Hogyan zajlik egy programozott császár, ha az első babával is császároztak? Altatnak, vagy gerincérzéstelenítés van?
Nekem is programozott volt,előirva de beindult spontán,persze igy is csáészár lett.A menetét le tudom irni mert elmondták,hogy lenne,ha nem indul be.
A főorvossal konzultál a dokim,mert csak ő irhatja ki a műtétet.
Aztán megbeszéli veled is,hogy hanyadikán lesz.
Előtte éjféltől már nem lehet enni,a nővérek másnap reggel(nekem 6-kor lett vona),keltenek.
Be a szülőszobára,borotva,savlekötö,katéter.Majd a műtő és gerincérzéstelenitő.
egyszerűbb lesz mint az első. az elsővel este fél nyolctól fent voltam a szülőszobán, másnap 17 30-ra született meg lányom császárral. Iszonyú kimerült voltam. A fiammal ki voltam írva reggel 10-re, a fent említett (előző válaszok)dolgokat elvégezték, és műtét utáni első szoptatásra behozták már a babát. (délre) sokkal kipihentebb voltam, sokkal hamarabb felépültem. a harmadikat is bevállalnám, de nekem már sajna nem lehet. már 3 nagy vágásom van.
másik: unokanővérem első gyereke császárral született, a kisfia, majd a kislánya pedig rá jópár évre természetes úton 1,5 év különbséggel. Miért olyan biztos a dokid számára, h császár lesz a következő is?
Este 8-tól nem lehett enni, inni, reggel bementem, ctg, adatokat felvették, beleegyezési nyilatkozatokat aláírtam, átöltöztem (papucs, hálóing). Bekísértek az örzőbe, ott bekötötték az infúziókat, amíg az ment betették a katétert, megittam a savlekötőt. Betoltak a műtőbe, bevezették a spinálist, aztán elkezdődött a műtét.
A műtétet picit nehezebben éltem meg, minz az elsőt, mert ezúttal nem volt meg a hosszas vajúdás utáni fáradt kábulat, hanem teljesen észnél voltam, dehát max 1 óra az egész.
Műtét után visszatoltak az örzőbe, újabb infúziók, majd 6 óra múlva kelés, zuhanyozás. Közben 2x behozták a babát :)
Zuhanyozás után át az osztályra.
Én sokkal-sokkal hamarabb felépültem, mint az elsőnél, tudtam mennyire fog fájni és hogy hogyan kell mozogni, sokkal hamarabb aktív voltam.
Mekkora a baba?
Az első miért lett császár?
Én 2 nagy babát szültem simán, fel sem merült a császár.
Más: anyukám engem 39 éve császárral szült, rá 5 évre az ikerhugaimat simán, közülük az egyik faros volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!