A szülés előtt leborotválják a nemiszevröl a szörzetet?
Figyelt kérdés
hallotam kétfélét ; - hogy a babára való tekintettel igen
-nem mert ez hülyeség..
előreis köszönöm
#szülés..
2013. okt. 18. 14:05
21/23 A kérdező kommentje:
köszönöm...
2013. okt. 22. 09:38
22/23 anonim válasza:
Császáros voltam, és szeméremdombot borotvált a szülésznő,de csak pár húzás volt és kíméletesen csinálta. Különben, mivel a sebet leragasztják, és az egy elég széles valami, inkább ne legyen ott szőr amit tépni keljen a ragasztószalag leszedésekor! :)
23/23 DreamWeaver válasza:
Gátmetszés esetén, vagy császárnál - mivel ezek sebészeti beavatkozások -, szükséges a szőrzet eltávolítása. Viszont eltérő esetekben én is úgy gondolom, hogy teljesen szükségtelen. Régi időkben, amikor még nem volt divat a csupaszság..., olyan esetekben, amikor egy nő vonaton, repülőn, stb. szül..., vagy ha egy nő úgy dönt, hogy otthon szül, nem megoldott a szőrtelenítés kérdése, mégis egészséges babát hoz a világra. Youtube-on számos olyan videót lehet látni, ahol kismamák otthon szülnek, semmi szőrtelenítés, és semmi problémát nem okoz. Most, ahogy olvastam erre a kérdésre adott válaszokat, tudtam meg, hogy a WHO ajánlása alapján a fanszőrzet eltávolítása a ''B'', azaz nyilvánvalóan káros, vagy hatástalan, megszüntetendő kategóriába lett sorolva. A női fanszőrzet szerepéről, fontosságáról általánosságban egyébként minden orvostanhallgató tudomást szerez tanulmányai során. A nőgyógyászaton mégis elhallgatják a fiatal lányok, nők előtt. Vajon miért? Csak nem azért, mert a szőrtelenítés világméretű jelensége is azon tényezők közé tartozik, amelyek alaposan eltartják a gyógyszeripart!? És mint mindenhol, itt is van az a pénz, ami megéri a hallgatást!? Ráadásul elég kellemetlen lenne, ha kiderülne, hogy az, hogy az intim szőrtelenítésből piaci érdekek mentén valakik higéniai kérdést csináltak, volt az elmúlt 20 év legnagyobb társadalmi átverése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!