Komoly válaszokat kérhetek?
nekem oltári nagy gondom van...
most én nemtudom h ezt valaki megtudja e nekem mondani de
hová tűnik a fehér szín ha elolvad a hó????
A szín NEM anyag, ami megmarad. A szín csak egy következmény. A hókristályok nagy tömegben fehér színűek, mert úgy törik meg rajta a fény. Viszont ha elolvad, akkor a molekulák másképp rendeződnek, így nem fog fehérnek látszódni, hanem átlátszónak.
Mellesleg eleget ittál már mára, feküdj le aludni.
Többféle szín van. A sárga házfal színét KÉMIAI színnek nevezzük, mert magának az anyagnak az elektronszerkezete (kémiai jellege) olyan, hogy azt sárgának látod. A kémiai színeket többnyire hiába fagyasztod le, megmarad a színük.
A hó fehérsége FIZIKAI szín. A fizikai színt az anyag mikroszerkezete okozza, azaz hogy milyen kristályokból áll, és az hogyan veri vissza a fényt. Éppen ezért ha az adott szerkezetet megváltoztatod, akkor minden átmenet nélkül eltűnik a színe is.
Természetesen előfordulhat az, hogy valamilyen kémiai színű anyag olyan módon rendeződik, hogy egy fizikai szín is hozzáadódik az összhatáshoz, ekkor ha elrontjuk a fizikai szerkezetet, akkor a kémiai színt kapjuk vissza. Ha a víznek lenne színe, ezt tapasztalnánk olvadáskor.
Namost ha házadat befeded hóval, akkor fehér lesz, bizonyára láttál már fehér háztetőt. Ott a fehérség ugye eltakarja az alatta levő színt, de ezen nem tudom miért csodálkozunk, hiszen tudjuk, hogy az egyik tárgy eltakarja a másikat, az egyik ruha eltakarja az alatta levőt. A hóréteg el tudja takarni a tetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!