Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kit akaszt még ki a hálapénz?

Kit akaszt még ki a hálapénz?

Figyelt kérdés

2013. júl. 30. 18:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem a hálapénzzel van a baj, hiszen nem kötelező adni, ha nem fogadsz fel orvost. Az a baj, hogy hálapénz nélkül úgy kezelnek legtöbbször, mint egy kutyát.
2013. júl. 30. 18:30
 2/11 A kérdező kommentje:

Németországban szültem pár hete a lányom és olyan ellátásban volt részem ami lehet, hogy magánklinikai szinvonal Magyarországon. A nővérek egy csengetés után kb. 10 mp múlva már a szobámban voltak. A vajúdásom alatt 1 percre nem hagytak egyedül. Természetes szülésnek a hive, nincs oxy, eda. Nem inditották meg a szülést csakhogy megszabaduljanak tőlem, császármetszés nem divat, csak ha indokolt... Nincs hálapénz.

Kiakaszt a magyarországi szülésrendszer. Olyan mint egy vágóhid hentesekkel. Az első gyermekem otthon szültem és akkor én is áldozata voltam a "fogadott doki"-zásnak ami igy utólag bosszant, hogy mire is adtam én pénzt?

2013. júl. 30. 18:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Engem sokkal jobban zavar, hogy egyes orvosok elvárják, ne adj' Isten, kikövetelik a pénzt. Ha valakivel elégedett vagyok, úgy érzem, egyfajta orvos-páciens hűséggel is meg tudom hálálni, hogy másnak is őt ajánlom, máskor is hozzá megyek. Én most fogok szülni, és nagyban tapasztalom, hogy itt Magyarországon szinte elvárás, hogy legyen magánorvosod, különben kismamatársak úgy lenéznek, mint fittyfene. Bevallom, én akartam orvost fogadni, de szabadságon lesz, és másban nem bízom, így inkább szülök ügyeletesnél. (Nálunk úgy néz ki nagy lesz a baba, az alkatomhoz képest is. Emiatt is akartam, hogy ott legyen, aki ismer.) Ha belegondolok, itt azért ez presztízskérdés is, és ez van, akinek számít, szóval biztos vannak, akik minden mellékes ok nélkül csak ezért fogadnak orvost.

Szóval itt nem csak az orvosok egy bizonyos, hálapénzt elváró rétegével van gond, hanem az emberek hozzáállásával.

2013. júl. 30. 19:50
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
Amikor a második gyerekem született, olyan katasztrofálisan rossz volt a szülésznő, hogy úgy döntöttem, neki nem adok. Már úgy mentem be a kórházba, hogy nálam volt a három boríték (orvos, szülésznő, csecsemősök). Ugyanez a szülésznő, aki rám se bagózott, óránként egyszer bedugta a fejét az ajtón, hogy mi van, azokkal a kismamákkal, akik előre megfogadták saját szülésznőnek egészen máshogy viselkedett. Végig velük volt, utána naponta kétszer meglátogatta őket. Én a szülés után három napig nem is láttam, de az utolsó nap, mikor mentem be a csecsemőosztályra, hogy felöltöztessem a gyereket, váratlanul ott termett a folyosón. Tuti, hogy figyelte, mikor engedik haza a nála szült nőket. Megállított, és elkezdett "érdeklődni" jól vagyunk, tudok-e szoptatni stb. Egy ideig türelmesen válaszolgattam a hirtelen támadt érdeklődésre és vártam, hogy elmenjen. De nem ment, végül már kiszedte a babaruhákat a kezemből, hogy jaj milyen szép ruhácskáim vannak. (A férjem csecsemőkorából maradt 35 éves rugdalódzó volt, csak az anyósomat ez boldoggá tette.) Egy idő után rá kellett jönnöm, hogy ha nem akarjuk a kórházban megvárni a fiam érettségiét, oda kell adnom a pénz. Elővettem a borítékot és 10 másodperc múlva már el is tűnt.
2013. júl. 30. 20:05
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem értelek kérdező. Leírásod szerint nem a hálapénzzel van baj, hanem a magyar gazdasággal és egészségüggyel.
2013. júl. 30. 20:22
 6/11 anonim ***** válasza:

Én SZTK-ba jártam terhes gondozásra és ügyeletesnél szültem. Mindenkivel maximálisan elégedett voltam, nagyon rendesek, aranyosak voltak.

Azzal nincs bajom, ha valaki elégedett az orvossal és utána pénzt ad neki.

Nekem az a bajom, hogy valóban ki lehet fogni olyan dokit, aki "úgy bánik veled, mint a kutyával".... , aki elvárja a pénzt, hogy emberséges legyen. Ez a bosszantó. Főleg egy olyan kiszolgáltatott helyzetben lévő nővel kell(ene) emberségesnek lenni, aki éppen szül.

Ez a -- ha fizetsz, normális leszek veled -- , na ez a kiakasztó!

2013. júl. 30. 20:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem az vágja,ki a biztosítékot,mikor xy orvos hangoztatja,hogy mennyire rossz a fizetésük(ugyanúgy mint nagyon sokaknak Magyarországon) és mennyire rossz körülmények között kell dolgozniuk(sajnos így van).De akkor mégis furcsa,hogy Audiból száll ki dolgozni,mert Kubában tölti a Karácsonyt(ez egy konkrét eset,amiről tudok) és elvárja,hogy zsebbe műtétenként 50-150 e ft-ot kapjon..Akkor mire panaszkodik?!Ha az 50 ezer forintból csak 5 ezret bedobna a kórház becsületkasszájába,és így tenne minden orvos,minden műtét és hálapénz iránt,rögtön nem ilyen lenne a körülmény.Természetesen az lenne az ideális,mint külföldön vagy a magánklinikákon,de nem remélem,hogy egyhamar azt megéljük..
2013. júl. 30. 22:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Ne hasonlítsd össze a magyar és a német egészségügyet.

Én nem adok senkinek halapénzt, de a szülészemnek, és szülésznőmnek adtam, mert előre megbeszéltem velük, hogy ott lesznek a szülésemnél. Természetes, gyógyszer nélkülinszüléseim voltak, a doki és szülésznő ott voltak, mindkétbszülésem pozitív élmény maradtt, utána is látogattak az osztályon, ezért adtam nekik pénzt, amennyit gondoltam, mert kvázi felfogadtam őket.

2013. júl. 31. 08:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
5/8, én biztos, hogy szépen, nyájasan mosolyogva közöltem volna vele, hogy hiába jön ide most bájologni, a három nap alatt összesen ennyit nem töltött velem, elég egyértelmű, mit akar, de én azért a bánásmódért, amit ő véghezvitt, biztos nem fizetek neki egy fillért se, és nagyon gyorsan keresse meg a fizetős anyukáit, mert ha még kettőt szól, még be is panaszolom a főnökénél...
2013. júl. 31. 10:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem az 5-ös vagyok,de kedves utolsó az ezzel a gond,hogy a főnökök is ugyanezt csinálják..Én is egyszer panaszt szerettem volna tenni a dokira,de még a főigazgató is csak mosolygott...Összezárnak az orvosok..
2013. júl. 31. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!