Aki többé-kevésbé tudatosan végig tudta csinálni a szülést, az hogyan nyomott a végén? Tényleg úgy kell, mintha kakilnánk, vagy más érzés?
Igen- mintha kakilnál!! :)
Nekem mondta is a doki, hogy akkor nyomok jól- ha közben a végbél záróizmai is ki-kinyílnak. (bocsánat, a gusztustalankodásért)
Szóval ha éreztem, hogy nyomni kell, akkor lefele (gát-végbél) irányuló nyomást próbáltam folyamatosan. Szóval mintha kakilnék- igen..... :)
Szerintem jól csinálod- és érzed is, hogy hogy kellene. Tolófájásokkor meg méjobban fogod érezni.
JÖn a kistesó, szülés előtt állsz?
:)
Ha normál ütemben halad a szülé, a tolófájásos rész a szülés legszebb, legtökéletesebb pillanata. Akkor vagy annyira éber, h tudod mi van körülötted, a fájások már nem a hasadba sugároznak, hanem lefelé, de mégis Te írányítod őket. Amikor nyomsz, megy lefelé a baba is. Pihenhetsz is keveset, felkészülhetsz az új nyomásra. (A vajúdásnál ezt nem csinálhatod, ott jön a görcs és kész, ki kell bírnod) Az eleje olyan, mint a székelési inger, de a lényege az az, hogy érzed h a babád minden egyes nyomásra lejjebb van és készülődik nagyon kifelé ,és ha jól megy minden , csak sodródsz (amit írtak is előttem)és egyszercsak ott van a kis magzatmázas babád....:)
Nekem tényleg a szülésem legszebb része volt "lelkileg" és fizikailag is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!