Pontosan mi az a burokrepesztés? Milyen eszközzel csinálja az orvos? Fájdalmas?
Figyelt kérdés
2010. okt. 28. 10:29
1/15 anonim válasza:
Nem fáj csak kellemetlen!Lehet burkot repeszteni ujjal...mármint a doki kézzel repeszti meg és lehet egy olyan eszközzel ami nagyon kis vékonyka pálcácska és a végén ilyen kis kampó van és azzal repesztik meg a burkot!
2/15 anonim válasza:
Egy hosszú pálca (hasonló, mint a hurkapálca) segítségével repesztik meg a burkot, bár nem emlékszem pontosan, de azt hiszem volt a végén steril vatta.. de lehet, hogy nem! Akkor nem nagyon tudtam ilyenekre figyelni! :) Annyit jelent, hogy a hüvelyeden keresztül feldugják a pálcát, és kilyukasztják a burkot, hogy folyjon el a magzatvíz, és akkor indulnak be igazán a fájások. Akkor már nincs olyan sok hátra! Egyáltalán nem fájdalmas, olyan, mintha pisilnél, de nem tudod visszatartani, csak folyik.. és meleg.. :) Érdekes érzés!
3/15 anonim válasza:
Kampó.. az lehetséges. Igen, inkább kampó. Nem rémlett.
(utolsó)
4/15 anonim válasza:
Nekem magzatvíz-vizsgálat közben repedt meg a burok, hát nekem az fájt...egy nagyobb, "tűszerű" eszközzel vették le a magzatvizet hüvelyi úton, és akkor meg is repedt a magzatburok. Magát a repedést valóban nem lehet érezni, szóval ha csak burokrepesztés lett volna, akkor valószínű nekem is csak kellemetlen lett volna, de magzatvíz-vizsgálattal együtt nem volt jó érzés.
5/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2010. okt. 28. 11:48
6/15 anonim válasza:
Nekem egyáltalán nem fájt mikor burkot repesztettek, semmit nem érzetem belőle. Csak azt láttam, hogy rendezkedik a lábam között, aztán már jött is a langyos víz kifelé.
7/15 anonim válasza:
Észre sem vettem, hogy repesztett a doki egy ujjnyira voltam nyitva, hosszú "tű", ami biztos nem volt egy ujj vastag, szúrt és annyi, utána meg elöntött a víz.
8/15 anonim válasza:
Szia nem fáj csak kicsit kelemetlen általában felbnyul oda ilyen pálcika szerüségel egy szurás és már kész is.
9/15 anonim válasza:
Semmit nem éreztem belőle. Egy kis kampó van a fémpálca végén. Mindkét szülésemnél repesztettek.
A második úgy sikerült, hogy a baba feje össze lett karistolva, mert kedvezőtlenül helyezkedett el:( Szóval, erre is fel kell készülni, de pár nap alatt el is múltak a sebhelyek a fejebúbján.
10/15 anonim válasza:
Egy hossuú fehér pálca, kampószerú véggel. Mint egy horgolótű.
Olyasmit éreztem, mint amikor egy buborék kipukkan/távozik. Majd ahogyan folyt ki a meleg víz, mintha bepisilnék, égnek meredő lábakkal :)
Nekem ez után már csak 5 óra kellett a babázásig! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!