Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van jelentősége annak, hogy...

Van jelentősége annak, hogy ki hány ujjnyira tág, mielőtt beindul a tényleges szülés? Vagy egy zárt méhszájjal induló is lehet könnyű, egy több ujjnyira nyitott is tágulhat szüléskor lassan?

Figyelt kérdés
mik a tapasztalaitok? Ki mennyivel kezdte és hány órás szülés lett a vége?
2013. febr. 21. 17:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
3%
Értelmetlen a kérdés. A szülés akkor indul be, ha teljesen kitágult (eltűnt)a méhszáj.
2013. febr. 21. 17:21
 2/11 A kérdező kommentje:

köszi a kioktatást. A kérdés arra irányul, hogy nem mindenki azonos cervix értékekkel indul szülni a kórházba, és hogy a későbbiekben vajúdási idő rövidsége szempontjából van-e ennek jelentősége.

De felteheted okosan a kérdésemet ha gondolod!

2013. febr. 21. 17:32
 3/11 anonim ***** válasza:
35%

Érdekes, én tökéletesen értettem a kérdést. De ha valaki kötözködni akar....

Szóval, én mikor bementem a kórházba, 2-3 perces fájásokkal, akkor 1 ujjnyira voltam nyitva és papírvékony volt a méhszájam. 1,5 óra alatt eltűnt a méhszájam. Sajnos a kitolás elhúzódott, de az első komolyabb fájástól számítva 6 óra alatt szültem meg egy majd 4 kg-os babát.

2013. febr. 21. 17:52
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

3111-es méhszáj értékkel sétáltam be a szülőszobára, oxicotin terhelésre ami sikerült ezért beindították a szülést.magyarán totál éretlen volt a 41 héten is,pedig második baba,igaz az elsőt is indították emiatt.

na mindegy,szóval kaptam ott méhszájérlelő tablettát és 6 órát kellett várni a hatására,akkor rövidült

3111 ről 2111 re

és minden órában rövidült akkor már fájásokkal kísérve

1111,2222,3333,4444,--ekkor tűnt el a méhszájam de ez egy napba került mire meglett a baba,nem siettünk ráértünk szépen lassan tágultam ..

szóval bementem egyik reggel 7 re és másik reggel 5 re lett meg a baba.

a lényeg hogy nekem totál zárt,vaskos magasan volt a méhszájam!

3 hós manó anyukája és 3 évesé

2013. febr. 21. 18:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Biztos van.Én a 2.és 3. gyerkőcnél is úgy mentem be,hogy 2-2.5 ujjnyira nyitva voltam(jóslóm se volt,szépen kitágultam).A 2. babám 3 óra alatt lett meg,a 3. 2 óra alatt(egyből burkot repesztett a szülésznőm,azonnal rendszeres fájásaim lettek).Az első gyerkőcöm 4 óra alatt lett meg,szintén 1-2 ujjnyira nyitva voltam,amikor bementem.
2013. febr. 21. 18:06
 6/11 anonim ***** válasza:
Szia!Egy hétig feküdtem bent,betöltött 40.hét után,a dokim naponta nézte a magzatvizt,piszkált,próbált kézzel tágítani,végül 2 ujjnyi méhszájjal jutottam fel a szülőszobára.Sajna nagyon lassan haladtunk előre,fájásgyenge lettem, a baba nem tudott beilleszkedni rendesen,így végül 5 óra vajúdás után operáltak.84330 grammos lett a lányom)
2013. febr. 21. 19:24
 7/11 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok,szóval 4330 grammos volt a lányom:-)
2013. febr. 21. 19:24
 8/11 anonim ***** válasza:

Én 40 hét 2 napig zárt voltam, aztán 40 hét 3 naposan C1111 lett az érték, ekkor oxitocint kaptam, és fél nap múlva -mivel nem tágultam tovább ennél- megcsászároztak. :(

Az én tapasztalatom - ami mondjuk nem mérvadó - hogy aki folyamatosan nyílik a terhesség vége felé, gyorsabban szül. Aki meg sokáig zárt, nehezebben.

2013. febr. 21. 19:31
 9/11 anonim ***** válasza:
én mikor beértem a kórházba, akkor 7 órája voltak 4-5 perceseim, akkor voltam 2 ujjnyira nyitva. innen még 7 óra volt mire megszültem, ebből 1,5-2 óra volt a kitolás.
2013. febr. 21. 20:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Elfolyt magzatvízzel 5 perces fájásokkal 2000 volt,rá 2 órára teljesen eltűnt a méhszáj.Ha nincs téraránytalanság akkor hamar meglett volna a fiam.
2013. febr. 21. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!