Szülési fájdalom. Egy vmit nagyon nem értek. Miért nem csillapítják a felesleges fájdalmat? (Többi lent)
az alapfelvetésben igazad van és az eda-t így szokták alkalmazni, hogy mire jönnek a tolófájások, addigra kimenjen a hatása. de azért nem alkalmazzák rutinszerűen, mert nehéz ezt belőni, nagy rutin kell hozzá. ha elrontja az orvos az időzítést, többet árthat.
catalfam és hasonlókat a baba miatt nem lehet
Most, hogy tudod ezeket, azt javaslom, hogy mindenképp legyen fogadott dokid (nekem nem volt, lehet, hogy ezért se kapkodták magukat, hogy beadjanak még egy kis érzéstelenítőt) és határozott elképzelésekkel indulj a szülésnek, amiket jó előre közölsz is vele.
Babát terveztek, vagy már úton is van? :)
Az EDA-nak is van kockázata, és mindennek, amivel a szülés természetes folyamatába beavatkoznak.
Én is olyan voltam, mint Te, egy rakat Cataflam menstruációkor, és igen, én is pont azt mondtam utólag a a barátnőmnek, hogy kb. a menstruációs fájdalom 10x-ese egy fájás. És 26 órás volt az első szülésem, fájdalomcsillapító nélkül, és jó volt így! Eszembe sem jutott, hogy kérjek valamit. Az utolsó 4,5 óra volt 2 percesekkel.
És amikor kint volt a baba, meg a lepény, nem voltam magamnál annyira, hogy bármit is mondjak, de kaptam helyi érzéstelenítést a varráshoz, de fájt így is nagyon, de akkor ez már nem számított...Szép szülés volt.
Hidd el, hogy nem lehet ezt előre elképzelni, és nem is érdemes, amikor benne vagy a folyamatban, más az egész.
A második szülésem már 4,5 óra alatt megvolt. :o)
Egyébként azt tudnod kell, hogy a gátvédelem a természetes szülés része, nem igazán fér össze mindenféle fájdalomcsillapítással. Vagy ezt, vagy azt az utat választod...
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:05
Babát tervezünk, és nagyon szépen köszönöm a tanácsokat. :)
A szülés ennél kicsit bonyolultabb dolog. Megvan annak is a miértje, hogy miért fáj a vajúdás. Ahogy lassan kitágulsz és a szövetek nyúlnak, az fájdalommal jár. Egyébként ezek a fájdalmak jönnek-mennek. Amikor fáj, akkor rohadtul, de amikor meg nem, egy pillanat alatt elmúlik. Én el is bóbiskoltam 2 fájás között.
Jó lenne, ha egy kis lidokain megoldaná az egészet. :)
Varrásnál én is kaptam, hatott is azért, de csak a külső varrásnál.
Leginkább akkor fáj a szülés, amikor vizsgálnak, varrnak, szülés után közvetlenül átnézik, megvizsgálják a méhedet vagy külsőleg beavatkoznak oxitocinnal, ami még jobban felerősíti fájást.
Szerintem olvass olyan szüléstörténeteket, ahol max 5 óra alatt meglett a baba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!