Írtok nekem szülési történeteket? /Röviden/
Összesen 29 óra, természetes szülés, apával, 42. héten, spontán indult, fájdalomcsillapítás nélkül, 4,5 kg, 56 cm, leány, gátmetszés és -szakadás nélkül, csodás élmény :)))
Nem volt ráncos, sem lila, csodájára jártak, hogy olyan szép, mintha már vagy 2 hetes lenne :)
Szia!
Mivel már te is túl vagy rajta leírom a mi történetünket. Aki még terhes annak nem szívesen mondom el, mert nem akarom ijesztgetni. Fogadott dokim volt, 40. hetesen befektettek, zárt méhszáj, másnap oxitocinnal próba indítás, nem indult, elaludtam NST-n. Ráhúzattak egy hetet. 23.-án reggel 7kor zselé egész nap és éjjel vajúdás, 24.-én reggel 7kor ismét zselé ismét egész nap vajúdás már nagyon kemény fájásokkal, 25.-én reggel 8kor még bekötötték az infúziót, de semmit nem nyíltam, 10 kor bejött a doki látta, hogy leesett a babó szívhangja és toltak is a műtőbe. A párom végig velem volt csak éjjelre küldték haza aludni meg ugye a műtétre nem jöhetett be, de ő látta először a picit, azt mondta annyit látott, hogy egy kis vékony nővér jön ki egy hatalmas gyerekkel, alig fért a kezébe. Végig nézte ahogy kitisztították a légutait a babának, ez a látvány kicsit megviselte, utána visszahozták nekem is megmutatni, kitakarítottak, összevarrtak, betoltak a szobába, másnap alig vártam, hogy kelhessek, semmi fájdalmam nem volt, soha olyan boldog nem voltam még mint akkor.
most lesz 25.-én 4 hós a kisfiunk, imádjuk :))
Szia!Első baba:) 2 perces fájásokkal indult, mire a kórházba értünk, 4 ujjnyira voltam tágulva:) 1 óra alatt született meg, semmi probléma nem volt:) Párom végig fogta a kezem:)Örült, hogy nem ő vezette le a szülést:)
Csodálatos élmény volt, bármikor újra vállalnám:)
Első baba, költözés 39 hetesen, 29. héttől veszélyeztetve koraszüléssel, már 8 nap túlhordással.... este 7-kor fürdő egy jó szex után, és egy fájás. Aztán egy óra mulva megint, és éjfélig óránként. Aztán 3-ig 20 percenként, majd 7-8 perces fájások. Telefon a szülészetre, ..."maga a hangja alapján még nem szül..." várunk. 10-re NST időpont, még mindig 7-8 perces fájások, magzatvízvétel, minden oké, zárt méhszáj. Doki: menjek haza, főzzek, takarítsak és jöjjek, ha valami van-ez volt délben- mondtam, hogy köszi, én innen sehova nem megyek egyben.... megnézte az nst papírt, nem votl tökéletes, módosít, egyek, igyak, sétáljak, egy óra mulva jöjjek vissza. Ettem, ittam, sétálni sétált a halál....
vissza doki, nst, nem jó, felveszenek 14-kor, fél 3-kor burkot repesztenek és fájdalomcsillapító nélkül fél 6-ra megvan a lányom. Csodás volt, nem fájt, pedig vágtak, varrtak, bármikor újracsinálnám. Fogom is 15 hét mulva...
Szia.
39+4 napra, indított szülés, oxitocin és burokrepesztés reggel fél nyolckor, és nemsokkal tíz után lett meg, tehát kb. három óra volt az egész.Bár előtte való nap már egy nőgyógyászati vizsgálat után 10 perces fájásaim voltak, azt hittem megszülök még aznap, de nem, estére elmúltak a fájások, így reggel indította a dokim.
Hát rögtön lórúgásszerű fájásokkal, kemények voltak, fogtam az ágy szélét rendesen.Ja, és mikor már felfeküdtem a szülőágyra már bő két újjnyi voltam.
Aztán megszületett a kisfiam, 3750 grammal és 55 centivel.
Nekem nehezen ment a felépülés, sokáig fájt a gátseb, de már rá két napra ismét szültem volna, és azóta minden nap:o)!Nagyon nagy élmény, legalább olyan hatalmas mint amennyire fájt.
Szia!
ÉN 2 hetet túlhordtam a kisfiamat. 41. héten befektettek a kórházba. Naponta 1 magzatvíz vizsgálat és 2 NST. 42 hetesen 3111 méhszáj, a fájásgörbe el sem érte a 20-ast. Bekötötték az oxitocint, de még akkor sem volt fájásom. (42 hét alatt egy db fájásom, haskeményedésem sem volt) Doki szerint az oxi hatása volt, hogy a kisfiam szívhangja leesett 20-30-ra. Telefonálni sem engedtek, azonnal vittek a műtőbe. Komplikációk nélkül, 3950 grammal és 61 centivel született meg a kisfiam, aki már 14 hónapos kiscsibész. Én is gyorsan helyrejöttem.
Az orvost azóta is áldom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!