Természetes szülés érzéstelenítővel vagy császár?
14:38-as:
És minden alkalommal, amikor felsírt a pici, csengettél a nővérekért? Hát nem tudom... Azért ezt biztos, hogy csak nagyon kevés kórházban csinálják így meg, bár nagyon jó, ha így csinálják. Sajnos, én közel sem ezt hallottam császáros anyukáktól. Az ő kórházukban nem szaladgáltak túl sűrűn a nővérkék babázni. Nálunk például első perctől én csináltam a babámmal mindent, pedig addig azt se tudtam, hogynéz ki a pelenka.
A gátsebről meg csak annyit, hogy kb 5-6 napig elég vacak, aztán a doki kiszedi a varratokat, és onnantól a napi tevékenységekben egyáltalán nem akadályoz, nem fáj, csak fürdéskor és wc-zéskor kell kicsit óvatosabbnak lenni egy hétig. Nem tudom, kinek milyen, nekem szülés után 6 hónappal már nyoma sem volt, és mindenem úgy működik, mint szülés előtt. Párom sem panaszkodik... :)
Hát, lányok, ti, akik egészséges fiatal nők vagytok, és megveszitek az orvosotokat a császárra....nem is tudom, mit mondjak, hogy ne legyek bántó.
Legalább ne dicsekednétek vele!
Én se vagyok egy termetes nő, félek is nagyon a fájdalomtól, de eszembe nem jutott volna, hogy csak azért császároztassam magam, hogy le ne törjön a kisujjam körme vajúdás közben.
Mindkét szülésem után hihetetlen büszkeséget éreztem, hogy ügyesek voltunk, megcsináltuk!!! Én és a babám!
Nekem ez az érzés nagyon fontos volt!
Te mire leszel büszke? Milyen szép vonalat vágattál a hasadra?
A gátsebről annyit, hogy az első baba után 1 nappal, míg a második baba után már 3 órával ülve szoptattam, jöttem-mentem, szívószállal itattam a mellettem fekvő császáros anyukát, aki egy egész napig megmozdulni se bírt.
A szexuális életem miatt aggódóknak pedig annyit, hogy az első szülés után nekem sokkal jobb lett, sokkal többet éreztem, mint előtte. A második után még nem tudok nyilatkozni, mer 3 hetes a babám, de se mozgásban, se fürdéskor semmi olyat nem érzek, ami arra engedne következtetni, hogy valami baj lenne odalent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!