Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan vegyem rá a férjemet,...

Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy bent legyen a szülésnél?

Figyelt kérdés
Bár még 3 hónap van addig, de én nagyon szeretném, hogy ott legyen. Szerintem ez mindhármunkra tartozik. Beszéltünk már erről régebben és azt mondta, hogy nem mer bejönni de a kórház területén, a közelben lenne. Én azt akarom, hogy mellettünk legyen. Persze nem akarok erőszakos lenni, nem akarok semmit sem erőltetni csak jó lenne. Szerintem ez érthető. Hogyan kérjem meg rá?
2013. okt. 2. 20:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
9-esnek: mindenki más. Van, aki bírja a vért, belőlük lesznek az orvosok, tűzoltók, boncmesterek. De olyan is van, aki már a kórházi környezettől elájul, vagy az eszközök láttán, ez olyan, mint a klausztrofóbia vagy a tériszony, lelkialkat kérdése.
2013. okt. 2. 21:26
 12/26 kíváncsicska ***** válasza:
85%

Az én férjem sem akart bejönni.Egy alkalommal mikor a fogadott szülésznőmmel beszéltünk, akkor erről s beszélgettünk.Ennek az lett a vége, hogy bejött :D aminek nagyon örültem.Elmondta neki, hogy ez egy olyan pillanat amit ha kihagy valószínű meg fog bánni.Másrészt biztos a feleségének (én)nagy szüksége lehet rá bent, mert akár mennyire is tehetetlennek érzi magát sokat jelent a jelenléte.És ami fontos ha azt mondja bemegy, nem jelenti azt hogy nem mehet ki.Tehát ha úgy érzi eljött a pont amikor kimenne nyugodtan mehet.És megígérte neki, hogy a kitolási szakasz előtt szól és az az a pillanat amikor ha akar akkor távozhat a helyiségből.Ez után a beszélgetés után abban maradtunk, hogy bejön és lesz ami lesz.

Burokrepesztésre nem hívták be.A kitolási szakasz előtt szólt a szülésznő, hogy akkor itt az a pont, ha úgy gondolja menjen ki, erre ő azt mondta, ha eddig bent volt, most már nem hagy magamra :D

2013. okt. 2. 21:35
 13/26 anonim ***** válasza:
63%
Engem a szuloszoban labdara ultettek, szemben volt a ferjem. Latta ahogy folyik belolem a ver, magam ala pisilek, hanyok. kitolasnak a fejemnel volt, de hallotta ahogy bekakiltam, es hat a szagat is erezni lehet hiaba takaritjak el 2mp alatt. En sem igy terveztem, ha ezt tudom elore soha nem engedem h ottlegyen. Nem undorodott meg tolem de egy szornyu emlek maradt neki es nekem is.
2013. okt. 2. 21:51
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

Az én párom sem akart bejönni először. A szülőszoba látogatásnál majdnem rosszul lett, a vértől általában ájulás közelében van. Aztán végülis arra jutottunk, hogy bejön. Mondtam, hogy szükségem van rá hogy bejöjjön, máshogy nem tudom végigcsinálni. Nem bírom a kórházat, meg az orvosokat. A vége az lett, hogy bejött, potyogtak a könnyei, mikor kibújt a fia. És azóta minden leendő apukát bíztat, hogy legyen benn szülésnél. Azt mondta, higy semmi véreset keg undorítót nem látott, ügyelt nagyon, hogy ne nézzen lefelé. A fejemnél ült végig.

Szerintem mondd meg a párodnak, hogy legalább próbálja meg, ha nem bírja, leváltja valaki, kimehet.

2013. okt. 2. 21:53
 15/26 anonim ***** válasza:
61%
Az én szerelmem sem akart bejönni. Úgy voltam vwle az ő döntése. Aztán egy ismerős apukával való beszélgetés után ö döntött úgy,hogy bejön. Azt mondta örül,hogy bent volt.
2013. okt. 2. 22:08
 16/26 anonim ***** válasza:
81%

Én is az apás szülés mellett vagyok, de őszinte leszek: én ezerszer szívesebben szültem (pedig korántsem volt jó élmény), minthogy végignézzem azt ahogy életem szerelme szenved és nem tudok rajta segíteni.

Párom bent volt ameddig tudott, de a vajúdás végén sürgősségi császár lett belőle, sose felejtem milyen arcot vágott mikor nem tudta mi van velünk, miért rohangászik mindenki eszeveszetten és rohannak el velem a műtőbe... szerintem neki sokkal rosszabb élmény volt mint nekem, pedig nekem se volt túl jó.

Szerintem próbáljátok meg úgy, hogy vajúdásnál veled van, ameddig "hajlandó" és egyébként csak legyen a közelben a többi meg majd alakul, simán lehet, hogy végül bent marad veled. Sok sikert! :)

2013. okt. 2. 22:09
 17/26 anonim ***** válasza:
81%
Bocsi elküldte a telóm. Lehet nálatok is segítene egy ilyen beszélgetés. De ne erőszakold rá ha nem akarja. Vagy esetleg beszéljétek meg,hogy egy ideig legyen ott. Amíg birja.
2013. okt. 2. 22:12
 18/26 Vilcsianyuja ***** válasza:
61%

Húgom párja már az elején kerek-perec kijelentette, hogy nem fog bemenni a szülőszobába. A végén mégis csak bement, nem női zsarnoki erőszak miatt, csak egyszerűen meggondolta magát. Ha a párod látja rajtad éles szituban, hogy szükséged van rá (mondjuk vajúdás közben eszeveszetten belékapaszkodsz vagy szorítod a kezét), nem fog habozni, hogy bemenjen-e veled.

Amúgy szerintem az ódzkodó pasiknak más, szülőszobai élményekkel rendelkező apukák beszámolói oszlatják el leginkább a félelmeiket vagy adják meg azt a plusz lökést, hogy egyenesen ők akarjanak bemenni a szülésre.

És ehhez elég egy kis ebédszüneti csevej a kollégákkal, vagy egy látogatás kisgyerekes szülőknél, ahol apuka csillogó szemmel ecseteli a történteket.

2013. okt. 2. 23:05
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Ha o nem akar jelen lenni, torodj bele! Nem szabad eroltetni, az csak rosszabb! Kerd meg anyukadat/baratnodet h menjen be! Velem is anyukam volt bent, eskuszom tobbre mentem, mintha a parom lett volna ott, es esetleg azt kellett volna neznem h rosszul van. O ugyse tudott volna mit csinalni ijedtsegeben :-)
2013. okt. 2. 23:12
 20/26 anonim ***** válasza:
80%

A férjem nem akart bejönni. Aztán mikor elkezdődött, mondta, hogy akkor az elején bent lesz, aztán ahogy sűrűsödnek az események, majd kijön. Ottragadt, sőt, mikor a doki mondta, hogy látszik a baba haja, kérdezte megnézheti-e? Vissza se jött hozzám, szemből nézte meg a fia születését, nem ám úgy mint a filmekben, hogy anya haját simogatva, légzést segítve stb.

7 év múlva született a második gyerkőc, én azt javasoltam, ha éjszaka kezdődik, akkor ne ébresszük fel a szomszédokat, hogy átvigyük a nagyfiút, de mikor tényleg éjfél előtt elfolyt a magzatvizem, egyből hívta őket telefonon, hogy mennek a gyerekkel, mert ott akar lenni ennél a szülésnél is.

Lényeg: ahogy alakulnak szülés közben az események, látni fogjátok, hogy mit bír, és amikor úgy érzi( ha érzi), hogy ez már neki sok(k), akkor kimegy.

2013. okt. 2. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!