Anyukák! Tényleg olyan érzés a szülés, mintha valaki az ánuszán próbálná magát kifordítani?
És nem féltetek a szüléstől, hogy milyen lesz? Egy 10-es skálán mennyire értékelnétek a szülés fájdalmát, ha a 10-es olyan, mintha mondjuk elevenen elégetnének, miközben kikaparják a szemed?
Valahogy lehet csökkenteni a fájdalmat? Csakmert igaz, még nagyon nem tartok ott, de nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon félek, mi lesz, ha majd nekem is babám lesz...meg azok a rémsztorik, hogy miközben szülte a nő a gyerekét, szétszakadt a gátja...úristen, még belegondolni is rossz...
16L
9/10 Köszönöm :) És ha nincs semmilyen eü.-i problémám, csak nem akarom, hogy fájjon, akkor nem végezhetik el a császármetszést rajtam?
10/10 Te meg aztán nagyon a kérdésre tudsz válaszolni
:D ezért sem kell 16 évesen szülni de talán még 20 évesen se...
fáj ,nagyon ,az egész testedet elönti,de nem szabad ellenkezni
én 12 órát vajúdtam , és sokkal jobban fáj pl egy gyökérkezelés ami 2 óra hosszat tart ....
szobatársam 36 órán át vajúdott,nem ülnek ott az orvosok csak a kitolásra esnek be.
Köszönöm a válaszokat :)
utolsó: Grat a babádhoz :)
Szia én 23 órát vajúdtam, 10-es skálán :D olyan 6
Az utólsó 10 óra már elég rossz volt, de kibírható maga a szülés nem fájt.
Csak a csaszarrol tudok nyilatkozni, surgossegim volt. Nem altattak el vegig ebren voltam. Annyi h eltakartak igy semmit nem lattam az egeszbol es ereztem. Reszkettem sz biztos de nem azert mert fajt hanem a tudat h vilagra jon a lanyom es latni fogom, renbden legyen vele minden stb..
Az erzestelenites pl nekem egyaltalan nem fajt. Szerintem fel sem fogtam az extazis miatt amit akkor ereztem. :-)
Lehet h akkor nem fajt de utana, haaaat nem vot egy kellemes erzes mikor masnap kikotnek egy kotelet az agyad vegebe es kozlik veled h na ulj fel. Akkor rossz volt nagyon meg kb 2 hetig de eltelt 10 honap es szinte nem is emlekszem a fajdalomra, csak a jokra. :-)
Nem nagy dolog szerintem egy szules, legyen az csaszar rendes szules. Akik meg teljesen a remtorteneteket tudjak meselni azert ferditenek is rajta es szeretik sajnaltatni magukat. En is tudnam most sajnaltatni magam h miert kellett a surgos csaszar, utana miben kertem a ferjem segitseget, felesleges. Mindenkinek mas a teste, maskepp eli meg a szulest, felepulest.
Nem ul mar senki manapsag a foldre attol h vki szult egy gyereket. Ez a normalis. :-) hidd el ha majd odaig jutsz maskepp latod. Foleg ha mar terhes leszel es a vegen jarsz mar alig hiszed h ki bujjon legyen az akarhogy. Az ilyen buta felelmeket meg el kell terelni a baba varasaval, tervezgetesekkel.
Meg annyi h amit a filmekben latsz h prditanak szules kozben az se igaz. :-) sokkal kevesbe birsz annyira nyomni ha uvoltesz mintha csendesen nyomnal. :-)
Ugyan én még nem szültem, de bennem is voltak/vannak hasonló gondolatok. Ha nagyon félsz tőle még tudsz EDÁ-t kérni, illetve szerintem jobb lehet egy alternatív szobában szülni.
De hogy melyik kórházban van pesten alternatív szoba és adnak kérésre EDA-t..háát jó kérdés.:) Erre meg én lennék kíváncsi.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!