Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy kezdjen el végre munkát keresni?
bugyuta, provokálós kérdés, amit egy férfi tett fel.
nagyon átlátszó!
Én lehet mondanám, hogy akkor én is "szabira" megyek. és hagyom a fenébe a házimunkát, gyerekezést is igazságosan felezném vagy javasolnám, hogy kerítsen egy babysittert és akkor ejtőzhetünk mind a ketten :)
Na jó, ez inkább csak vicc volt. Én ilyen helyzetben javasolnám, hogy apuci menjen gyedre. Akkor ki se tudják rúgni, marad a munkaviszonya még pár évig, és kapja a fizetése után a gyedet. És akkor te el tudsz menni dolgozni. Persze ebben az esetben főzés/házimunka is a férjre háruljon. Ha meg nem fűlik hozzá a foga, akkor izibe keresni fog állást.
Sajnos állás elvesztésénél az első reakció, hogy pár hónapig pihi, és utána kezdek újra keresni. Nem csak a férjednél: a nagy átlagnál (jó eséllyel év végén nekem is megszűnik az üzlet, ami jelenleg a megélhetésemet biztosítja, és én is a "pihenésen" törtem először a fejem).
Amit a férjednek meg kell értenie: egy állás megszerzése több hónap / fél év is lehet (keresettségtől függően), és - amennyiben nincs 1-1.5 éves tartalékotok félretéve (tehát ha havi 200ezerből éltek akkor 2.5-3 millió Ft vésztartalék) akkor neki égetően fontos, hogy azonnal keressen állást, sőt: igazából már most is kellene keresnie, illetve már most is meg kellene otthon húzni a nadrágszíjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!