Nagyon durva lesz, amit kérdezni szeretnék, kérhetek csak értelmes válaszokat?
Sajnos eléggé szorulásos vagyok.Ez gond volt az első gyereknél is.
Most 23 hetes kismama vagyok,és már előre félek ,mikor wc-re kell mennem!!!
Kérdésem az lenne,hogy szerintetek lehet abból nagyobb baj,burok repedés akár,ha egy kicsit jobban erőlködök?
Próbálok lassan nyomni,kicsiket,de nagyon félek,hogy nehogy emiatt beinduljon a szülés/vetélés!!!
Épp most vagyok túl megint egy szörnyű klotyó látogatáson,és tettem be egy betétet is.
Légyszi ne írjatok olyasmit,hogy egyek több gyümit,meg igyak többet,mert ezeket mind-mind kipróbáltam már.Sajnos semmi nem használ huzamosabb ideig.
Valószínűleg az emésztésem ill. az anyagcserém borzasztó lassú.Vagy a vastag belem hosszabb az átlagnál,nem tudom.
Ha kérhetem -még egyszer- a kérdésre válaszoljatok.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!
Én is nagyon szorulásos vagyok, és ha végre sikerül, sokszor szélesebb, mint hosszabb a produktum! :-(((
Nekem eddig a búzakorpa vált be a legjobban, 1-2 pohár joghurtot eszek naponta, és abba belekavarok vagy 2-2 kanál búzakorpát. Nem azonnali a hatás, de lazít rajta.
Ja, meg az aszalt sárhabarack, na az tuti!
Csak amikor sokfelé áll az agyam, akkor elfelejtem ezeket, aztán megint szenvedek.
Én terhesen egyébként úgy csináltam, hogy a WC-n ülve nem "oda" nyomtam, hanem mondjuk ökölbe szorítottam a kezem, és ott nyomtam, oda koncentráltam, a nyílást meg inkább lazítottam. Aztán, mivel a székelés igazából bélmozgás, szépen (bár nem hamar) "magától" kijött, "megszületett"! :-))))
a vége felé elvileg az erőlködés beindíthatja a szülést.
nekem amikor keményebb a széklet és emiatt nem jön ki,vagy csak nehezen,helyileg alkalmaztam síkosítót.egy fokkal jobb a babaolajnál.
viszont a mozgás tényleg jót tett,legalábbis nekem.1.babával a neo ferro folgammát kellett szedne,és nagyon beálltak a beleim.most a ferrokomp forte-t és a maltofert szedem felváltva,és nincs ilyen problémám,sőt,mintha könnyebben jönne
Szia! Én pont ugyanígy voltam, csak már az elsővel is, bár én sosem féltem a vetéléstől, és szerintem neked sem kell.
Én is kipróbáltam az összes létező praktikát. Hiába. (És ismerem a sírást a wc-n)
Ami segített: vettünk a gyógyszertárban egy beöntőszerkentyűt.(az irrigátorra hasonlít legjobban, egy gumipumpa és egy cső) Kamillateát raktunk bele, és a drága férjem nap mint nap "belém pumpálta" bent kell tartani, amíg lehet, aztán irány a wc.
Nekem szülés után is kellett még pár hónapig.. Sokan kiakadnak, ha hallják, meg hogy hozzászoknak a bélbolyhok, és még annyira sem fognak dolgozni. Hát ez nem igaz, nekem az első gyerek után fél évvel visszaállt egy rendszer segédeszköz nélkül (a második után még nem, még csak 3 hónapos), másrészről meg inkább ez, mint a szenvedés...
Minden jót!
Szerintem azoknak, akinek "ettől" beindul a szülés, azoknak amúgy is beindult volna, éppen a határán voltak már.
13:45-ös
Hát, hogyha abból indulunk ki, hogy a szülésnél adott beöntés felgyorsítja a szülést, én nem adnék magamnak rendszeresen beöntést.
A lapcsánkás esetnél meg szintén az olaj okozhatta a hasmenést, hiszen bő olajban sütik ki.
Hogy gyorsítja be a szülést a beöntés?
Én úgy tudom, azért adják, hogy ne szülés közben kelljen üríteni. (Mellesleg ahol én szültem kétszer, ott nem is adtak, mert az ürítés természetes velejárója a vajúdásnak)
13:45 megint
14:15
Keress rá google-n, kidob sok választ.
Én is nagyon szorulásos voltam, nyomtam is, erőlködtem is, de szerencsére nem lett semmi gond. Szerintem, ha egyéb tényező nem játszik közre nem megy el a baba.
Meglátod szülésnél a beöntés egy főnyeremény lesz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!