Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülési fájdalom. Egy vmit...

Szülési fájdalom. Egy vmit nagyon nem értek. Miért nem csillapítják a felesleges fájdalmat? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Azt mondják ,hogy a tágulás olyan érzés , mint a menstruációs görcs csak annak a tízszerese. Ha belegondolok én a menzeszem első két napján magamba tömök akár egy levél cataflam-ot is , csak hogy nehogy kelljen érezni azt az érzést, mert elviselhetetlen. Egyszerre mély, nagy területű és intenzív , ami beleférkőzik az ember agyába , és addig kínozza, amíg bele nem izzad , el nem kékül a szája, és el nem megy a kedve az egész élettől. Itt több fórumozó is írta ,hogy ennek az érzésnek a tízszerese órákon keresztül folyamatosan, akár 14 órán keresztül is kínozta. Én ezt elképzelni sem tudom. Nem fér a fejembe ,hogy ezt hogy lehet elviselni ,és hogy miért nem adnak a kismamáknak az első 2 másodperc után azonnal eda-t. Vagy ha oxitocin kell, akkor már előtte , hogy ne is érezze feleslegesen azt a pokoli érzést.( Utána néztem, teljesen veszélytelen a babára nézve) Az rendben ,hogy a tolófájások kellenek a szüléshez (ennek is utána néztem) , de az előző 14 meg 20 óra minek? Hogy tudja egy orvos ezt végignézni? Meg egyáltalán ,hogy tudja egy kismama kibírna anélkül ,hogy ne kérne fájdalomcsillapítót. Lehet ,hogy csak nekem alacsony a fájdalomküszöböm ennyire , de én is szeretnék gyereked ,és addig nem merek szülni, amíg nem bizonyosodok meg róla ,hogy tényleg humánus módon fognak velem bánni , és tényleg csak annyit hagynak szenvedni ,amennyi pont szükséges.
2011. júl. 4. 14:46
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

"Nálunk semilyen fájdalomcsillapításra nincs lehetőség! Én így vajúdtam 53órát!"

53 órát?! Nekem gyenge a szívem ,sztem egy 10 óra után egyszerűen megállna. Már attól nem kapok levegőt , ha csak menstruálok és nem tudok mondjuk 2 órán keresztül fájdalomcsillapítóhoz jutni. Ez azt is jelenti ,hogy több mint két napig nem aludtál? 53 óra. Hát én ezt felfogni se tudom.

2011. júl. 4. 15:13
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

2x szültem EDA-val 2 nagy gyreket.

Szuper volt és nem fájt.

2011. júl. 4. 15:26
 13/31 A kérdező kommentje:
Végre egy válasz , ami után nem kerülget a sírás :D
2011. júl. 4. 15:29
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Én több, mint 11 órát vajúdtam. Az első 4 órát észre sem vettem. Aztán erre rájött a dokim is, és fájásgyengeség miatt bekötötték az oxitocint. Na, akkor aztán lettek fájások!

Egyébként én is rohadtul tudtam szenvedni a menstruációm alatt. Gyógyszerek tömkelege, és még úgy sem tudtam kikelni az ágyból az első 2 napon. Ennek ellenére a szülésnél fel sem merült bennem, hogy kérjek EDA-t. Többek között azért sem, mert rohadtul félek a gerincbe bökdöséstől...

Fogadott dokim volt, mindent megtett, hogy elkerüljük a császárt -nem sok hiányzott, mert az oxitocin ellenére sem tágultam-, kézzel tágított többször. Na az már fájdalom. Az egész vajúdás ahhoz képest semmi.

De akármennyire is fájt, és rossz volt, utólag azt mondom, kibírható. Ott helyben néha voltak olyan pillanatok, amikor könyörögni tudtam volna a császárért. De az ott helyén való. Amint elérkeztek a tolófájások, már nem is volt vészes. Csak az elején, amíg nem tűnt el a méhszáj, és rám szóltak, hogy sóhajtsam el a tolófájásokat. Na, az a másik baromi rossz része a szülésnek.

A varrás kb. másfél óráig tartott, mert nagyon szétszakadtam. Hiába adott a doki helyi érzéstelenítőt, szólt is, hogy lesz olyan hely, ahol érezni fogom. Ez a végén volt, kb. az utolsó 3 külső varratnál. A többi elviselhető. Néha, ahogy meghúzta a cérnát a doki, majdnem leestem az ágyról, olyanokat rántott rajtam, de nem fájt.

Összességében véve igen, rettenetesen fájt. De csak addig, amíg ki nem bút a baba. Onnantól már el is halványodtak a fájdalmak. Szóval nem ez miatt nem lesz több babánk. :)

2011. júl. 4. 15:32
 15/31 anonim ***** válasza:
72%

15:26

Fiam 4,4 , lányom "csak" 4 kilós volt.

A szülésu utáni emlékeim viszont már nem olyan jó, sajnos mind a ketten szétszakítottak belül(vérzés, varrás...), de végül is hamar felépültem.

2011. júl. 4. 15:37
 16/31 anonim ***** válasza:
39%

Azért, mert nem felesleges fájdalom.

Szerintem ha még nem szültél, teljesen felesleges ennyire belehergelned magad:) komolyan.

Amúgy nekem pl a tágulás teljesen másféle fájdalom volt, mint a mensi. Mensi alatt nagyon tudtam szenvedni, persze a szülés sem kéjutazás, de tudod, hogy egyszer vége lesz, és ott lesz a baba.

Én amúgy kifejezetten nem akartam edát, vagy császárt, és az sem biztos, hogy 14 vagy 20 óra a vajúdás.

9 óra alatt meglett a kisfiam, nem volt könnyű, de a varrás ezerszer rosszabb volt, pedig kaptam előtte helyi érzéstelenítőt, de szart sem ért.

És tudod, mi rossz még? amikor a baba még nem szopik jól, és fáj. Na, akkor nem kérhetsz fájdalomcsillapítót.

Ne legyél már ennyire puding.

2011. júl. 4. 16:12
 17/31 anonim ***** válasza:
48%
Én akkor sem katam fájdalomcsillapítót, mikor 36 hetes, 3,5kg-os halott babát kellett megszülnöm 18 óra alatt.
2011. júl. 4. 17:28
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a fajast nem ugy kell elkepzelni, hogy 20 oran keresztul faj es uvoltesz. :) Huu, most megproballom elmagyarazni:

20 perces fajas azt jeleni, hogy a fajast 20 percenkent erzed. Mondjuk mikor a 20 perc elkezdodik akkor erzed gyengen a fajas elejet aztan erosebben amig vegul a csucson vagy es ekkor uvoltesz egy baromi nagyot de abba a pillanatba a fajas mar gyengul es messz a hegyrol lefele. Tehat a faja olyan 10 van akinel 20 masodpercig tart es van egy gyenge leje, kozepe, csucsa es.... Aztan megint 20 perc szunet es kezdodik elolrol. Ezek a 20 percek lerovidulnek es majd jonnek a 10 perces fajasok. Tehat minden 10 percbe erzel egy mondjuk 20 masodperces fajast ami az elejen gyenge aztan novekszik majd ismet csokken. A szules vegefele kezdenek osszerni a fajasok amikor tenleg nagyon rossz de akkor mar kozel vagy a kitolasi szakazhoz es erzed, hogy nyomnod kell.

Van aki 30 perces fajasokkal kezdi es igy eltart tenleg hosszu orakig. Nekem elso babam volt es en egybol 3 perces fajasokkal inditottam. Alig ertem be a korhazba. Minden 3 percben volt egy 10-15 masodpercig tarto fajasom es 3 ora alatt szuletett meg a kisfiam. De ne felj, ahogy mar irtam ezek a fajasok nem egyfolytaba jonnek es uvoltesz orakig. :)

2011. júl. 4. 17:34
 19/31 anonim ***** válasza:
23%
EDA nélkül szültem és alig fájt
2011. júl. 4. 18:10
 20/31 anonim ***** válasza:
65%

Nekem is nagyon alacsony a fájdalom küszöböm, de úgy érzem, hogy ez hozzá tartozik a szüléshez, és teljes mértékben át akarom élni a szülést a maga valójában. Persze lehet, hogy ha már ott leszek, akkor könyörögni fogok fájdalomcsillapítóért, de nem így készülök. Próbálom az agyamat arra hangolni, hogy gyors szülésem lesz, és nem fog annyira fájni. Ha tizenéves lányok otthon megszülik a nemvárt babájukat akkor én is képes vagyok rá, főleg, hogy jó kezekben leszek. Sokan kérdezik, hogy nem félek-e a szüléstől. Mindig azt válaszolom rá, hogy nem, hiszen így is van. Nem lesz semmi baj, pozitívan kell hozzáállni a dologhoz :)))

37 hkm

2011. júl. 4. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!