Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon fáj a gerincérzéstelení...

Nagyon fáj a gerincérzéstelenítés és a katéterezés császárnál?

Figyelt kérdés
mához két hétre császároznak nagyon úgy néz ki ,a baba faros ...és nagyon félek ezektől a dolgoktól.Egyszerűen rettegek,hogy nem jól szúrják az érzéstelenítést és lebénulok,meg a katétertől is irtózom a gondolatától,hogy valaki oda felnyom egy csövet és azzal kell együtt lennem órákon át..szval segítsetek megnyugodni,mert tök ideges vagyok emiatt..38hetes kismama
2008. júl. 2. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Őszintén? Nem azzal leszel elfoglalva. Főleg ha fájásaid lesznek. Én annó a gátmetszéstől féltem. De amikor arra került a sor észre sem vettem, ha nem mondják.
2008. júl. 2. 21:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha programozott császárod lesz, akkor a műtéti előkészítés része lesz a katéterezés. Én meg sem éreztem. A gerincérzéstelenítés sem elviselhetetlen, kapsz helyi érzéstelenítést, nem igazán fájdalmas. Nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy lebénulsz.Ez ma már rutin beavatkozás. Én még nem hallottam senkiről, akinek ebből problémája volt. Próbálj meg ne a műtétre gondolni, hanem a "végeredményre":))) Egyébként én 3X éltem át a császárt, és semmi gondom nem volt utána.
2008. júl. 2. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én simán szültem, így csak katéter ügyben tudlak megnyugtatni. Egyáltalán nem fáj, légy teljesen nyugodt miatta. Próbálj arra gondolni, hogy ha ezen minden túlleszel, már a karodban tarthatod várva várt babádat. Meglátod, minden rendben lesz, az meg, hogy izgulsz az ismeretlen miatt, vagy hogy félsz a fájdalomtól teljesen természetes. Próbálj megnyugodni, minden rendben lesz.
2008. júl. 2. 22:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia!Én is császárral szültem,bár engem elaltattak nem gerincérzéstelenitőt kaptam.A katéter egyáltalán nem fáj még felrakják addig pisilési ingered van de perceken belül elmúlik.A félsz normális dolog én 2héttel hordtam túl a kisfiamat már nagyon vártam,hogy meglegyen 1hete tisztába voltam hogy császározni fognak,mivel nem voltak fájásaim,és nem tágultam semmi segitséggel sem.Mégis mikor betoltak a műtőbe reszkettem a félelemtől pedig tudtam jó kezekben vagyok jó szakember az orvosom.Hál istennek semmi probléma nem is volt ennek 11hete.
2008. júl. 3. 10:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Én nem fogok túlhordani,mert faros a baba,nem engedi a dokim,de minnél jobban tellnek a napok annál jobban rettegek,pedig már nagyon várom a babát,de mégis.Tudom ezen túl kell lenni,győzködöm is magamat,majd meglátjuk..
2008. júl. 3. 13:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is nagyon féltem mind a kettőtől.

Hogyha szerencséd lesz előbb kapod a z érzéstelenítőt mint a katétert és az egyiket így biztos nem fogod éretni.

Egyébként a katéter egy picit csíp mikor felteszik,szóval ne félj nem sok idő. Utána már egyáltalán nem fogod érezni,még akkor sem amikor kiveszik.

Nekem nem fájt az érzéstelenítő bár én spinális-at kaptam,de nem sok különbség van a kettő között.

Minden jót kívánok!

2008. júl. 3. 14:23
 7/7 anonim válasza:

KÉRNI KELL ELŐTTE LIDOKAIN ÉRZÉSTELENÍTÉST!INGYENES ÉS HAT.

Utánna meg se lehet érezni a másikat utánna.

2010. márc. 6. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!