Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon durva lesz, amit...

Nagyon durva lesz, amit kérdezni szeretnék, kérhetek csak értelmes válaszokat?

Figyelt kérdés

Sajnos eléggé szorulásos vagyok.Ez gond volt az első gyereknél is.

Most 23 hetes kismama vagyok,és már előre félek ,mikor wc-re kell mennem!!!

Kérdésem az lenne,hogy szerintetek lehet abból nagyobb baj,burok repedés akár,ha egy kicsit jobban erőlködök?

Próbálok lassan nyomni,kicsiket,de nagyon félek,hogy nehogy emiatt beinduljon a szülés/vetélés!!!

Épp most vagyok túl megint egy szörnyű klotyó látogatáson,és tettem be egy betétet is.

Légyszi ne írjatok olyasmit,hogy egyek több gyümit,meg igyak többet,mert ezeket mind-mind kipróbáltam már.Sajnos semmi nem használ huzamosabb ideig.

Valószínűleg az emésztésem ill. az anyagcserém borzasztó lassú.Vagy a vastag belem hosszabb az átlagnál,nem tudom.

Ha kérhetem -még egyszer- a kérdésre válaszoljatok.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!

2009. nov. 24. 12:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
36 hetes terhes voltam amikor nagyon megkívántam a lapcsánkát. Nem sokat ettem belőle, de ... a WC-n kötöttem ki. Próbáltam nagyon-nagyon óvatosan erőlködni és egyszer csak éreztem valami furcsát. Sajnos elkezdett csepegni a magzatvíz és szülés lett belőle. Azóta nem ettem lapcsánkát, most a második babával vagyok terhes és igyekszem odafigyelni arra amit eszem. Nem elrettenteni akartalak, csak leírtam mi történt velem.
2009. nov. 24. 13:23
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon szorulásos vagyok, és ha végre sikerül, sokszor szélesebb, mint hosszabb a produktum! :-(((

Nekem eddig a búzakorpa vált be a legjobban, 1-2 pohár joghurtot eszek naponta, és abba belekavarok vagy 2-2 kanál búzakorpát. Nem azonnali a hatás, de lazít rajta.

Ja, meg az aszalt sárhabarack, na az tuti!

Csak amikor sokfelé áll az agyam, akkor elfelejtem ezeket, aztán megint szenvedek.

Én terhesen egyébként úgy csináltam, hogy a WC-n ülve nem "oda" nyomtam, hanem mondjuk ökölbe szorítottam a kezem, és ott nyomtam, oda koncentráltam, a nyílást meg inkább lazítottam. Aztán, mivel a székelés igazából bélmozgás, szépen (bár nem hamar) "magától" kijött, "megszületett"! :-))))

2009. nov. 24. 13:38
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

a vége felé elvileg az erőlködés beindíthatja a szülést.

nekem amikor keményebb a széklet és emiatt nem jön ki,vagy csak nehezen,helyileg alkalmaztam síkosítót.egy fokkal jobb a babaolajnál.

viszont a mozgás tényleg jót tett,legalábbis nekem.1.babával a neo ferro folgammát kellett szedne,és nagyon beálltak a beleim.most a ferrokomp forte-t és a maltofert szedem felváltva,és nincs ilyen problémám,sőt,mintha könnyebben jönne

2009. nov. 24. 13:41
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én pont ugyanígy voltam, csak már az elsővel is, bár én sosem féltem a vetéléstől, és szerintem neked sem kell.

Én is kipróbáltam az összes létező praktikát. Hiába. (És ismerem a sírást a wc-n)

Ami segített: vettünk a gyógyszertárban egy beöntőszerkentyűt.(az irrigátorra hasonlít legjobban, egy gumipumpa és egy cső) Kamillateát raktunk bele, és a drága férjem nap mint nap "belém pumpálta" bent kell tartani, amíg lehet, aztán irány a wc.

Nekem szülés után is kellett még pár hónapig.. Sokan kiakadnak, ha hallják, meg hogy hozzászoknak a bélbolyhok, és még annyira sem fognak dolgozni. Hát ez nem igaz, nekem az első gyerek után fél évvel visszaállt egy rendszer segédeszköz nélkül (a második után még nem, még csak 3 hónapos), másrészről meg inkább ez, mint a szenvedés...

Minden jót!

2009. nov. 24. 13:45
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azoknak, akinek "ettől" beindul a szülés, azoknak amúgy is beindult volna, éppen a határán voltak már.

13:45-ös

2009. nov. 24. 13:52
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Hát, hogyha abból indulunk ki, hogy a szülésnél adott beöntés felgyorsítja a szülést, én nem adnék magamnak rendszeresen beöntést.

A lapcsánkás esetnél meg szintén az olaj okozhatta a hasmenést, hiszen bő olajban sütik ki.

2009. nov. 24. 14:08
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Hogy gyorsítja be a szülést a beöntés?

Én úgy tudom, azért adják, hogy ne szülés közben kelljen üríteni. (Mellesleg ahol én szültem kétszer, ott nem is adtak, mert az ürítés természetes velejárója a vajúdásnak)

13:45 megint

2009. nov. 24. 14:15
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hogy terhesek használhatják-e a glicerines kúpot, kérdezz rá az orvosodnál.
2009. nov. 24. 14:25
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

14:15

Keress rá google-n, kidob sok választ.

2009. nov. 24. 14:37
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon szorulásos voltam, nyomtam is, erőlködtem is, de szerencsére nem lett semmi gond. Szerintem, ha egyéb tényező nem játszik közre nem megy el a baba.

Meglátod szülésnél a beöntés egy főnyeremény lesz!!!

2009. nov. 24. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!