lett ott, varrat begyulladt, gennyes.
11. A gyerek az anyuka csontjait törte.
És akkor ez csak az anyuka szempontja. Nézzük azt is, hogy hogyan is születik meg szegény gyerek.
1. Oxytocint nyomatnak az anyukába, ami nem jó a babának sem, csak hogy gyorsabb legyen a szülés.
2. Átpréselődnek egy szűk csatornán, nagyon fájdalmas nekik, hiszen még a koponyájuk is összenyomódik. A kutacs azért van, hogy ez sikerüljön, de attól még iszonyú fájdalmas, mielőtt valaki ezzel jönne.
3. Van, hogy az anyuka csontjait töri a baba, az is nagyon fájhat neki, főleg az, amikor a baba csontjait törik az orvosok, csak hogy kiférjen. Ilyen is van.
Vákuummal kell segíteni, veszélyes. Nem elég, hogy egy egész életre nyomot hagyhat (ismerek félig csúcsos fejű tinit, ő mondta, hogy a vákuum, de magamtól is rájöttem volna), ödémát okoz, ritkán agykárosodást.
4. Fogóval kell segíteni, a legrosszabb. Elhitetik szülés előtt az emberrel, hogy már nem használnak, de mégis. Jobb esetben csak felsérti a fejét, rosszabb esetben összeroppantja a koponyát. Vagy a kettő között valahol, és akkor egy életre agykárosodást okoz.
5. Elakad a köldökzsinórban, amit az orvosok nem jól kezelnek, és oxigénhiányt okoz. Ritka, de még van ilyen is.
6. Elhúzódik a kitolási szakasz, szintén oxigénhiány.
A szülések nagy részénél ezek közül valamelyik biztosan megtörténik.
De tessék, nézzetek császáros videót, és akkor ettől is rettegni fogtok:
http://www.youtube.com/watch?v=_tiAr5qrgwI
Tanulság, hogy csak az vállaljon gyermeket, aki készen áll rá lelkileg.
Úr isten mennyi mindent vágnak szét... Mit tettek be az anyuka hasában? Mindig raknak beoolyat?
Utolsó elötti voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!