Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan vegyem rá a férjemet,...

Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy bent legyen a szülésnél?

Figyelt kérdés
Bár még 3 hónap van addig, de én nagyon szeretném, hogy ott legyen. Szerintem ez mindhármunkra tartozik. Beszéltünk már erről régebben és azt mondta, hogy nem mer bejönni de a kórház területén, a közelben lenne. Én azt akarom, hogy mellettünk legyen. Persze nem akarok erőszakos lenni, nem akarok semmit sem erőltetni csak jó lenne. Szerintem ez érthető. Hogyan kérjem meg rá?
2013. okt. 2. 20:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
95%
Sehogy. Ha o ezt nem akarja, nem szabad erőltetni.
2013. okt. 2. 20:53
 2/26 anonim ***** válasza:
93%
Ne erőszakoskodj.Hagyd,had döntse el ő mit akar.Mond el neki,hogy örülnél neki ha bent lenne.Ennyi.nem kell semmi egyebet mondani.A többit bízd rá.
2013. okt. 2. 20:53
 3/26 anonim ***** válasza:
92%
sehogy
2013. okt. 2. 20:54
 4/26 AeonFLUX válasza:
70%
Csak erőszakoskodj, ha azt akarod, hogy megundorodjon tőled. Nem olyan rég tettek fel erről egy kérdést, majd valaki belinkeli gondolom.
2013. okt. 2. 20:59
 5/26 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem ez nem ìgy megy, hogy "sehogy, bízd rá." Egy gyerek az közös föntès ès felelössèg, ha egy nö felvállalja, hogy az egèsz testèt "feláldozza", akkor a fèrfi minimum annyit megtehetne, hogy támogatja, amiben csak tudja.

Az èn pàrom is kikötötte, hogy nem akar bejönni, èn meg mondtam, hogy akkor majd eröt vesz magán. Elvègre ez a kisbabánk születèse. Èn mindig fèltem az orvosoktól, nem akarok velük egyedül maradni órákig egy szobában, úgyhogy megmondtam neki, hogy ihenis be fog jönni. Nem kell odanèzni, csak legyen velem.

2013. okt. 2. 20:59
 6/26 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem kérd meg, hogy szülőszoba-látogatásra, esetleg szülésfelkészítő alkalmakra kísérjen el. Ott kap annyi információt, látja a környezetet, ezek alapján el tudja dönteni, bent szeretne-e lenni. Ha nem, akkor hagyd annyiban, mert erőltetni nem szabad ilyet. Inkább kérd meg egy barátnődet vagy az anyukádat, aki biztosan bírná a strapát. Ez a te érdeked is, hiszen nem könnyíti meg a szülést, ha a nővérek helyetted a padlón fekvő pároddal foglalkoznak. :)
2013. okt. 2. 21:01
 7/26 anonim ***** válasza:
74%

Sok házasság ment már úgy tönkre, hogy a feleség ezt erőltette. Lehet, hogy valakinek ez alap, de nem véletlenül a nők lettek gyermekszülésre teremtve.

Jómagam is dolgoztam szülészeten (mint csecsemős), végignéztem sok sok szülést és igenis gyakran előfordult, hogy a férfi erőt próbált venni magán, de végül ájulás vagy veszekedés árnyékolta be ezt a csodás pillanatot.

Szerintem lehet kompromisszumot kötni azzal, hogy végig ott van melletted a vajúdás alatt, de ha végül úgy dönt, a kitolási szakaszt a folyosón várja végig. Ez valahol neki is felkészülés rá, és az esély, hogy dönthet, leveszi róla a nyomást, ezzel elkerülve a későbbi veszekedést stb.

2013. okt. 2. 21:10
 8/26 A kérdező kommentje:
Nem értem. Írtam, hogy NEM akarok erőszakos lenni! Nem azt kértem, hogy dugja oda az orvos mellé a fejét és nézze az egészet, csak azt, hogy mellettem legyen. Megnyugtatna. Egyáltalán nem kell látnia semmit sem odalent csak jól esne ha ő lenne mellettem, meg hát ez rá is ugyanannyira tartozik mint rám, elvégre ő az apja.
2013. okt. 2. 21:14
 9/26 anonim válasza:
79%
Nem tudom mit kell rinyálni egy szülés miatt. Nem egy nyitott szívműtétet vagy ilyesmiket kell végignézni. A szülést lent nem is kell nézni. Én férfi vagyok és mind a két gyerekem születésénél bent voltam az első pillanattól az utolsóig mert alap dolognak tartottam/tartom, ne csak akkor legyünk a nő mellett amikor meg kell csinálni hanem akkor is amikor fájdalmai vannak amit részben mi okozunk azzal, hogy gyereket csinálunk nekik. Én csak oda pillantottam néha mert kíváncsi voltam de azzal jobban el voltam foglalva, hogy őt nyugtatgassam. Szerintem ez nem ront meg egy kapcsolatot, sőt. Szóval nyugodtan be lehet menni.
2013. okt. 2. 21:22
 10/26 anonim ***** válasza:
91%
Tudod, sok pasit önmagában az riaszt meg, hogy látják a feleségüket szenvedni, de tehetetlenül kell nézniük. Ők nem tudnak erre fölkészülni, mint a szülő nő, nincs bennük a gyerek, nincsenek túl a jósló fájásokon, nem éreztek még hasonlót, az egész idegen számukra. Egy nő még első szülésnél is előrébb van, mert voltak összehúzódásai, jóslófájásai, a menstruációs fájásokról és az azzal járó vérről nem is beszélve, szerintem ezek nélkül a tapasztalatok nélkül még idegenebb lehet az egészet végignézni. Sőt, vannak férfiak, akiknek ez egyenesen ijesztő és taszító is, ezért tényleg rá kell hagyni a békesség érdekében.
2013. okt. 2. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!