Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz, hogy csinálnak császárme...

Igaz, hogy csinálnak császármetszést mindenféle érzéstelenítés nélkül?

Figyelt kérdés
36 hetes kismama vagyok és múlt héten találkoztam egy volt osztálytársammal. Mondtam neki, hogy még mindig faros a baba (de bízom benne, hogy megfordul még!) és az uh szerint elég nagy, így esély van császárra. Erre ő, hogy egyik ismerősének állítólag annyira sürgős volt kivenni a babát,h. semmiféle fájdalomcsillapítást nem kapott. Először kiröhögtem, mondván, már nem az ókorban vagyunk, ilyet nem csinálnak, de annyira erősködött, hogy most nem bírom ezt kiverni a fejemből. Tényleg van ilyen?
2009. okt. 31. 17:46
1 2
 11/15 Bea24 ***** válasza:
21%
Most mindenki nagy meglepetésére elárulom, hogy létezik ilyen.3 hónapja szült a barátnőm császármetszéssel Pécsen, bekötötték neki az epit, de nem hatott, elég béna volt a doki, 2szer is próbálta, de közben annyira sürgős lett, hogy kivegyék a kisfiát, hogyha újra megpróbálta volna bekötni, akkor tartós károsodása lett volna a babának és választás elé állították, hogy vagy érzéstelenítés nélkül gyorsan, vagy baja lesz. Mindez egy pillanat alatt történt és persze, hogy az elsőt választotta. Azt mondta, hogy rettenetesen fájt neki,mint még soha semmi, ráadásul közben a nyakára tekeredett a babának a köldökzsinór, de amint kivették,azonnal elaltatták. Annyira sajnáltam és én sem akartam elhinni, de valóban létezik ilyen. :(
2009. nov. 2. 14:34
 12/15 anonim ***** válasza:
88%

Olyan nincs,hogy az epidurál nem hat!!! A barátnőd kicsit nagyot akart mondani, te pedig elhitted! Ennyi!!!

Bele is halt volna, ha érzi,hogy mit csinálnak! Gondolj már bele, a hasát átvágták, érzéstelenítés nélkül nem tesz ilyet senki! A dokit meg fel lehet érte jelenteni, hacsak próbálkozna is ilyennel, az orvosi diplomáját tenné kockára. Altatás is 1percen belül megvan, a legsürgősebb esetben is meg tudják csinálni.

2009. nov. 2. 16:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincsen.Szörnyethalsz ha egy nagy hasi mütétet érzéstelenités nélkül végzenek rajtad!!
2009. nov. 2. 23:44
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem túlhordás miatt meg lett indítva szülés, de az 50 órás vajúdás annyira megviselte a babát, (na meg engem is) hogy többször is leesett a szívhangja ezért sürgősségi császárom volt. Nagyon gyorsan történt minden, hirtelen vagy 10-en lettek körülöttem, láttam a páromon, hogy meg van rémülve, hozták a papírokat, fogalmam sem volt mit írok alá, valamit oda firkáltam miközben már szedték le rólam a halóinget, egy kis vékony pasi felkapott, át tett egy másik ágyra, betolt a műtőbe, felültettek, állítólag megszúrtak, de én ebből semmit nem éreztem, rám kötöttek mindenféle dolgot, gondolom vérnyomás mérőt meg ilyesmiket, a doki kenegette a hasam valami fertőtlenítővel, felkerült a zöld függöny és és már vágtak is. Egy szempillantás alatt történt minden. Akármilyen sürgős esetről is van szó biztos, hogy alkalmaznak valamilyen érzéstelenítőt, vagy ha arra már tényleg nincs idő akkor altatásban végzik. Az egyik szobatársamat azért altatták mert korán levált a lepénye és sok vért vesztett, nem volt idő szúrni. Szerintem a barátnőd félre értett valamit mikor azt hallotta, hogy nem érzéstelenítenek.
2009. nov. 3. 07:57
 15/15 anonim válasza:

Szerintem a baratnod tul sok Twilight-ot nezett. Abban van erzestelenito nelkuli csaszaros jelenet.

Most nincs kedvem megkeresni, de a youtubeon van fent egy kb 20 perces, nagyon profi szakmai video a csaszarrol. Marmint konkretan a mutetrol, vegig a no hasat mutatjak, ahogy vagjak, kiveszik a babat es varrjak, kozben magyarazat. Total 18-as karika. Azt nem elne tul senki erzestelenitok nelkul.

Bar azt el tudom kepzelni, hogy nem sikerult az epidural 100%osra es valami matatast erzett, de abbol is minimum muhibaper lett volna.

Gondolom ennek a meselo csajnak nincs gyereke, sosem szult. Ha egyszer terhes lesz, halald meg a kedvesseget hasonlo hasfelmetszo Jack-es sztorikkal, esetleg egy kis Fureszt is vigyel bele...

Bar a kerdesed 4 eves, gondolom a gyerkocod is kb, es te is jot rohogsz ezen az egeszen.

2014. jan. 17. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!