Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetes szülés érzéstelení...

Természetes szülés érzéstelenítővel vagy császár?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb a babának és a mamának is?Melyik fáj jobban? Félek,mert kicsi a csípőm:S
2009. nov. 29. 22:04
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
46%
Nekünk császárunk volt, és nem szenvedtem utána. Az első felkelés rossz volt, de utána már semmi baj nem lett. Nekem is kicsi a csípőm, de csak császárral vagyok hajlandó szülni. Most 2 éves a fiam, és 3 hét múlva jön a hugi, császárral. És vékonyabb vagyok szülés előtt.
2009. nov. 30. 08:26
 12/47 anonim ***** válasza:
68%
TERMÉSZETES, érzéstelenítő nélkül!!Életed legszebb és legmeghatározóbb élménye lesz!Nekem az volt!
2009. nov. 30. 09:45
 13/47 anonim ***** válasza:
74%

08.50-nek!Én biztos nem fizetnék azért hogy kivegyék belőlem a babát...

A császár életmentő műtét!!! Annyi fájdalmat bőven ki lehet bírni, amíg vajúdsz. Ha nem szültél természetesen, honnan tudod milyen?? A babának is rosszabb, ha csak úgy pikk-pakk kikapják belőled...

2009. nov. 30. 10:27
 14/47 anonim ***** válasza:
80%

Császár ne akarj, mert az eleve azt jelenti, hogy valamilyen gond van.

Természetes uton jobb, hamarabb felépülsz. A fájdalomcsillapítást pedig teljesen felesleges előre eldönteni, ez majd akkor jön.

Lehet, hogy hamar meglesz a babád és nem is fog annyira fájni, vannak akik méhszájnál, hüvelynél receptorszegényebbek, mint ahogy ide is írtak hasonló anyukák.

Ha nagyon fáj, akkor majd kérsz fájdalomcsillapítót. Kizárólag edát kérnék, ez az egyetlen, ami teljesen veszélytelen a babára.

Ne agyalj egyébként ezen, mert ezt nem te fogod eldönteni :)

Készülj úgy, hogy természetes fájdcs. nélkül, ha minden rendben és mégis nagyon fáj, akkor eda, ha pedig gond van esetleg, akkor császár.

Csak a keskeny csípő miatt nem fognak megcsászározni, ezt felejtsd el.

2009. nov. 30. 10:42
 15/47 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit akartam írni, hogy a kitolás nem a baba súlyán múlik, hanem a fejkörfogaton, tehát lehet 3 kilós babának is akkora búrája, hogy nehezen jön ki, míg 5 kilós baba is kipotyoghat.

Ha nagyon nagy téraránytalanság lenne a baba feje és a medencekimeneted között, hogy mégis császárt választ az orvos, ezt az utolsó pillanatban fogja eldönteni!

2009. nov. 30. 11:16
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

A császár csak akkor jó a babának, ha valami gond van, és életet mentenek vele.

Egyébként nem jó neki. Ja, és ha császároznak is, valamennyi időt hagynak vajúdni, mert ez egy nagyon fontos élettani folyamat. A babának is kell ez a stressz, hogy felkészüljön a külvilágra.

A természetes szülés során a szülőcsatornán áthaladva kipréselődik a sok trutyi a babából, ez is hasznos. Meg a hüvelyben olyan hasznos baktériumokat vesz fel, amire az egészsége szempontjából szüksége van.

Szóval, ha eközül a kettő közül kell választani, akkor a természetes szülés fájdalomcsillapítóval. Ám leírom az én esetem, aztán meglátod, van-e értelme.

Én is rettegtem a szülési fájdalmaktól!!!

Az első babámnál kértem az EDA-t, valamennyi vajúdás után meg is kaptam. Vártam, vártam a hatását, de csak féloldalasan hatott, a másik oldalamon ugyanúgy éreztem a fájásokat.

Második szülés előtt szintén kértem EDA-t, gondoltam, nem lehetek annyira peches, hogy most is csak féloldalasan hat, hiszez csak nagyon ritkán fordul elő. Nem is voltam. Ugyanis egyáltalán nem hatott.

2 perces, intenzív fájásokkal kezdtem a szülést, 3 óra múlva bekötötték a kanült, nyomták a dózist, de csak halvány zsiborgást éreztem az egyik talpamban, és ennyi. Aztán másfél óra múlva megszületett a babám.

Ha harmadszor szülnék, biztos, hogy nem vacakolnék az EDA-val, hanem nekimennék a szülésnek fájdalomcsillapítás nélkül. Hisz végül is szinte mindkettőt anélkül szültem.

2009. nov. 30. 11:27
 17/47 anonim ***** válasza:
76%

Jesszus, szegény :(

Jó pancser dokid volt...

2009. nov. 30. 11:40
 18/47 anonim ***** válasza:
100%

Természetes szülést akartam érzéstelenítő nélkül. Majdnem sikerült, de meg kellett császározni.

Pokol volt utána napokig.Nekem az sokkal rosszabb volt, mint a vajúdás.

Úgyhogy a két lehetőség közül: természetes érzéstelenítővel.Az jobb a babának is. De ha valami probléma adódna a doki úgyis megcsászároz.

2009. nov. 30. 11:54
 19/47 anonim ***** válasza:
36%
kizárólag császár. soha nem szeretnék természetes szülést! nem bíroma fájdalmakat és a császár legalább tuti biztonságos. ott még soha nem akadt el és halt meg baba....
2009. nov. 30. 12:55
 20/47 anonim ***** válasza:
70%

12:55-ös, tudod te mit beszélsz?! Nehogy azt hidd, hogy hétfőn felhívod a dokid, hogy kedden vágja ki belőled szépen a babát!!! Császár előtt is fogsz vajúdni, nem is keveset. Mert a babának ez a jó! Még ha te nem is bírod a fájdalmat (jaj, dehogy nem!), a baba ebben az esetben fontosabb!

Másrészt a természetes szülés egy természetes folyamat, mint a nevében is benne van. Akadhatnak komplikációk, de a legtöbb esetben simán, bármiféle beavatkozás nélkül lezajlik (vagy lezajlana, ha nem türelmetlenkednének a dokik, és nem indítanák, gyorsítanák feleslegesen is), míg a császározás egy hasi MŰTÉT, és biztos tudod, a legapróbb rutinműtétnél is lehetnek komplikációk. Sokkal nagyobb a fertőzésveszély, trombózist kaphatsz...stb.

Persze ez sem kizárólagos, de elég furcsa úgy hozzáállni, hogy a természetes szülés egyenlő a halállal, míg a császár csak biztonságos lehet! Nagyon nem!!!

2009. nov. 30. 13:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!