Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik egy programozott...

Hogyan zajlik egy programozott császár, ha az első babával is császároztak? Altatnak, vagy gerincérzéstelenítés van?

Figyelt kérdés
Szeretném elkerülni a császárt, de a dokim nem sok jóval kecsegtet. Mik a tapasztalatok?
2010. okt. 6. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem is programozott volt,előirva de beindult spontán,persze igy is csáészár lett.A menetét le tudom irni mert elmondták,hogy lenne,ha nem indul be.

A főorvossal konzultál a dokim,mert csak ő irhatja ki a műtétet.

Aztán megbeszéli veled is,hogy hanyadikán lesz.

Előtte éjféltől már nem lehet enni,a nővérek másnap reggel(nekem 6-kor lett vona),keltenek.

Be a szülőszobára,borotva,savlekötö,katéter.Majd a műtő és gerincérzéstelenitő.

2010. okt. 6. 14:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia!!Bemész a kórházba (én már nem ehettem előtte legalább 12órával!)Kapsz savlekötőt, gerincbe érzéstelenítőt...aztán megy a műtét!Közben infúziót kapsz!A lábadozás meg már más kérdés!!Nem annyira szörnyű!:) Műtét után még fogsz kapni infúziót!!12óra múlva felállítanak!!Addíg lepedő csere meg kiveszik a katétert!!És sétálgatni kell!Na az egy szar dolog...szúr a hasad....úgyhogy ajánlom hogy miközben felállsz vagy mész fogd a hasad és akkor nem annyira szar!!És úgy nagyjából ennyi!!Sok szerencsét...és kitartást!:)
2010. okt. 6. 14:04
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi, ezek szerint ugyanúgy zajlik, mint az első császárom, azzal a különbséggel, hogy nem fogok előtte vajúdni. Azért remélem, megindul addig valahogy és megúszom a dolgot.
2010. okt. 6. 14:10
 4/7 anonim ***** válasza:

egyszerűbb lesz mint az első. az elsővel este fél nyolctól fent voltam a szülőszobán, másnap 17 30-ra született meg lányom császárral. Iszonyú kimerült voltam. A fiammal ki voltam írva reggel 10-re, a fent említett (előző válaszok)dolgokat elvégezték, és műtét utáni első szoptatásra behozták már a babát. (délre) sokkal kipihentebb voltam, sokkal hamarabb felépültem. a harmadikat is bevállalnám, de nekem már sajna nem lehet. már 3 nagy vágásom van.

másik: unokanővérem első gyereke császárral született, a kisfia, majd a kislánya pedig rá jópár évre természetes úton 1,5 év különbséggel. Miért olyan biztos a dokid számára, h császár lesz a következő is?

2010. okt. 6. 14:31
 5/7 A kérdező kommentje:
nem biztos még, csak azt mondta, hogy esélyesebb. Egyrészt nagy baba, másrészt az első azért lett császár, mert nem tágultam, és ilyenkor esélyesebb, hogy a második is az lesz. De még nem 100%.
2010. okt. 6. 14:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Este 8-tól nem lehett enni, inni, reggel bementem, ctg, adatokat felvették, beleegyezési nyilatkozatokat aláírtam, átöltöztem (papucs, hálóing). Bekísértek az örzőbe, ott bekötötték az infúziókat, amíg az ment betették a katétert, megittam a savlekötőt. Betoltak a műtőbe, bevezették a spinálist, aztán elkezdődött a műtét.

A műtétet picit nehezebben éltem meg, minz az elsőt, mert ezúttal nem volt meg a hosszas vajúdás utáni fáradt kábulat, hanem teljesen észnél voltam, dehát max 1 óra az egész.

Műtét után visszatoltak az örzőbe, újabb infúziók, majd 6 óra múlva kelés, zuhanyozás. Közben 2x behozták a babát :)

Zuhanyozás után át az osztályra.

Én sokkal-sokkal hamarabb felépültem, mint az elsőnél, tudtam mennyire fog fájni és hogy hogyan kell mozogni, sokkal hamarabb aktív voltam.

2010. okt. 6. 17:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Mekkora a baba?

Az első miért lett császár?

Én 2 nagy babát szültem simán, fel sem merült a császár.

Más: anyukám engem 39 éve császárral szült, rá 5 évre az ikerhugaimat simán, közülük az egyik faros volt.

2010. okt. 6. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!