Le tudnátok írni, milyen érzés, ha beindul a szülés?
Görcsölgetek reggel óta, egyszer, elmentem wc-re, akkor elmúlt, utána megint jött egy, de nem tudom mennyivel utána, akkor lezuhanyoztam, elmúlt, de most is mintha meg akarna jönni -legalábbis olyan érzés-. Milyen, amikor megindul a szülés, leírnátok a Ti élményeiteket? Amúgy baj lenne, ha most születne meg?
Köszönöm előre is!
35+2 hkm
Nekem úgy indult, hogy először gyengén összehúzódott a hasam és több másodpercig összehúzódva, bekeményedve maradt. Majd egyre erősebben és egyre sűrűbben húzódott össze és egyre több ideig maradt úgy. Nekem szülés előtt 21 órával kezdődött.
Ha csak kisebb görcsölgetés van, az szerintem csak jósló fájás, főleg ha zuhanyozás után el is múlik egy időre.
Szerintem vegyél be magneb6-ot, az 36. hétig lehet szedni.
Sok kórházban csak betöltött 36. hét után lehet szülni. Ha előbb indul be a szülés, akkor olyan kórházba kell menni, ahol van koraszülött ellátás. Szerintem még jó lenne ha bent maradna 1-2 hétig a baba.
Esetleg hívd fel az orvosod vagy szülésznőd. Vagy ha nincs, akkor a kórház szülészeti osztályát, ott is tudnak segíteni.
Az első szülésemnél kegyetlenül erős (mensi x10) görcseim voltak, de azok azonnal rendszeresen. Az azt megelőző jósló ájások (ami neked is lehet), már a 32. héttől jöttek, óránként, fél óránként, két óránként, de fájdalom szempontjából teljesen más volt. A másodiknál már em volt olyan erős se a jósló (ami csak pár nappal a szlés előtt jelentkezett először, amikor is már 2 ujjnyira nyitva voltam), se a szabályos fájásaim.
A szülés megindulása inkább lassú folyamat, kétszer átélve azt mondom, azé-rt is van így, hogy rá tudj hangolódni, elmúljon a félelemérzeted. Szerintem annyira egyértelmű, amikor jön az "igazi", hogy azonnal érzed testestül-lelkestül, hogy EZ AZ.
Én azt vizualizáltam minden egyes fájásomkor, hogy kinyílik egy rózsabimbó bennem és így sokkal könnyebb volt pozitívan gondolni rá (az első szülésemnél még rettegtem, mikor jön a következő), és nem is fájt annyira.Ezt már korábban elkezdtem elképzelni, minden este fürdéskor eljátszottam a gondolattal, míg a babámmal beszélgettem, hogy majd így fog kibújni belőlem. És végül tényleg így is bújt ki, sírás nélkül, nyugodta és lassan (30 óra után...), de konkrétan a kitolási szakaszom is lassú volt, nem erőltetett és gyönyörű.
A kislányom sokkal erőszakosabb módon született (műszakváltáskor), arra sajnos nem tudok így emlékezni, csak azt tudom, féltem a szüléstől és mindenbe beleegyeztem, hogy minél hamarabb vége legyen, llenben most átéltem és tényleg csodálatos életet adni valakinek! Még akkor is, ha pokolian fájnak bizonyos részei(m)... De a lényeg, hogy tudatosítottam magambanm, hogy a fjás azért van, hogy az Ő útja könnyebb legyen.
Azt mondják, inkább 37. hét előtt, mint akkor szülessen, mert akkor még kaphat tüdőérlelő injekciót a baba, viszont inkább még maradjon a 38. hétig benn, az a biztos!
Boldog készülődést és könnyű szülést kívánok neked!
nekem semmi előzmény nem volt, csak egy pukkanás és elfolyt a magzatvíz...(ez kétszer volt így )
még jobb lenne ha kicsit bent maradna, de persze semmi baj nem lenne ha megszületne....
szerintem ez a nagy meleg a ludas....én is azóta görcsölök...
állítólag a meleg a fájásokat hozza...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!