Természetes szülés érzéstelenítővel vagy császár?
ma 14:17! Egyetértek!!!
Sok cicababa azért akar császárt, mert fél hogy a szexuális élete megváltozik! De ez nem csak ettől függ. Ha egy kisbaba érkezik a családba a szexuális élet mindenképpen megváltozik, ha császáros, ha nem. Sok császáros anyukától hallottam, hogy sokkal rosszabb a házasélete, mint volt...
Na, de mindegy, engem ez nem érint, mert én kibírtam érzéstelenítő nélkül a szülést. Műtöttek már ambulánsan a hasamon, nem vágták át a hasfalamat, de a felépülés akkor is hónapokig tartott, mire úgy felbírtam emelni valamit, hogy ne húzódjon a hasam, pedig nem vagyok kényes típus, mert pék vagyok és dolgoztam a műtét után 6 héttel, de fájt és húzódott, úgyhogy annyira nem vágyom egy császármetszésre.
Én azt mondom, inkább a gátmetszés háromszor, mit egy nagy hasi műtét (mert a csaszi az!)
En termeszetes uton szultem de EDA-val.
Nem akartam azt se de sajnos igy alakult.
15 oras vajudas utan amikor mar osszeertek a fajasok es csillagokat lattam a fajdalomtol es meg mindig csak 3 cm-re voltam kitagulva,15 ora alatt 1 cm-ert tagultam( ha beleszamoljuk a rendszerteleneket is akkor inkabb 25 ora vajudas volt)az orvosom mondta h ha nem kapok edat akkor nem lesz erom a kitolashoz.Akkor megilyedtem es kertem az edat.Ez volt este 11 orakkor.Nekem hatott,szerencsere.
Reggel 6 orara tagultam ki teljesen es vegul 7:50-re lett meg a fiam.
Sajnos rosszul volt fordulva ezert fogoval huztak ki.
Biztos ha fogo vagy csaszar kozott kellett volna valasztani a csaszart valasztom mert a kornyezetunkbe sok gyerek lett fogyatekos a fogo miatt.
De hala Istennek a fiam makk egezseges:).
Es en is elitelem azt aki h ne erezzen fajdalmat inkabb a csaszart valasztja.Erdekes anya az ilyen....
Nekem erről az a véleményem, hogy már csak azért sem választanám magamtól soha a császárt, mert egyrészt, akkor kimaradt volna az a hihetetlenül gyönyörű pillanat, amikor a kisfiamat először a hasamra tették, (leírhatatlan, katartikus élmény, soha, semmivel nem pótolható!) másrészt pedig a császáros anyukáknak sokáig nem adják ki a babájukat, hanem bent "tárolják" a csecsemőrészlegen, teáztatják, nem veszik fel, ha sír, stb... Márpedig közismert tény, hogy az első fél óra milyen fontos a baba életében, hiszen ekkor kezd el kialakulni a kötődés az anyához, és a szocializáció első lépcsőfoka is ez. Milyen anya lennék én, ha engedném, hogy a babám első élménye az legyen a világról, hogy hiába sír, az, aki eddig mindig védte, óvta őt a testével, nem jön, és nem öleli őt át...
Arról nem is beszélve, mennyire fontos az előtej a baba immunrendszerének. Ezt a tápszer, a cukros víz, vagy a tea soha nem tudná pótolni...
Nekem a természetes szülésem után azonnal kiadták a babámat, egyetlen percet nem töltött a csecsemősöknél, csak akkor láttuk őket, amikor esténként vittem őt füröszteni. Szerintem csak így van értelme a roaming-in-nek. Aki erről önként lemond, maga sem tudja, mit árt vele önmagának, és a babájának...
Más kérdés, ha a baba, vagy az anya egészsége érdekében kell császározni. Ez felülír minden mást, hiszen az ő életük mindennél fontosabb. No de az, hogy valaki önként dönt így, az számomra érthetetlen.
17:34-es vagyok.
Természetesen az rooming-in akart lenni... :)
Kedves 17:34 es, amikor császároztak, akkor nekem a mellkasomra tették, majd elvitték rendbe tenni, délután behozták, akkor is rám tették, majd másnap már velem volt. Ennyit erről hogy nem kapom meg a gyereket. mi az hogy az anyaság mércéje itt kezdődik? Hogy ki hogy szül. Ti bar...k.
Bocsi a kivételnek.
A 07:08-as válaszokónak:
A tegnapi 17:34-es vagyok.
Először is, én nem b*rmoztalak le, szóval kérlek, te se tedd ezt se velem, se mással. Nem mondta senki, hogy aki császárral szül, az nem anya, egyszerűen kifejtettem, hogy én miért tartom szerencsésebbnek a természetes szülést. Előttem is megtették már páran. Az, hogy neked a hasadra tették a babát, nagyon jó, de általában császárnál nem ez a bevett szokás. Legtöbbször örül az anyuka, ha másnapra megkaphatja a picit. (Mint ahogy tőled is elvitték, miután a hasadra tették, hiszen egy nagy műtéten estél túl éppen, amit ki kellett pihenned...)
A természetes szülés során viszont éppen annyira fárad ki az anyuka, amennyire a baba. Mi együtt pihentük ki a fáradalmakat, kivettem őt a gurulós ágyából, és a karomban aludt... Persze vannak olyan anyukák, akik első éjszakára természetes szülés után is beadják a picit a csecsemősbe. Nem akarok általánosítani. De én azt mondom, busásan megtérül az, hogy feláldozzuk a pihenést a babáért, hiszen a fiam az első perctől kezdve nyugodt, jól alvó kisbaba volt, sosem riadt fel álmából, csak enni kelt fel egyszer-kétszer, és már aludt is tovább...
Az, hogy valaki fél a fájdalomtól, az teljesen természetes. De hosszú távon egy gátseb sokkal kisebb kellemetlenség, és hamarabb is gyógyul, mint egy nagyműtét utáni seb. Én azt mondom, hogy ha már meg lehet választani, hogyan szüljünk, akkor nekem a kád meleg víz a befutó, mert nagyon sokat segít. Magamtól sosem választanám a császárt, pláne nem azért, hogy "minél kevésbé fájjon"...
Én biztosan sosem választanám magamtól a császárt, mert a szülés minden pillanata gyönyörű, és felejthetetlen, amit az anyuka és a baba együttes erővel csinálnak végig. Amikor megszületett a kisfiam, hihetetlenül büszke voltam rá! :)
Írtam azt is, hogy vannak esetek, amikor valóban indokolt a császár, úgy tűnik, te a hozzászólásom ezen részét kihagytad... Senki sem néz le téged azért, hogy császárral szültél, a barátnőim közül is mindnek így sikerült, bár egyiknek sem direkt, és mindegyik azt mondta, hogy legközelebb inkább végigcsinálná természetes módon... Nem tehetek róla, de nekem a tervezett császár nagyon idegenül hat. Nem vagyunk egyformák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!