Most akkor hogy számítják, hogy ki hány órát vajúdott? Nem az első fájástól a baba megszületéséig?
Mert nekem az első fájásomtól a fiam megszületéséig 2és negyed óra telt el. Én mindig ezt mondom ha érdi valaki,hogy mennyi idő alatt szültem meg.
Sogórnőm meg azt állítja hogy másfél óra alatt szült meg,holott reggel 6kor folyt el a magzatvize és du. 3/4 2re lett meg a baba. Akkor most ugye enyhén szólva lerövidítette :S De miért?...nem értem.
nekem is úgy fest :S
De nem értem ezt a gondolkodást. Még a valós adatok is hogy 8óra hozta világra első babáját az is nagyon jó.
Akkor ha csak az erős fájásoktól számítja,akkor én mostmár fél órát mondjak? :DDD
Nem arra gondol a sogornod, hogy bar elfolyt a magzatvize, de nem indultak be azonnal a fajasok, csak kesobb es akkortol szamitja a vajudast?
Mert ha ez igy van, akkor o is epp arrol beszel, ugy meri, ahogy te, csak eppen elbeszeltek egymas mellett. A legtobbszor ha burokrepedessel indul a szules, tehat elfolyik a viz, akkor sem indulnak egybol a fajasok, foleg elso szulo nonel.
Mert en is azt tekintem vajudasnak, ami az utan volt, hogy megerkezett az elso fajas es addig tartott, amig jottek a tolofajasok. Utana van a kitolasi szakasz es azt a reszt, amikor a meglepenyt szuljuk meg szinten masnak hivjuk, csak elfelejetettem mar, hogy mi is a neve.
Nekem is magzatvizelfolyassal kezdodott a szulesem, harom oran at utana meg vigan dalolgattam, mert nem voltak fajasaim. Nah, ezt a reszt en akkor sem tudnam vajudasnak hivni, ha en jatszanam a hattyu halalat, mert ha a fajasok nelkuli harom ora, amikor a legnagyobb dolgom az izgalom volt, hogy jon a baba, szoval ha ez vajudas, akkor ilyet kivanok mindenkinek.
Harom oraval a viz elfolyasa utan jott az elso fajas, az az igazi falkaparos egybol es tartottak harom oran at, akkor jott az elso tolofajas. Nah, ezt hivom en vajudasnak, az tenyleg az volt. Tehat en mindenkinek ugy meselem, hogy elfolyt a viz, kesobb jottek a fajasok, vajudtam harom orat es jott a babam.
szia
nekem este 11kor folyt el a magzatvíz, és hajnali 4től indultak a fájások.d.e. 10re lett meg a pici.én (szerintem) 6 órát vajúdtam.
Sokan, akiknek fájásokkal kezdődik a szülés, az első kis fájástól számolják, amitől tizen-huszton órákig is eltarthat, de az még türhető fájdalom. Mellette még sokan vasalgatnak stb.
Nekem úgy indították meg, 5 óra volt össz, de az piszok kegyetlen, erős fájdalom szünet nélkül.
Az tisztán 5 óra volt. Ebből tuti nem lehetne fél napokat kibírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!