Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés előtt leborotválják...

A szülés előtt leborotválják a nemiszevröl a szörzetet?

Figyelt kérdés

hallotam kétfélét ; - hogy a babára való tekintettel igen

-nem mert ez hülyeség..

előreis köszönöm

#szülés..
2013. okt. 18. 14:05
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
köszönöm...
2013. okt. 22. 09:38
 22/23 anonim válasza:
Császáros voltam, és szeméremdombot borotvált a szülésznő,de csak pár húzás volt és kíméletesen csinálta. Különben, mivel a sebet leragasztják, és az egy elég széles valami, inkább ne legyen ott szőr amit tépni keljen a ragasztószalag leszedésekor! :)
2013. okt. 23. 14:06
 23/23 DreamWeaver válasza:
Gátmetszés esetén, vagy császárnál - mivel ezek sebészeti beavatkozások -, szükséges a szőrzet eltávolítása. Viszont eltérő esetekben én is úgy gondolom, hogy teljesen szükségtelen. Régi időkben, amikor még nem volt divat a csupaszság..., olyan esetekben, amikor egy nő vonaton, repülőn, stb. szül..., vagy ha egy nő úgy dönt, hogy otthon szül, nem megoldott a szőrtelenítés kérdése, mégis egészséges babát hoz a világra. Youtube-on számos olyan videót lehet látni, ahol kismamák otthon szülnek, semmi szőrtelenítés, és semmi problémát nem okoz. Most, ahogy olvastam erre a kérdésre adott válaszokat, tudtam meg, hogy a WHO ajánlása alapján a fanszőrzet eltávolítása a ''B'', azaz nyilvánvalóan káros, vagy hatástalan, megszüntetendő kategóriába lett sorolva. A női fanszőrzet szerepéről, fontosságáról általánosságban egyébként minden orvostanhallgató tudomást szerez tanulmányai során. A nőgyógyászaton mégis elhallgatják a fiatal lányok, nők előtt. Vajon miért? Csak nem azért, mert a szőrtelenítés világméretű jelensége is azon tényezők közé tartozik, amelyek alaposan eltartják a gyógyszeripart!? És mint mindenhol, itt is van az a pénz, ami megéri a hallgatást!? Ráadásul elég kellemetlen lenne, ha kiderülne, hogy az, hogy az intim szőrtelenítésből piaci érdekek mentén valakik higéniai kérdést csináltak, volt az elmúlt 20 év legnagyobb társadalmi átverése.
2013. nov. 27. 03:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!