Természetes szülés érzéstelenítővel vagy császár?
Én természetesen szültem érzéstelenítő nélkül.
Annyira nem fájt, mint ahogy sokan mondták,lehetett volna rosszabb is szerintem. Teljesen átlagos méretekkel mentem szülni. Én örülök,hogy nem kaptam érzéstelenítőt, mert nagyon meghosszabbítja a kitolási időt. 45percet voltam a szülőszobán.
A babának természetesen nem tesz jót az érzéstelenítő.
Szintén természetes úton, fájdalomcsillapító nélkül. Abszolut kibírható volt. Fuss neki így és ha nem bírod, még mindig kérhetsz fájdalomcsillapítást.
A császár életmentő beavatkozás, nem előre tervezett "luxus" fájdalomcsillapító.-melleseg szerintem sokkal nagyobb fájdalom és hosszabb gyógyulás, mint a normál szülés...
Az orvosod mondta, hogy keskeny a csípőd, mert ha igen, akkor úgyis megcsászároz valószínűleg.
Egyébként, ha vajúdás alatt nem tágulnál megfelelően, akkor kaphatsz még oxitocint is és azzal igencsak fájdalmas a szülés. Ez is benne lehet a pakliban.
a barátnőm olyan kis vékonyka, nagyon keskeny csípővel mint egy kisfiú,és érzéstelenítés nélkül, természetes úton simán szült. nagyon féltettük ott topogtunk a szülőszoba előtt ( a barátnők), erre amikor kijött mosolyogva közölte, hogy jöhet a következő.
nekem széles a csípőm, és páróra alatt én is túl voltam rajta, de én nem vágytam következőre:)
Természetes szülés, érzéstelenítő nélkül. :)
Én még oxitocint is kaptam, mert indítottak, (én is rettegtem a fájdalomtól, szerintem ezért is döntött úgy a kisfiam, hogy akkor ő "bent marad"), mégis életem legnagyobb élménye volt...
Abszolút kibírható a fájdalom. Két fájás között pedig, a "szünetekben" van lehetőség rá, hogy pihenj. Persze csak akkor, ha nem a következő fájástól rettegsz már jó előre... A fájdalom jó. Azért fáj, hogy tágulj. Ha képes vagy elfogadni, semmi gond nem lesz.
Hidd el, sokkal rosszabb a szüléstől való rettegés hosszú heteken át, mint maga a szülés. Én is mindenhonnan csak a csupa rosszat hallottam... Ne higgy senkinek! Ez a világ legtermészetesebb dolga, tudni fogod, mit kell tenned, és segítséged is lesz! Mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Nekem egy egész éjszakás fogfájás százszor rosszabb érzés, mint a szülés. Hiszen abban még szünet sincsen...
Könnyű szülést kívánok!
Egy 21 hónapos legényke anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!