Ti mikor mentetek szülés után először boltba, vagy csak úgy intézni valamit?
Én is császáros voltam és sajnos nem is volt olyan könnyű szülés.
Ennek ellenére a hazamenetel után 2-3 nappal kocsival már én is elrohantam babás kiegészítőket venni- a férjemet 3* küldtem el a DMbe és mindig valami egészen mást hozott :)
Egyébként nyáron szültem, így a picit már 2 hét után kivittük a hűvösebb esti órákban sétálni. Ezt követően még könnyebb volt az élet és én is szívesen kimozdultam.
A 6 hét gyermekágy nem arról szól, hogy be kell zárkózni- ez pszichésen sem biztos, hogy jót tesz egy édesanyának.
Ha neked öröm kiszaladni a gyógyszertárban és közben valaki tud vigyázni a picire otthon, akkor nincs ezzel semmi baj- fél óra nem a világ, főleg, ha a pici alszik ilyenkor.
Akár egy fejkiszellőztető séta is sokat tud dobni az ember hangulatán vagy egy jó könyv/újság a teraszon.
Ha ettől jobban érzed magad, a kisbabád sincs elhanyagolva, akkor csináld úgy, ahogy mindkettőtöknek a legjobb.
Szülés után egy héttel elmentünk a férjemmel elintézni a heti nagy bevásárlást. Még akkor ott volt nálunk édesanyám, aki segített a hazajövetelt követő héten, úgyhogy még a picurt is otthon hagytuk, és még ő mondta, hogy mozduljak ki, jól fog esni, és így is lett. A lányom végigaludta a távollétünket :)
Sima szülésem volt egyébként, de tele voltam varratokkal kívül-belül úgy szétszakadtam...
Az pedig, hogy 6 hétig nem mozdulnak ki, kicsit erős, mert 2 hetes kor után már ajánlott a babát is kivinni levegőztetni, sétálni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!