Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek az első szülése "...

Akinek az első szülése " borzasztó" volt ( elhúzódó vajúdás, hosszú kitolás, hasbakönyöklés, kézzel tágítás, vágás- repedés. ), hogyan alakult a második szülés?

Figyelt kérdés

Az első szülésem borzasztó élményként maradt meg bennem( persze leszámítva a kisfiam kibújását)

16 órát vajúdtam, szinte végig oxytocint kaptam. Emiatt erős, gyakorlatilag egybefüggő fájásaim voltak. Nagyon lassan tágultam, ezért kézzel rásegítettek . A végén úgy kellett kikönyökölni belőlem a kisfiamat,mert semmi erőm nem maradt. Másfél óra volt a kitolás. Vágtak, repedtem, másfél órán keresztül stoppoltak. Napokig menni alig bírtam... Ez már több mint két éve volt. A mai napig bűntudatot van amiatt, hogy amikor megszületett a fiam, az volt az első gondolatom, hogy végre vége... Most megint babát várok, és szó szerint rettegek a szüléstől, rémálmaim vannak... Már a császár is megfordult a fejemben, csak azt a rengeteg megaláztatást ne kelljen átélnem...

2013. szept. 3. 13:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

[link]

nekem ez segített. az első fájástól kezdve 6 óra alatt meglett a baba. ja és meg kell beszélni vele, hogy igyekezzen kifele mert nagyon várjátok!! :) Csak pozitívan mert nagyon sokat segít! Nem szabad félni mert azzal csak leblokkolod magad! Sok sikert!!!

2013. szept. 3. 22:39
 12/16 anonim ***** válasza:
Első szülésem baromi könnyű volt, reggel 9 kor burokrepesztés, 1 óra múlva jöttek a 2-3 perces fájások, délután 2 kor megszületett a lányom 3750 grammal és 52 centivel, gátmetszés maga volt a csoda, de az öszevarrás már nem nagyon tetszett...:/ most 8 hetes kismama vagyok, és nem tudom mit gondoljak, mert mindig azt hallom, hogy az első a legnehezebb, de itt felteszem a kérdést, lehet az elsőmnél könyebb is???
2013. szept. 3. 23:45
 13/16 anonim ***** válasza:
Szia első vagyok ígértem hogy írok, december 10.én megszületett a kisfiam 3.5 óra alatt lett meg nem kértem edát sem könnyű volt, majdnem sikerült a gátvédelem is ha kicsit elöbb érünk be és van ideje a szülésznőnek masszírozni a gátat akkor sikerült volna így kicsit repedtem kívül de csak 3 öltés volt amit kiszedtek és belül 2 ami felszívódó :) szóval nyugalom nem feltétlen lesz a második is olyan nehéz mint az első ezek után bátran be mernék vállalni még egy babót
2013. dec. 30. 16:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Ja és az lemaradt hogy 3. nyomásra kint volt a fiacskám. este fél 7 kor értünk be és 18:55 kor meglett Tomi
2013. dec. 30. 16:52
 15/16 A kérdező kommentje:
Gratulálok a babához! Köszönöm, hogy írtál :) Nagyon irigyellek, remélem nekem is hasonlóan alakulnak a dolgok áprilisban... :) Még egyszer sok boldogságot, és egészséget!
2013. dec. 30. 21:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen, drukkolok hogy gyors és könnyű szülésed legyen aztán majd ha tudsz írj hogy alakult :) sok sikert kitartást
2013. dec. 31. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!