Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha elfolyt a magzatvíz, akkor...

Ha elfolyt a magzatvíz, akkor rögtön menni kell a kórházba, vagy megvárhatom a kb 5 perces fájásokat?

Figyelt kérdés
2009. nov. 13. 13:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha elfolyt menni kell,mert fertözés léphet fel,esetleg más probléma...

Az orvosod nem mondta??

2009. nov. 13. 13:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor már menni kell. A száraz szülés veszélyesebb, ne várj fájásokra. A kórházban egyből rá fognak tenni a CTG-re, és nézik, hogy a babával minden rendben van-e.

Nálunk azt mondja a védőnő meg az orvos is, hogy ha otthon folyik el a magzatvíz, akkor feltett lábbal kell várni a mentőre. (Nem indokolták meg, hogy miért, valószínűleg a veszélyességi foka miatt)

Szerencsére nálam nem folyt el a víz, fájásokkal kezdődött. Szép szülést kívánok neked! :o)

2009. nov. 13. 13:22
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Ha elfolyik a mangzatvíz,akárhol vagy hanyatt vágod magad(Turkászom mondta:D)majd gyors zuhany és irány a kórház:DDe lehet zuhany sem kell,mindegy inkább hagyd ki és felpolcolt lábbal várd a mentőt:)Vagy a férjed,h vigyen be:)

Amúgy én is csodálkozom sokszor,h mennyi mindent nem tudnak,múltkor is az a nő aki várta a fájásokat de már kitudja mikor elment a vize,biztos én vagyok egyébként lüke,meg felfújom ezt,de nekem ez nem érthető:S

Ada és Abigél:)

2009. nov. 13. 13:36
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még "messze" vagyok a szüléstől, most tartunk a 32. hétnél.

Fogadott orvosom nincs, nem szeretnék! A védőnőm folyamatosan tájékoztat, de csak az éppen aktuális dolgokról. Szóval a múltkor kérdeztem tőle valamit a szüléssel kapcsolatban, és az volt rá a válasza, hogy "igen, erről majd később beszélni fogunk"... és ennyi.

Egyébként próbálok sokat olvasni a témával kapcsolatban, de ez valahogy nem volt egyértelmű:S.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek:)!

2009. nov. 13. 13:59
 5/11 anonim ***** válasza:
70%
hívdd a mentőt mert csak vízszintesben lehet lenni amikor lefolyik a víz. Én úgy tudom hogy a köldökzsinór bukik ilyenkor könnyen előre, amitől megfulladhat a baba. Szóval nem vicc!
2009. nov. 13. 14:50
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem reggel folyt el a magzatvíz, utánna lezuhanyoztam, körmöt vágtam, összepakoltam ami még nem volt. Beautóztam a kórházba. Kb 2 óra telt el. De menni kell a fertőzés miatt.
2009. nov. 13. 14:50
 7/11 anonim ***** válasza:
Annyi, hogy fürödhetsz, bedobhatsz pár dolgot a bőröndbe, megvárhatod a párod, de 1-2 órán belül mindenképp érj be, ha nem is azonnal de azonnal indulsz.
2009. nov. 13. 15:21
 8/11 anonim ***** válasza:
A szülésznőm azt mondta,hogy ha elfolyik a vizem,akkor 1-2 órán belül érjek be,nem kell kapkodni.
2009. nov. 13. 16:02
 9/11 anonim ***** válasza:

A köldökzsinór akkor csúszhat előre, ha a baba feje nem volt még rendesen beékelődve. A szülés nem verseny, nem kell 'rohanni'. Nekem a 3. gyerekemmel hajnali fél 4-kor folyt el a víz. Visszafeküdtem, mivel gyakorlott voltam, tudtam mire számítsak. Reggel a két nagyobbat felöltöztettem, reggeli, elindítottam őket iskolába, oviba, majd utána a férjem bevitt a kórházba. KB. fél10-re értünk oda, ctg és du. 4-ig hozzám sem szóltak!!!!! Fájásaim nem voltak, azt vártuk hogy legyen, de semmi. fél5-kor kaptam infúziót és 3 óra múlva megszültem. Szóval ha nem ülsz meztelen seggel egy közösségi hely wc-jére, nem nagyon kell fertőzéstől félni és én azt mondom, hogy ha otthon, megszokott környezetben várod meg a rendszeres fájásokat, akkor sem lesz semmi bajod sem neked, sem a babádnak. A kórház rideg és nyugtalanító. Ha tehettem volna itthon szülök, de nem voltak fájások, be kellett mennem.

Szép szülést kívánok.

2009. nov. 13. 16:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Én kb.35 percen belül kórházba értem de mivel nem volt még jelentős tágulás sem fájások reggelig a vajúdóban aszaltak. De amúgy menni kell minél előbb.
2009. nov. 14. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!