Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a férjemet,...

Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy kezdjen el végre munkát keresni?

Figyelt kérdés
Kiderült, hogy a férjeméknél leépítések lesznek és a férjemet is elküldik 2 hónap múlva. Eléggé megrázó hír, de gondoltam, majd keres másik állást. Nem így van. Tervei szerint, még marad itthon néhány hónapot pihenni, majd azután kezd el keresgélni. Én még gyeden vagyok kb 2 évig. Hiába kapok max gyedet, ez azért kevés 4, hamarosan 5 ember ellátására. A férjem most úgy viselkedik mint akit nem is érdekel, hogy mi lesz velünk. Azt tervezgeti, hogy miket fog csinálni, amíg 'szabin' lesz és ezzel már az őrületbe kerget.
2013. júl. 30. 12:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
16%

bugyuta, provokálós kérdés, amit egy férfi tett fel.

nagyon átlátszó!

2013. júl. 30. 13:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Én lehet mondanám, hogy akkor én is "szabira" megyek. és hagyom a fenébe a házimunkát, gyerekezést is igazságosan felezném vagy javasolnám, hogy kerítsen egy babysittert és akkor ejtőzhetünk mind a ketten :)

Na jó, ez inkább csak vicc volt. Én ilyen helyzetben javasolnám, hogy apuci menjen gyedre. Akkor ki se tudják rúgni, marad a munkaviszonya még pár évig, és kapja a fizetése után a gyedet. És akkor te el tudsz menni dolgozni. Persze ebben az esetben főzés/házimunka is a férjre háruljon. Ha meg nem fűlik hozzá a foga, akkor izibe keresni fog állást.

2013. júl. 30. 13:57
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos állás elvesztésénél az első reakció, hogy pár hónapig pihi, és utána kezdek újra keresni. Nem csak a férjednél: a nagy átlagnál (jó eséllyel év végén nekem is megszűnik az üzlet, ami jelenleg a megélhetésemet biztosítja, és én is a "pihenésen" törtem először a fejem).

Amit a férjednek meg kell értenie: egy állás megszerzése több hónap / fél év is lehet (keresettségtől függően), és - amennyiben nincs 1-1.5 éves tartalékotok félretéve (tehát ha havi 200ezerből éltek akkor 2.5-3 millió Ft vésztartalék) akkor neki égetően fontos, hogy azonnal keressen állást, sőt: igazából már most is kellene keresnie, illetve már most is meg kellene otthon húzni a nadrágszíjat.

2013. júl. 30. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!