Mi alapján dönt az orvos, hogy lesz-e és ha igen, mikor, burokrepesztés?
Én már vajudtam egy jo ideje, amikor jött a doki. Nem is szólt h mit fog csinálni, azt gondoltam megvizsgál. Akkor fogtam fel, h mit fog csinálni, mikor egy hurkapalca szeruseget vett a kezébe. Ha jól emlékszem, szólnom kellett mikor jön a fajas, akkor csinálta. Nem éreztem semmit, csak h elkezdett folyni a víz. (babám feje bubjan volt egy karcolas mikor megszületett- gondolom ettől)
Azért kellett megrepeszteni, h lejjebb helyezkedjen a baba és ezáltal jobban haladjon a vajúdás.
En mar 16 oraja vajudtam, amikor megrepesztette a doki. Hosszu tuvel csinalta. Engem akkor nem erdekelt, pedig amugy felek az ilyen eszkozoktol. De annyi szenvedes utan csinalhattak volna barmit, csak szedjek ki a babamat vegre. Egyaltalan nem fajt, abszolut semmit nem ereztem, csak h folyik ki a viz :) Ha jol emlekszem nekem nem fajas alatt csinalta. 2 es fel ora mulva megszuletett a fiam.
Azert kellett, mert nehezen tagultam, a burok nem akart megrepedni magatol, es hogy jobban haladjon a dolog.
Persze, mikor láttam mi van a kezébe, tudtam h mit fog.csinálni, szóval nem kellett ahhoz elmondania. Inkább a párom lett rosszul. :-) velem volt, azt beszéltük meg, h a vajúdás alatt velem lesz de a konkrét szuleskor ő inkább elhagyja a terepet. Rosszul van minden ilyesmitol. Szóval őt.sokkolta az ahogy burkot repesztett a doki. :-)
Amúgy a végén a koldokzsinort is elvagattak vele, szóval annyira nem jött nekünk össze ez a "semmit nem akar látni" dolog. :-)
Háromból két szülésemnél repesztettek burkot, mindig a kitolás előtt. Nekem megkönnyebbülés volt. És nem eszközzel, hanem kézzel! Egyáltalán nem fájt soha.
Harmadik babánál magától durrant, az szinte erőteljesebb érzés volt.
Mindig repesztenek burkot, ha magától nem reped meg.
Egyrészt veszélyes, ha burokban marad a baba, másrészt meg gyorsítja a tágulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!