Sopronban melyik nőgyógyásznál tuti a faros szülés esetében a császármetszés?
Hivatalosan csak az első babát császározzák alapból, ha faros.
Nyilván ha van orvosod, akkor egy kis borítékért cserébe "megbeszélheted" vele a császárt, nem Te lennél az első, aki ezt megteszi.
Viszont:
a 34. héten vagy még simán megfordulhat! Főleg hogy nem első!
Nekem a 3. babám a 39. hét közepén fordult át fejvégűbe, pedig már a faros szülés volt kilátásban, az én dokim azt mondta, hogy csak akkor van császár, ha harántba van a baba, illetve ha faros, de a vajúdás beindulásakor végtaggal előre van a baba, és nem popsival. Ezért ő még egy UH-t csinált volna, amikor beérünk a kórházba.
(Aztán minderre nem lett szükség, szépen fejjel előre megszületett)
Ne gondold, hogy ugyanaz lesz a forgatókönyv, mint elsővel, a szülések nagyon nem egyformák.
Nekem egyre nagyobb babáim lettek, és a legkisebbet volt a legnehezebb megszülnöm, a legnagyobbat a legkönnyebb. A nagy baba előnye, hogy erősebben nyomul lefelé és jobban is képes tágítani a gravitáció miatt.
Szóval ne akarj most dönteni még!
2. szülesemnel, egy masik korhazban azt mondta egy orvos, h "ö vallalta volna normal szülessel a faros babat", es bar igaz, hogy nagyobb a rizikoja, megcsaszarozni barmikor lehet a normal szüles közben is. Mivel itt a szülöszoba mellett van a csaszarosoknak valo szülöszoba. A 2. babamnal igy is törtent (magzatburokrepedesnel meg nem volt faros fekvesü), hajnalban atszallitottak es villamgyorsan atvittek csaszarozni.
4.
Mondd el határozottan az orvosodnak, hogy félsz a hüvelyi úton történő szüléstől, főleg akkor, ha faros a baba.
Te nem "kényelmi" okokból félsz, hanem már van valós, rossz tapasztalatod. Mindenképpen beszélj vele erről, és ne hagyd, hogy kitérő választ adjon. Ha szükséges, vidd el a férjed is, hogy támogasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!