Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan tudom hogy baj van a...

Honnan tudom hogy baj van a gátsebemmel?

Figyelt kérdés
Ma egy hete szültem, vágtak, kérdezte szerdán az orvos hogy kiszedje e a varratokat, de azt mondtam hogy ne, mert szerintem 3 nap alatt az ott nem forr úgy össze hogy megmaradjon, azt mondta néhány nap múlva amúgy is kiesnének a varratok. Van hogy napi 5ször állok zuhany alá lemosni hogy még véletlenül se fertőződjön el. Fogalmam sincs hogy mit kéne rajta nézni de ma este fürdés után egy cseppnyi vér jött ki mellette. Meg olyan mintha a varrat szúrna és zárt lábbal iszonyat elviselhetetlen, néha már sírva fakadok, de varratot ott nem látok. Mit használjak rá hogy ne legyen ennyire borzalmas?
2013. okt. 20. 22:39
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem most már menj vissza hogy kiszedje a varratot. Azért szúr mert már útban van.
2013. okt. 20. 22:48
 2/8 A kérdező kommentje:
eddig is szúrt nem is azzal van a bajom, azt elviselem, most ülés közben nem is érzem, csak mikor wcről felkelek vagy járkálok. csak nem vagyok biztos benne hogy a varrat az vagy a seb akar szétnyílni.
2013. okt. 20. 23:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem anno belefeszült a varrat a sebbe. Vagyis nem a sebbe, csak ahogy a seb környéke megduzzadt, feszült benne a cérna. Nem hogy ülni, feküdni sem tudtam. Amikor jött a doki, hogy kiveszi, szinte örömkönnyeket hullattam. :)

Szerintem vetesd ki a varratot, ha van rá mód. De legalábbis nézesd meg.

2013. okt. 21. 06:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha kiveszik a varratokat sokkal jobb lesz hidd el, nekem 5 nap után vették ki és úgy megkönnyebbültem :)
2013. okt. 21. 07:18
 5/8 A kérdező kommentje:
tegnap még este alaposabban megnéztem óvatosan hogy mi hol van vagy hogy vannak azok a varratok, nincs megdagadva, szép színe van, nem váladékozik, nem vérzik, megtaláltam a bűnös cérnadarabot is, éjjel valahogy megszűnt a szúrás pedig csak a picihez keltem fel pelenkázni meg etetni :) egyelőre nem vetetem ki, vetettem rá betadine-t meg aloe first-öt aztán majd a 6 hetes kontrollon mond valamit a doki. a kórházi dokival csak azért nem vetettem ki mert egy tapló, nem egy kedves kíméletes alak.
2013. okt. 21. 09:00
 6/8 anonim ***** válasza:
körömvirág krém az elég jó, felpuhítja a területet, és gyógyít, a húzódás és szurkálás is kevesebb, ha bekened.
2013. okt. 21. 11:05
 7/8 anonim ***** válasza:
én négy hete szültem, most kezdtek el távozni a varratok , ahogy tusoltam kb 2cm 4-5 darab távozott, mostmár semmi bajom , nálunk ezeket nem veszik ki felszívódnak vagy kiesnek addig meg szenvedj... fú jobban megszenvedtem , mint szülésnél, nagyon könnyen szültem :-)))
2013. okt. 21. 11:22
 8/8 A kérdező kommentje:
kiderült hogy mégse a cérna szúr, hanem az utolsó varratból kijött a cérna vége és ami ott maradt vékony fél centis vágás szerű seb az fáj ilyen kegyetlenül ahogy nő vissza a szőr alul, szóval most azon vagyok hogy az az egy kis seb minél hamarabb meggyógyuljon. csak azt nem értem hogy annyira távol a gátmetszéstől minek kellett még egy öltés? vagy másfél centire van a többitől, köze nincs a gátsebhez.
2013. okt. 21. 20:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!