Császármetszést kérésre könnyebb elintézni, ha szakmabeli vagyok és ismerem az orvost?
Na, ez aztán a kérdés! :D
Ennyi erővel azt is kérdezhetted volna, hogy egy talicskát könnyebb-e úgy tolni, hogy üres, mintha tele van... Szakmabeli... :) Takarítónő, asszisztens, orvosírnok, diszpécser? Így tudom elképzelni.
Persze, hogy könnyebb elintézni. De ne felejtsd el megkérni, hogy neked olyan műtétet csináljanak, aminek nincs magas rizikófaktora. Hátha azt is el tudod intézni.
Én nem vagyok ősanya, két gyereket szültem eddig, az elsőt spontán, a másodikat császárral, de mindifg elálmélkodom, amikor 2013-ban olyat olvasok, hogy a DÖNTÉS(???) végleges... Kinek a döntése?
A tied? A szakmabelié?
És mért döntöttél így? Mert modern future perfect anyuka leszel, aki nem szarozik órákig azzal a fárasztó, szar szüléssel?!
Ha mínusz nyolcvan pontos leszek, akkor is leírom a véleményemet, annyira szánalmas ez az életképtelen, puhány, beszari életfelfogás...
"Ha szakmabeli lennél, nem akarnál császárt..."
te meg ha értenél hozzá, nem írnál ekkora marhaságot ;)
amúgy persze, könnyebb elintézni :)
"Ha mínusz nyolcvan pontos leszek, akkor is leírom a véleményemet, annyira szánalmas ez az életképtelen, puhány, beszari életfelfogás..."
Ha neked lett volna a családodban anyai ágon 3 első fiúgyermek, akik szülés közben vagy nem sokkal utána haltak volna meg, akkor nem tudom, nem sírva könyörögtél-e volna az orvosodnak, hogy császárral szülnél.... (nem 100 éve volt: a bátyám, unokatesóm kisfia, nagynéném fia). Nem tudom, hogy miért kell ítélkezni, az ő élete és a gyermeké. Csak azért mert te úgy gondolod meg sokan, attól mások másképp és van lehetőség így szülni. Ez nem beszariság kérdése, 15 cm hasi vágással a felkeléstől ellátni a babádat egy rooming in rendszerű korházban szerintem sokkal nehezebb és embert próbálóbb, mint sima szülés után 2 öltéssel.
5 lányt szültem, mindet spontán...meg sem fordult a fejembe a császár metszés. A 3. nál felajánlotta az orvos, mert nem volt jó a szívhang, én akkor sem vállaltam be...szerintem, ezt az orvosnak kell eldöntenie, nem az anyának, hogy hogy akar szülni...nem véletlenül találta ki a természet a hüvelyi szülést!!! Császár után a sok varrat, a seb ami húzódik, a felkelés, ez mind mind nagyon nem jó...aztán ott vannak az ismerőseim....nem győznek vissza járni, mert begyulladt a sebe, a varrat elszakadt, elkezdett vérezni, nem jól varrták össze, stb, stb...nagyon sok rosszat tudnék mesélni a császárról...nekem sosem volt varratom, nem tudom milyen az, ha vágnak, én szerencsés típus vagyok valószínű, mert probléma mentesen szültem mindig. Nagyon sajnálom azokat, akiknek gondjai vannak, mert nagyon rossz lehet...De kedves kérdező, ezt a kérdést provokatívnak tetted ki szerintem, mert Te is tudod, hogy ebből csak vita van...a másik, ha szakma beli lennél, soha , de SOHA nem akarnál császárral szülni!!! Nagyon sok orvos ismerősöm, nőgyógyász barátom van, és mindig attól félnek, hogy császározni kell.. ha tehetnék közülük egy sem császározna...max akkor, ha nagyon nagy életveszélyben lenne akármelyik fél is...
Na lehet lepontozni!!! Hajrá :)
15-ös:
Én nem ítélkezem, és nem "szerintemezem", hanem tapasztalatból beszélek, mondom szültem így is, úgy is, illetve egyszer szültem, egyszer pedig műtöttek. Pont.
Pontosan tudom, milyen a császár utáni lábadozás, és azt is, hogy milyen sima szülés után. Ég és föld. Leírhatatlan! Én pl. hetekig azt kérdezgettem, miközben nyögve bőgtem a rémes fájdalomtól, hogy ki az az állat ember, aki ezt KÉRI külön, és aki még ezért kőkeményen fizet is?!?!?!
A második gyerekem meghalt a sok gondos doki "jóvoltából", mégis reménykedem, hogy harmadjára újra spontán szülhetek. Nem könyörögnék sírva a dokinak, hogy nyessen szét, mert azt én "jobbnak látnám"... (???)
Az meg valami szörnyű karmatikus horror lehet a családban, ha mindenki elveszti az elsőszülött fiút, nem hiszem, hogy azon a császár segíthet.
16os, kicsit magad ellen beszélsz, nem??
"A 3. nál felajánlotta az orvos, mert nem volt jó a szívhang, én akkor sem vállaltam be...szerintem, ezt az orvosnak kell eldöntenie, nem az anyának"
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!