K.veronika199 kérdése:
Milyen a szülési fájdalom?
Figyelt kérdés
2013. okt. 28. 08:24
11/12 anonim válasza:
hát a vajúdás maga még istenes, márhogy a tágulási rész, persze, kell koncentrálni, hogy egy egy fájdalmat elviseljen az ember, főleg a végén, mikor már nagyon sűrűsödnek a dolgok, leizzadsz rendesen, de azért ott mindig elkezd csitulni a dolog, mikor már kezdenéd azt mondani, hogy na ez már túl sok nekem. viszotn a kitolási szakasz....hú. mondjk amikor már konkrétan a kitolás van, az nem annyira gáz, bár nagyon igénybevevő de fájdalom szintjén, én úgy emlékszem ,az már nem olyan mert ott már tudod nyomni valamennyire és persze feszít, meg minden, és nagyon erősen kell csinálni, akkor maikor már semmi erőd, de az nem olyan kellemtlen, mint az utolsó pár fájás, amikor konkrétan úgy érzed, hogy szétszakadsz, és megőrülsz a kíntól. olyan, mintha egy nagyon nagy kaka nyomna odabenn széjjel, csak persze nem elöl akar távozni, és nem lehet csak úgy kipottyantani. na az a valami....én mindkétszer azt hittem, meghalok ott a szülőágyon, de aztán persze nm haltam meg. :)
12/12 anonim válasza:
Nem kell félned. Nem minden szülés olyan fájdalmas mint ahogy itt leírták. Én is féltem, de amikor eljött a szülés ideje, még fájdalmaim sem voltak. Sőt nem is szülni mentem a kórházba, hanem csak kivizsgálásra (mert túl hordtam a fiam)
Én annyit észleltem az egész vajúdásból (amit később mondtak, hogy végül is vajúdtam) hogy állandóan wc-re kellett mennem mert ment a hasam. Bementem, vártam a soromra a vizsgálatnál, és mire az ágyra feküdtem, a doki már adta is a beöntést. (még viccelődtem is, hogy felesleges a beöntés, ezt már otthon megoldottam..) Mire leborotváltak, és a szülészi műtőasztalra tettek, már jött is a fiam. Nem volt a fájdalmam nagyobb mint egy erősebb menstruációs görcs..
Szóval nem kell megrémülni a sok vészmadártól..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!