Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy bent legyen a szülésnél?
Figyelt kérdés
Bár még 3 hónap van addig, de én nagyon szeretném, hogy ott legyen. Szerintem ez mindhármunkra tartozik. Beszéltünk már erről régebben és azt mondta, hogy nem mer bejönni de a kórház területén, a közelben lenne. Én azt akarom, hogy mellettünk legyen. Persze nem akarok erőszakos lenni, nem akarok semmit sem erőltetni csak jó lenne. Szerintem ez érthető. Hogyan kérjem meg rá?2013. okt. 2. 20:47
21/26 anonim válasza:
Én azt kértem a férjemtől, hogy a vajúdás alatt legyen velem, mert ismertük a helyi viszonyokat, tudtuk, hogy félóránként se fognak rámnézni. Nem akartam egyedül lenni. Aztán bentmaradt. Végig a fejemnél volt. Ha csináltak valamit, elfordult, volt, hogy arrébb is ment. Nagyon hálás vagyok neki, amiért olyan gondoskodó volt a vajúdás alatt. Számíthattam rá. Talán sokkal jobban, mint a hétköznapokon. Nem bántuk meg. De nem tudtam volna feldolgozni egyedül azt a kiszolgáltatottságot.
22/26 anonim válasza:
Sehogy. Persze, kihisztizheted, hogy bent legyen, hogy te elmondhasd a barinőknek, hogy nektek bizony apás szülésetek volt. De akkor ne várd, hogy apuka majd bepárásodott szemmel fog beszélni a szülésről, meg biztatni a haverokat, hogy menjenek csak be nyugodtan, csodás élmény. Hiszen ő nem akarta az egészet, csak "rávetted".
23/26 anonim válasza:
Kizárólag annyit tudsz tenni, hogy elhívod magaddal szülésfelkészítőre, esetleg beszéljen olyan apukával, akinek már volt része benne, de ezt mindenki maga dönti el, maga érzi, hogy mit szeretne és mit nem. Ha ezen kívül minden mást csinálsz, akkor erőlteted igen. Bízd rá, persze mondd el neki, hogy ez számodra sokat jelentene, de ő hozza meg erről a döntését! Nem minden férfi alkalmas arra, hogy benn legyen egy szülésnél. Szerencsére az én férjem az volt és nagyon jó is volt, hogy ott volt mellettünk, de ha csak egyszer is mondta volna, hogy ő kimegy vagy be sem jön, nem erőltettem volna. 5 éves kislány anyukája.
24/26 anonim válasza:
Szerintem ezt nem szabad erőltetni!
25/26 anonim válasza:
Sok apuka úgy indul hogy nem akaródzik neki bemenni, de a terhesség idején meggondolja magát és mégis bemegy. Ha a Te párodnál mégsem lesz így, akkor viszont nem érdemes erőltetni mert csak rosszabb lesz. Más kérdés, hogy meg van a véleményem az olyan férfiakról aki még ennyit sem képesek megtenni a párjuk és a közös gyerek érdekében. Mindkét szülő egyformán tartozik felelősséggel a gyerekért, a nő talán megválaszthatja hogy jelen kíván-e lenni a szülésnél?... A nőnek nem csak hogy jelen kell lenni de végig is kell csinálnia a szülést ami összehasonlíthatatlanul nehezebb mint pusztán jelen lenni. Szóval ha egy férfi arra nem képes hogy ott legyen és támogassa a párját ha szükség van rá, azt had ne minősítsem inkább...
26/26 anonim válasza:
Szerintem ezt nem szabad erőltetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!