Mit gondolnátok arról a kismamáról, aki szülés után egy héttel már dolgozik/dolgozott?
Ne haragudjatok, de hogy lehet ilyen kérdésre válaszolni? Nem tudjuk, mi van a háttérben.
Ha pld a munka fontosabb az anyukának, mint a gyerekek, akkor anyuka undorító.
Ha otthon végezhető munkája van, akkor jó, ha ügyesen össze tudja hozni a munkát és a babázást.
Ha anyagi oka van, akkor meg jó anya, mert fontos neki, hogy a babája mindent megkapjon. Persze értem én, hogy a baba nem kapja meg anyukát minden percben, de így még mindig jobb, mint ha nyomorognának kis gyesből meg csp-ből.
azért írtam a bújást, szopizást, mert én is anya vagyok, és látom a gyerekemet... a hálát, a boldogságot, a táplálék, folyadék után én vagyok a legfontosabb
mind1, aki nem hallgat előadást neves szakértőktől, meg nem olvas szoptatásról, az ugye érti, amit írok ugye...
az csak csodálkozik azon, hogy miért szomorkodok, meg miért írok ilyet. annak annyi felfogóképessége sincs, hogy megértse, nem az anyát ítélem el, hanem szomorkodok a kis emberpalánta miatt!
ja, még had' borzoljam a kedélyeket... aki akar, tud szoptatni. végül is nem halt ki az emberiség, pedig tápszer nem olyan régóta van... :)
(elismerem, van, aki nem tud szoptatni, de az anyák többsége tudna, ha tájékozottabb lenne, és segítenek nekik az elejétől kezdve)
lehet lepontozni :) csinálok új regisztrációt :) :)
10-es válaszoló!
Én már hallottam olyanról, aki nem tudott szoptatni, de igen ritka az az eset, amikor ez már az első héten kiderül. Ilyenkor még legtöbben küszködünk a szoptatással, a későbbi kimeneteltől függetlenül.
Anyához bújni munka után is lehet, de ezt hogy magyarázod el egy egy hetes gyereknek, hogy várja ki a sorát, már csak 3-4 óra, aztán lehet bújni.
A kérdésre válaszolva. Szerintem teljesen természetellenes, mind az anya, mind a baba szempontjából.
vágjatok hozzám követ (kövezzetek meg) de én egyet értek a tizenhetessel.
amúgy gondozhatja nagyi és apuci is a babát, cumisüveggel etetheti, és ki is veheti néha-néha a kiságyból a kicsit, de az nem ugyanaz, mint az anya gondoskodása.
nem kell ezt megkérdőjelezni, az emberiség így fejlődött, az anya gondoskodott a gyerekről.
Nem akarok vészmadárkodni, de mi van akkor ha az anyánál így jelentkezik a babyblues/depi és menekül.
Vagy a baba nem is maradt nála, hanem örökbe adta? Nem hiszem, hogy ezt a döntést nagydobra verte, és jobb neki a melóban babahiányt enyhíteni.
Vagy tényleg úgy jött ki az anyagi helyzete a családnak, hogy tuvára ne teheti meg az otthon babázok és lesz valahogy hónapokat. És elég bánata, hogy nem lehet otthon...
Ha csak nem is akarja a babát játszik akkor megint más a vélemény...
Ennyi infó nem elég, hogy jól válaszoljunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!