Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek a gátvédelem...

Mi a véleményetek a gátvédelemről? Szerintetek is felesleges?

Figyelt kérdés
Nemrég szóba elegyedtem egy szülésznővel, örömmel meséltem el neki, hogy milyen jó szülésem volt, és mennyire örülök, hogy összejött a gátvédelem, nem szakadtam, nem repedtem, nem vágtak. Erre ő iszonyatosan leoltott, hogy a gátvédelem, egy felesleges hülyeség, egy új divathóbort. Senkinek semmi baja nem lesz attól a kis vágástól, kell az. És hozzátette azt is, hogy más anyukák és kismamák előtt ne is hangoztassam ezt, mert nincs igazam, a gátvédelemnek semmi értelme. Azt hozzáteszem, hogy szülés után pillanatok alatt felépültem, és a szex is olyan mint régen, én ezt a gátvédelemnek tulajdonítom. Ti mit gondoltok erről?
2013. nov. 17. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:
53%

Kislányom 3600 született és 52 centivel volt gátmetszésem szépen összevartak és 6 hét után amikor elöszőr voltam együtt a párommal semmit észre sem vett.

Most szültem meg a kis fiam 3850 g és 55 centivel ugyan csak gátmetszésel azóta már együtt is voltunk , hidd el ugyan olyan a szex gátmetszésel is .

2013. nov. 17. 15:46
 2/10 anonim ***** válasza:
96%

Elég régimódi lehet ez a szülésznő, én biztos nem szültem volna nála.

Gátvédelemmel szültem, már szülés után pár órával törökülésben ülve szoptattam a lányom, nem fájt semmi, 5 hét után ugyanolyan volt a szex, mint előtte.

Szerintem a gátvédelem igenis jó és hasznos dolog.

2013. nov. 17. 16:04
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
sajnos itthon mindenkit vágnak szinte. külföldön meg alig. Ismerek oylat aki 4 kg-os gyerkeet szült temrészetes uton hogy hogy nem repedt nem szakadt semmi. ott csak akkor metszenek ha látják hogy nem fér ki a baba. Igenis van értelme a gátvédelemnek és jó hogy most már itthon is van rá lehetöség. Akivel te beszéltél egy elavult gondolkodású szülésznő, sajnos sok ilyen van még:(
2013. nov. 17. 16:20
 4/10 Julie S ***** válasza:
93%
Remelem, az ilyen szulesznok lassan kikopnak mar. En is gatvedelemmel szultem. Senki nem is akart rabeszelni a gatmetszesre. Miert kene vagdosni megszokasbol, ha epp semmi szukseg ra?!
2013. nov. 17. 18:17
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon regimodi az a szeleszno. En nagyon szerettem vna gatvedelmet, de sajnos vagni kellett egy picit, raadasul meg belul is repedtem nagyon. Akivel egy szobaban vtam a korhazban, o masnap szult meg es irigyeltem h szules utan egybol torokulesben ult az agyon en meg szenvedtem az ulessel majdnem ket hetig.. Borzalmas volt, azt hittem soha nem lesz jobb. Remelem majd a 2. babamat sikerul gatvedelemmel vagy legalabb repedes nelkul megszulni...
2013. nov. 17. 20:26
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
Engem vágtak. Jó volt mert nem kellett fájás alatt nyomást visszatartani, 2. fájásra meglett a baba, hamar felépültem, nem volt vele semmi gondom. Akkor. Most meg minden hónapban 1-2napig, mikor épp menstruálok, úgy fáj a heg, hogy néha a könnyem is potyog. Fájdalomcsillapító nem hat. Emelni, állni, sétálni fáj, ami egy 2 éves örökmozgó mellett elég gáz. Szóval nincs bajom a gátmetszéssel, de ha lehet, máskor megspórolnám.
2013. nov. 17. 22:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
En kulfoldon szultem. Itt nincs gatmetszes, szval altalaban marad a repedes-szakadas. Nekem szerencsem volt elso babamat 2 honapja szultem meg 1etlen varratom sem lett. Minden a regi.
2013. nov. 17. 23:44
 8/10 anonim ***** válasza:
de jó lenne, ha lenne ilyen Szegeden is! Itt úgy tudom, az a protokoll, hogy első, de még a második szülésnél is vágnak, ha kell, ha nem. A másik, hogy mivel oxitocinos voltam meg minden, időm se volt rendesen tágulni, pedig szerettem volna például labdán üldögélni meg ilyenek...erre olyan embertelen fájásokat kaptam, hogy a lábaim nem bírták,muszáj volt félig feküdnöm...összesen kb 9 órás vajúdással lett meg a lányom, ebből 6 óra volt az igazán kemény...és szerintem jobb lett volna, ha természetesebb módon kicsit több idő alatt, esetleg bírhatóbb fájásokkal, rendesen tágulok. Így vágtak, varrtak kívül-belül :( a szex nem igazán ment 8 hétig, most már nincs gond, de jártam szülés utáni intimtornára is, hogy segítsek magamon
2013. nov. 18. 11:23
 9/10 anonim ***** válasza:
7Es vagyok. En is oxival szultem. Du 3korul kaptam meg es reggel fel7kor szuletett meg a kisfiam. Szsl en oxi melett is szepen tagultam.
2013. nov. 18. 16:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Vannak olyan esetek, amikor felesleges

de pl. ha nagy súlyú baba rohamgyorsasággal születik, ott bizony számítani kell szakadásra és ezért inkább vágnak.

1. szülésnél is nagyobb az esélye a repedésnek.

Van, amikor úgy ítélik meg, hogy 1. szülésnél is csak minimálisat vágnak, akkor ha arra szükség van (jól tágul az anya, rugalmas a kötőszövet, kis fejkörfogatú a magzat stb.

Én láttam pár szülést (élőben), 4. gyermekét szülő anyukához pl. hozzá sem értek alul, de az 1. szüléses ikres kismamához azért igen.

Engem nem vágtak, viszont repedtem egy kicsit, szóval nem úsztam meg, de pár nap után már nem fájt.

2013. nov. 18. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!