Apás szülésnél tényleg megundorodhat egy pasi a nőtől? (szexuálisan).
"Elég vicces is a feltevés, hogy ez ilyen gondot okozhatna."
Sajnos ez nem vicces, hanem egy létező pszichológiai tény. És ahogy valaki megírta, nem szó szerint a nőtől vagy a nemi szervétől undorodik meg a kedves apuka, csak néhány ember számára traumatikus az a látvány, amikor a kisbaba szana széjjel szaggatja az édesanya alsó tájékát, miközben az még maga alá is kakil-pisil, és tiszta vér, váladék, stb. minden.
Szóval itt nem magáról a szülésről van szó, vagy a személy iránti tudatos undorról, hanem egyfajta a fájdalom látványa miatti traumáról. Sajnos egyáltalán nem vicces...
Nálunk a párom csak a vajúdásnál volt bent,mert végül sürgősségi császárral szültem,és az orvos azt mondta,hogy inkább maradjon kint,mert akkor neki viszik ki a picit,míg engem összevarrnak.
12 órát vajúdtam,ez alatt szinte semmit nem tágultam,és végül majdnem megfulladt a babánk.Vajúdás alatt végig tartottam magam,csendben voltam,de közben borzasztóan szenvedtem,amit a párom látott rajtam ,hiszen ismer.
A műtét után rettenetes állapotban voltam,mert nagyon sok vért vesztettem és nagyon kimerültem.
A férjem nem undorodott meg tőlem,ugyanúgy kíván,mint korábban,a szexuális életünk teljesen rendben van,bár hangsúlyozom,hogy ő csak a vajúdásnál volt ott.
Viszont azt mondta,hogy nem akar második babát,mert nagyon megviselte a szenvedésem és az ,hogy a kicsi élete is veszélyben volt.
Egyébként én is hallottam 1-2 olyan esetről,hogy az apuka ,miután végignézte a szülést már nem kívánta úgy a nőt,de szerintem ez a ritkább,én legalábbis inkább pozitív beszámolókat hallottam a környezetemben.
Szerintem fontos,hogy önszántából menjen be,és ne a kismama unszolására,és próbáljon meg minél jobban felkészülni arra,hogy mit is fog látni.
Az én esetemben... gáz engem felmosnának a padlóról :D
Nem bírom a vért. :S
Ez van.
"EGy normális szülésnél nem szaggat semmit szanaszéjjel..."
Te sem szültél még, csak akkor minek szólsz bele? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!