Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt enyhül a gyász?

Mennyi idő alatt enyhül a gyász?

Figyelt kérdés
mindenki azzal jön hogy idővel elmúlik.. de nálam az idő múlásával egyre rosszabb és rosszabb.. nem tudom hogy lehetne enyhíteni rajta, nem tudom feldolgozni.. egyszerűen beleroskadok.. olyan embert veszítettem el aki pótolhatatlan!!

2013. máj. 13. 19:31
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Hidd el az idő begyógyít, mármint valamennyire. Egyéntől függ kinek mennyi idő. Nekem 5 évbe telt, mire tudtam sírás nélkül tudtam beszélni az elvesztett személyről, de mindig bennem van.
2013. máj. 13. 19:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyenfuggo. lehet, hogy honapok, lehet hogy evek kellenek, az is lehet, hogy egy elet is keves. Probalj esetleg pszichologussal beszelgetni, hatha segit. Reszvetem.
2013. máj. 13. 19:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha így érzed, akkor elekadtál a gyászmunkában, segítségre van szükséged.

[link]

4/10 anonim ***** válasza:
87%
Akit nagyon szerettünk, gyakorlatilag pótólhatatlan. Mégis meg kell szoknod a gondolatot,hogy nincs többé. A gyász nem egyforma idő alatt enyhül. Ha az amber mélyen táplálja, netán még bűntudatot is érez, nehezebb feldolgozni.
 5/10 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm aranyosak vagytok.. lehet a pszichológus lenne a legoprimálisabb bár nem tudom lehet az én hülyeségem de ő nem tudja hogy milyen szoros kapcsolatom volt a személlyel és milyen nekem igazából..
2013. máj. 13. 19:40
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Élő ez a személy vagy elhunyt már?
2013. máj. 13. 19:47
 7/10 anonim ***** válasza:

3. voltam

vagy egyénileg, pszichológus, vagy gyászcsoport, ott is van pszichológus vezető, és a csoporttagok is gyászolnak, ez nagyon nagy megtartó erő lehet!!! Osztozni a bánaton, együtt tenni lépéseket, hogy újra rátalálj az életedre.

Kit veszítettél el?

És a pszichológus akkor fog tudni bármit is a kapcsolatotokról, ha elmondod neki. Érteni fogja.

Ahogy valaki mondta: sokszor bűntudat is van a gyászban, ezzel is dolgozni kell, mert fogva tarthat.

2013. máj. 13. 19:48
 8/10 anonim válasza:
10%
Normál esetben 12 hónap, ha ezt az időt meghaladja, akkor már patológiás gyászról van szó.
2013. máj. 13. 20:33
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen..
2013. máj. 14. 15:24
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is azt mondogatják, hogy elmúlik, de nálam is csak rosszabb, ahogy telik az idő. Néha ugyan van egy olyan érzésem, hogy talán enyhült, de aztán megint jön az, hogy pokoli, amikor eszembejut Valamelyikőjük - 2 embert vesztettem el.

Bocs, nem olvastam a válaszokat, szóval ha ismétlek, elnézést. Szóval: szerintem keress fel egy szakembert, mert egyedül nem fog menni, elakadtál valószínűleg. Én is járok szakemberhez és ezt a minimális javulást is csak így értem el. Remélem, hogy sikerül majd enyhíteni a fájdalmadon!

21/f

2013. máj. 15. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!