Ki hány órát vajúdott?
Közbe mit csináltatok?
Halottam,hogy lehet ülni meleg vízben,sétálgatni,stb.
Férjetek veletek lehet közben?
1. gyerek 10 óra vajúdás, 3 órás kitolás. Amíg bírtam sétálgattunk a férjemmel a folyosón, beszélgettünk. Vajúdhattam kádban, aztán fel kellett feküdni a szülőágyra, ott kezdődött a nagyon durva vajúdási szakasz.
2. baba 2,5 óra vajúdás,labdán, 15 perc kitolás. Nem sétálhattam, mert a baba miatt végig rajtam volt a ctg (volt 1 kis probléma), a géptől max 2m-t tudtam arrébb menni, így kádban sem vajúdhattam, de lett volna rá lehetőség. A férjem mindkét alkalommal végig bent volt, csak azután kellett kimennie, miután megszületett a méhlepény és az orvos összevarrt és megnézte, hogy minden oké-e odabent.
1 gyerek
én olyan 15 percet vajúdtam, majd simán szültem.
Mivel én vizsgálatra mentem be és nem szülni, így a vizsgálat után rögtön kaptam beöntést, majd feküdjek az ágyra. Az ágyon próbáltam aludni egy kicsit, és kínlódtam a melegtől (augusztusban szültem, nagy meleg volt)
A férjem nem volt velem, dolgozott..
5 ÓRát..ebből 1 óra kitolási.szakasz
Bent volt a férjem...
Kipróbálhattam a szülőszéket,kádaztam,de a legjobb a séta volt ..illetve hogy a férjem maszírozta a fenekem fölötti gerincvonalam...
Első gyerek: 4 óra 40 perc (benne van a kitolás is, az fogalmam sincs mennyi volt)
Második gyerek: 1 óra
Utolsó vagyok: Sétálgattam mind a két alkalommal, de igazán semmi nem esett jól
Természetesen bent volt a férjem végig
5 és fél órát mindkettőnél
1. ágyon indított szülés, nem kelhettem fel, kb. 2 órás kitolással, felváltva volt velem a párom, a sógornőm, és anyum. Durvább részeknél a párom kiszaladt :)
2. itthon kezdődtek a fájások, megfürödtem (hátha még nem az igaziak), vasaltam egy kicsit, majd szóltam a páromnak, nagyobbik gyereket összeszedni, telefonálni a mamáknak, lerakni a gyereket, irány a kórház. Ott mire mindent előkészítettek, zuhany alól már tolófájásokkal jöttem ki, fel a szülőágyra és fél órán belül kint volt a kicsi. Itt csak anyum volt velem, mert a durvább részre kerültem be a szülőszobára :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!