34. hetben jarok es ideje elgondolkodnom hogy szeretnek szulni, valaki szult vizben?
Figyelt kérdés
mert a vizbenszulesnek is elonyeit es hatranyait olvasgattam,pl hogy vizet lelegzik be a baba.mar szultem 3 eve es az termeszetes 24oras epidural mentes (allati fajdalmas)szules volt.a masik kerdesem meg h ha epiduralt kerek akkor tenyleg nemfogom erezni a kitolast??2013. dec. 18. 23:16
1/2 anonim válasza:
Nem lélegzi be, mert kb 6. hónapig működik a búvárreflex, ha víz éri az arcát, nem vesz levegőt. De ki is veszik, közben még köldökzsinórból kapja az oxigént. Az a két másodperc nem oszt, nem szoroz neki.
Ellene inkább az szól, hogy a vízbe ürül sok minden, amitől rettentően zavaros, gyakorlatilag szennyvíz lesz. Vér, széklet, vizelet és egyéb testnedvek. Mire odáig eljutsz, hogy kijön a baba, már egy barnás lötty lesz a víz.
2/2 anonim válasza:
Állitólag jó, mert a szakemberek szerint sokkal nagyobb nyugalomban érkezik meg a baba, nincs olyan nagy környezetváltozás azonnal, de nekem mégis természetellenesnek tűnik, hiszen sem az emberek sem a hozzánk hasonló állatok (majmok) nem szülnek vízben. Ki tudja? Lehet, hogy a születésünkkor kapott nagyobb sokk segíti éppen a testi-lelki fejlődésünket. Hangsúlyozom, hogy ez csak az én elmefuttatásom, nincs rá nyílván tudományos bizonyíték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!