Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy bent legyen a szülésnél?
Az én férjem sem akart bejönni.Egy alkalommal mikor a fogadott szülésznőmmel beszéltünk, akkor erről s beszélgettünk.Ennek az lett a vége, hogy bejött :D aminek nagyon örültem.Elmondta neki, hogy ez egy olyan pillanat amit ha kihagy valószínű meg fog bánni.Másrészt biztos a feleségének (én)nagy szüksége lehet rá bent, mert akár mennyire is tehetetlennek érzi magát sokat jelent a jelenléte.És ami fontos ha azt mondja bemegy, nem jelenti azt hogy nem mehet ki.Tehát ha úgy érzi eljött a pont amikor kimenne nyugodtan mehet.És megígérte neki, hogy a kitolási szakasz előtt szól és az az a pillanat amikor ha akar akkor távozhat a helyiségből.Ez után a beszélgetés után abban maradtunk, hogy bejön és lesz ami lesz.
Burokrepesztésre nem hívták be.A kitolási szakasz előtt szólt a szülésznő, hogy akkor itt az a pont, ha úgy gondolja menjen ki, erre ő azt mondta, ha eddig bent volt, most már nem hagy magamra :D
Az én párom sem akart bejönni először. A szülőszoba látogatásnál majdnem rosszul lett, a vértől általában ájulás közelében van. Aztán végülis arra jutottunk, hogy bejön. Mondtam, hogy szükségem van rá hogy bejöjjön, máshogy nem tudom végigcsinálni. Nem bírom a kórházat, meg az orvosokat. A vége az lett, hogy bejött, potyogtak a könnyei, mikor kibújt a fia. És azóta minden leendő apukát bíztat, hogy legyen benn szülésnél. Azt mondta, higy semmi véreset keg undorítót nem látott, ügyelt nagyon, hogy ne nézzen lefelé. A fejemnél ült végig.
Szerintem mondd meg a párodnak, hogy legalább próbálja meg, ha nem bírja, leváltja valaki, kimehet.
Én is az apás szülés mellett vagyok, de őszinte leszek: én ezerszer szívesebben szültem (pedig korántsem volt jó élmény), minthogy végignézzem azt ahogy életem szerelme szenved és nem tudok rajta segíteni.
Párom bent volt ameddig tudott, de a vajúdás végén sürgősségi császár lett belőle, sose felejtem milyen arcot vágott mikor nem tudta mi van velünk, miért rohangászik mindenki eszeveszetten és rohannak el velem a műtőbe... szerintem neki sokkal rosszabb élmény volt mint nekem, pedig nekem se volt túl jó.
Szerintem próbáljátok meg úgy, hogy vajúdásnál veled van, ameddig "hajlandó" és egyébként csak legyen a közelben a többi meg majd alakul, simán lehet, hogy végül bent marad veled. Sok sikert! :)
Húgom párja már az elején kerek-perec kijelentette, hogy nem fog bemenni a szülőszobába. A végén mégis csak bement, nem női zsarnoki erőszak miatt, csak egyszerűen meggondolta magát. Ha a párod látja rajtad éles szituban, hogy szükséged van rá (mondjuk vajúdás közben eszeveszetten belékapaszkodsz vagy szorítod a kezét), nem fog habozni, hogy bemenjen-e veled.
Amúgy szerintem az ódzkodó pasiknak más, szülőszobai élményekkel rendelkező apukák beszámolói oszlatják el leginkább a félelmeiket vagy adják meg azt a plusz lökést, hogy egyenesen ők akarjanak bemenni a szülésre.
És ehhez elég egy kis ebédszüneti csevej a kollégákkal, vagy egy látogatás kisgyerekes szülőknél, ahol apuka csillogó szemmel ecseteli a történteket.
A férjem nem akart bejönni. Aztán mikor elkezdődött, mondta, hogy akkor az elején bent lesz, aztán ahogy sűrűsödnek az események, majd kijön. Ottragadt, sőt, mikor a doki mondta, hogy látszik a baba haja, kérdezte megnézheti-e? Vissza se jött hozzám, szemből nézte meg a fia születését, nem ám úgy mint a filmekben, hogy anya haját simogatva, légzést segítve stb.
7 év múlva született a második gyerkőc, én azt javasoltam, ha éjszaka kezdődik, akkor ne ébresszük fel a szomszédokat, hogy átvigyük a nagyfiút, de mikor tényleg éjfél előtt elfolyt a magzatvizem, egyből hívta őket telefonon, hogy mennek a gyerekkel, mert ott akar lenni ennél a szülésnél is.
Lényeg: ahogy alakulnak szülés közben az események, látni fogjátok, hogy mit bír, és amikor úgy érzi( ha érzi), hogy ez már neki sok(k), akkor kimegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!