Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon durva lesz, amit...

Nagyon durva lesz, amit kérdezni szeretnék, kérhetek csak értelmes válaszokat?

Figyelt kérdés

Sajnos eléggé szorulásos vagyok.Ez gond volt az első gyereknél is.

Most 23 hetes kismama vagyok,és már előre félek ,mikor wc-re kell mennem!!!

Kérdésem az lenne,hogy szerintetek lehet abból nagyobb baj,burok repedés akár,ha egy kicsit jobban erőlködök?

Próbálok lassan nyomni,kicsiket,de nagyon félek,hogy nehogy emiatt beinduljon a szülés/vetélés!!!

Épp most vagyok túl megint egy szörnyű klotyó látogatáson,és tettem be egy betétet is.

Légyszi ne írjatok olyasmit,hogy egyek több gyümit,meg igyak többet,mert ezeket mind-mind kipróbáltam már.Sajnos semmi nem használ huzamosabb ideig.

Valószínűleg az emésztésem ill. az anyagcserém borzasztó lassú.Vagy a vastag belem hosszabb az átlagnál,nem tudom.

Ha kérhetem -még egyszer- a kérdésre válaszoljatok.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!

2009. nov. 24. 12:45
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Nekem a Laevolac segített, meg a szenna tea, bár utóbbit terhesen talán nem lehet inni. A glicerines kúp szó szerint sz..t se ért nekem.

Egy kis lekvár is jót tehet. Kanállal, éhgyomorra.

2009. nov. 24. 21:19
 22/30 anonim ***** válasza:
Nekem évekig volt székrekedésem,a magneb6-ot amióta szedem azóta minden reggel rendszeresen van székletem!
2009. nov. 24. 22:31
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
A szülés nem indulhat be, de a méhszáj kinyílhat!
2009. nov. 24. 23:32
 24/30 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a választ.

Igazán jól esett,hogy egy ilyen kényes kérdésben a szíveteken viselitek a sorsomat.De ahogy olvasom,ez nagyon sok mindenkinek a sorsa is egyben.

Szomorú vagyok,hogy a kismamáknak még emiatt is kell szenvedniük.Miért nem kísérleteznek már ki olyan vitamint,vas készítményt,ami nem fogja meg a hasat ennyire?

Lehet,hogy váltok más vas forrásra,és kipróbálok pár praktikát.Sajnos van egyéb tényező is,ami az erőlködést felerősítve szülést idézhet elő.Ezért kérdeztem.De megpróbálok megnyugodni,és törekszem a rendszerességre.KÖSZI MÉG EGYSZER,SZÉP NAPOT!!!

2009. nov. 25. 09:05
 25/30 A kérdező kommentje:
Ja és az első szülésnél nem volt kötelező a beöntés,de én kértem.a szülésznő csodálkozott,mert általában mindenki kihagyja,de mikor elmondtam neki az indokaimat,megértette...
2009. nov. 25. 09:09
 26/30 anonim ***** válasza:
Szilvalekvár,aszalt gyümölcs,gyenge kávé.Nekem ezek segítettek,na meg a kefír és a savanyú káposzta!Persze nem mind egyszerre:)
2009. nov. 25. 10:42
 27/30 anonim ***** válasza:

en is mindig atto, felek, hogy erolkodes kozben megszulok. (elso baba)

lehet glicerinkupot hasznalni, nekem a nogyogyaszom javasolta kremmel egyutt. tenyleg csak vegszukseg eseteben hasznalom, mert konnyen raszokok. sajnos tapasztalat.

2 hete hogy nem dolgozok es azota sokkal konnyebb a szekletem, mint elotte, amikor idore kellett kakilnom. szerintem nalam ezert ilyen psziches okai is voltak a szorulasnak, meg persze az aranyerem.

sok szerencset!

2009. nov. 25. 11:23
 28/30 anonim ***** válasza:
Nem értem azokat a praktikákat, hogy a végbél környékére kell kenni olajat, krémet stb. Attól a széklet még kemény marad és a végbélig el kell jutnia (rossz esetben erőlködéssel). Inkább a székletet kellene lágyítani. Tényleg nagyon jó a lekvár éhgyomorra. Viszont a vasat és egyéb vitaminokat is szedni kell. Ezért írtam már neked a Ferrofolgammát. Próbáld ki! Nekem jó volt, nem fogta meg a hasam, sőt! Én pár hetes terhesen, amikor a nőgyógyász először írta ki ezeket a dolgokat, szóltam neki a székelési gondjaimról és akkor írta ezt.
2009. nov. 25. 13:04
 29/30 anonim ***** válasza:

utolsonak:

en azert kenem ott, mert akkor kevesbe reped ki es az is tud am kellemetlen lenni, meg hat, konnyebben kicsusszan is...

bocs, a reszletezesert!

2009. nov. 25. 15:26
 30/30 anonim ***** válasza:
Nem indul be tőle a szülés. Legfeljebb a kitolási szakban számít a tolás, akkorra meg úgysem lesz szorulásod. Egyébként meg jelezd az orvosnak, vagy gyógyszerrel, vagy gyógyhatású szerrel vagy praktikával (pl. a már elhangzott étolaj) is lehet segíteni rajta, nem kötelező szenvedni vele.
2009. nov. 25. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!