Mi a véleményetek a gátvédelemről? Szerintetek is felesleges?

Kislányom 3600 született és 52 centivel volt gátmetszésem szépen összevartak és 6 hét után amikor elöszőr voltam együtt a párommal semmit észre sem vett.
Most szültem meg a kis fiam 3850 g és 55 centivel ugyan csak gátmetszésel azóta már együtt is voltunk , hidd el ugyan olyan a szex gátmetszésel is .

Elég régimódi lehet ez a szülésznő, én biztos nem szültem volna nála.
Gátvédelemmel szültem, már szülés után pár órával törökülésben ülve szoptattam a lányom, nem fájt semmi, 5 hét után ugyanolyan volt a szex, mint előtte.
Szerintem a gátvédelem igenis jó és hasznos dolog.

Vannak olyan esetek, amikor felesleges
de pl. ha nagy súlyú baba rohamgyorsasággal születik, ott bizony számítani kell szakadásra és ezért inkább vágnak.
1. szülésnél is nagyobb az esélye a repedésnek.
Van, amikor úgy ítélik meg, hogy 1. szülésnél is csak minimálisat vágnak, akkor ha arra szükség van (jól tágul az anya, rugalmas a kötőszövet, kis fejkörfogatú a magzat stb.
Én láttam pár szülést (élőben), 4. gyermekét szülő anyukához pl. hozzá sem értek alul, de az 1. szüléses ikres kismamához azért igen.
Engem nem vágtak, viszont repedtem egy kicsit, szóval nem úsztam meg, de pár nap után már nem fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!