Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy kezdjen el végre munkát keresni?
Munkanélküli plusz végkielégítésből el lehet lenni.
Amúgy napi kamu:)
Kedves Kérdező,
nagyon sajnálom, hogy a férjed elveszíti az állását.
Szerintem próbálj rá hatni és elmagyarázni neki, hogy ha ma vagy holnap elkezd keresni, akkor is simán lehet, hogy még fél év múlva sem talál.
Mi a szakmája, végzettsége, tapasztalata, nyelvtudása?
Ha biztos abban, hogy egy jól fizető, hiányszakmája van, akkor TALÁN megtehetné, hogy kihagy pár hetet.
Bár családos, gyermekes férfiként jobb lenne, ha ráfeküdne a témára.
A költségekre való előteremtését addig hogyan képzeli el?
Élitek fel a tartalékaitokat?
Esetleg még egy érv: minél előbb kezdi a keresést, annál több ajánlata érkezhet (már ha tényleg van igény a munkájára, szakmájára, személyére), így könnyebben tud választani.
A mai magyar helyzetben nem játék ez a munkanélküliség.
Felelőtlenségnek gondolom, hogy egy családfenntartó így gondolkodjon.
Pihenjen, menjen szabadságra, ha letelt a próbaideje az új helyen. Pár hónapot ki lehet bírni a hosszútávú cél érdekében.
Szép napot, majd írd meg, hogy alakult.
Kérdezd meg tőle, hogy az alatt a pár hónap alatt miből akar megélni.
Ha pedig nagyobb lesz a gyerek, menj vissza te dolgozni és foglalkozzon ő a gyerekekkel.
"Amúgy napi kamu:)"
Úristen miért kell minden kérdésbe ezt belemagyarázni??? Agyf@s.zt kapok ettől a beszólástól- OVI!
Sajna manapság nem úgy megy, hogy ma állást keresek, holnap meg már van. Oké, hogy pár hónapot ki akar hagyni, de az úgy is összejön, ha ma kezd állást keresni és fél-1 évig nem talál. És arra nem elég a végkielégítés.
Most még megteheti, hogy keresget, és csak az igazán jót fogadja el, nemet mondani mindig lehet.
Ha már nem lesz pénzetek, a sz*rt is el kell vállania kevés pénzért, hogy ne haljatok éhen.
Ezt kéne fontolóra vennie szerintem.
Valószínű őt is lesokkolta a hír, és nem tud hirtelen mit mondani. Én is azzal ütöttem el, hogy legalább kipihenem magam, viszont belül elkeseredtem és haszontalannak éreztem magam mint akit kidobtak mert nem kell senkinek. amit tudok tanácsolni bátorítsd kezdj el spórolni, ha nem létszükséglet és van autó eladni, a felesleges "luxus dolgokat" visszamondani ha lehet a legalapabakra(telefon net tv) Kezdj el befőzni dolgokat (olcsóbb mint ha a boltba vennéd később a lekvárt, lecsót, savanyúságot) keress fel minden spórolási technikát a neten mert lehet tartósan nem tud majd elhelyezkedni (nekem két évbe került, amíg "biztos" állásom lett,pedig mindent elvállaltam ami adódott és ment a keresés ezerrel. Sok sikert s kitartást kívánok!!!
33\F
Mert aki jár ebbe a kategóriába tudja, h napi szinten megy a szaroskodás.
Nők adják ki magukat férfinek, közben meg nem változtatnak a fogalmazásukon.
A kedvencem az mikor vissza van kérdezve és mindent megmagyaráz a kérdező, aztán lassan már olyan nyakatekert az egész sztori, h abba bukik bele.
Hetente járok fel mostanában, múltkor is valami idióta jött itt a kommandós barátjával meg a hatalmas harcokkal, persze kinevette mindenki.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!