Hálapénz. Mennyi az annyi?
Figyelt kérdés
Tudom, lerágott csont, de érdekelne, hogy akik adnak, azok manapság mennyit adnak a fogadott szülésznek?2013. okt. 10. 23:12
1/6 anonim válasza:
En 100-at tervezek adni. Ezt meg minimalisan modosithatja, h hogy zajlik majd a szules. (ez remelem par nap mulva kiderul...) Varosomban (videki megyeszekhely, egyetemi klinika) a helyi "sztardokik" 8-12.000-et kernek egy terhesgondozasra, ennek 10-szereset a szulesert. Nekem egy kulonc dokim van (sok szempontbol es sokan nem is szeretik a stilusat, de nekem bejon), aki penzben szereny is, nem igazan ker. A rendelojeben 4-5.000 forintot ker, de sokszor visszautasitja a fizetest es amit lehet a klinikan intez el... Ha elegedett leszek, azert is akarok ilyen sokat adni, mert meg legalabb egyet szeretnek szulni, es hogy azt megalapozzam vele. Mert a halapenzzel mindig is ez volt a bajom, ha utolag "kenem" a dokit, az mar rajtam nem segit... Igy mar az elejen is erzekeltettem vele, h tolem tobbre szamithat. Az elso trimeszterben sajnos rengeteget vereztem (erosen, allandoan vetelesnek hittuk) par naponta fel kellett hivnom a mobiljan a problemammal, akkoriban adtam neki egyszer 10.000, majd 20.000 forintot "csakugypenznek", hogy elvarhassam, hogy barmikor felhivhassam es fel is vegye, vagy visszahivjon, igy is tortent. Pont egy eve volt konizacios mutetem, szinten o csinalta, akkor 30.000-et adtam neki. Szulesznot nem fogadtam kulon. Allitolag itt mindenki szuper rendes a szulesznok kozul, nem lehet rosszat kifogni. Szinten az esemenyek fuggvenyeben fogom meghalalni. Ha keves gond lesz velem (pikk-pakk kiugrik a baba), akkor max 10-et adok, de ha egy napot agonizalok es tenyleg odafigyel ram, gatvedelem stb, akkor akar lehet, h 30-at is kap, ezt majd meglatom.
2/6 anonim válasza:
Én két éve szültem, 80 ezret adtam. Császáros voltam!
5/6 anonim válasza:
Mi 40 ezret adtunk múlt héten. A magánrendelésén 3 ezer egy alkalom (havonta egyszer hív, ha nincs probléma), így a tízszeresénél egy kicsit többet adtunk. Ismerősünk is nála szült, ő 30 ezret adott, annak is nagyon örült. Mondjuk velem sok dolga nem volt, mire rájöttem, hogy vajúdok, és hívták és beért (nagyon sietett, mert a férjemmel egy időben szóltunk neki, és a férjemmel együtt értek be), már 4 ujjnyira nyitva voltam, még 20 percet vajúdtam, 10 perc volt a kitolás, negyed óra alatt pedig megvolt a varrás stb, így alig egy órát töltött munkával. Ha esetleg hosszú szülésem lett volna, akkor többet adtunk volna neki. (Szülésznőnek 20 ezret adtunk.)
6/6 anonim válasza:
öcsém meg "ingyen" született ugyan annál a dokinál születtem én is nővérem is soha nem fogadta el az orvos a pénzt mégis egészségesek vagyunk mind! szerintem nem is kell adni ő is megkapja a fizetésért a munkájáért én is megkapom az enyémért! szép is lenne ha a gumisnál is hálapénzt adnánk vagy a sarki kisboltba...de ez csak az én véleményem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!