Mit szólnátok ha a gyermekvállalást anyagi helyzethez és iskolai tanulmányokhoz valamint egy tanfolyamhoz kötnék?
Olvastam a miskolci csecsemőhalálokról és egy orvos beszámolója alapján az derült ki, hogy ez egyáltalán nem egyedülálló eset a térségben mert sok rossz anyagi helyzetű anya egyáltalán nem rendelkezik higániás előfeltételekkel és anyagi helyzettől függetlenül sem járnak el kivizsgálásokra, pedig az ingyenes lenne. Így mikor az anya csak(!) magán a szülésen jelenik meg, sok esetben a baba túlélési esélyei x százalékkal csökkennek.
Nyilván a születésszabályozás bevezetése Magyarországon nagy port kavarna, de ettől függetlenül mit szólnátok hozzá, ha a párnak bizonyos feltételeket fel kéne tudnia mutatnia annak fejében, hogy gyermeketvállalhasson.
Például:
-legyen tető a megszületendő gyermek feje felett ahol tiszta fürdőszoba és konyha van
-ne legyenek munkanélküliek a szülők, a bruttó fizetésből tudják fizetni a gyermek egészséges testi-lelki fejlődését (összeget nem írok, mert nem tudom ehhez mennyi pénz szükséges, de nem milliókra gondolok mielőtt valaki azt hinné, hogy ezután csak a pénzesek vállalhatnak gyereket)
-legalább az anya kötelező jelleggel járjon kivizsgálásokra, orvosi konzultációkra (ha nem teszi, büntessék meg)
-kötelező tanfolyam legalább az anyának ahol megtanulja az elsősegélynyújtás alapjait valamint amit nagy átlagban tudni kell egy kisbabáról, gyerekről (etetés, szoptatás) =>a tandfolyam ingyenes lenne
A kérdés fiktív, normális válaszokra érvekre, ellenérvekre vagyok kíváncsi.
Egyetértek vele, bár a gyakorlatban kivitelezhetetlen.
Én az alanyi jogon járó támogatásokat szüntetném meg vagy legalábbis alaposan csökkenteném (és nem csak a gyerekvállaláshoz kapcsolódókat). Vagy olyan módon adnám, hogy csak a gyerekre lehessen költeni. Mondjuk külön kártyára, mint most a szép-kártya. De ehhez kötelezni kéne a boltokat, postákat, busztársaságokat, gyógyszertárakat stb, hogy elfogadják.
Az ingyenes és kötelező tanfolyam is nagyon jó lenne, ehhez kellene kötni mondjuk az anyasági kifizetését.
A megfelelő bruttó fizetés is érdekes kérdés, hiszen más összegből lehet megélni Budapesten és egy somogyi kis faluban, szóval ez a része is elég necces.
A 18 év alatti gyerekvállalást valahogy korlátozni kéne! Többet kellene kisiskolás korban, az iskolában foglalkozni a szexel és a védekezéssel, nem tudom, hogy most, hogy vannak ezek a dolgok. De szerintem elsiklanak felette! No meg gondolom amit lát a gyerek otthon azt viszi tovább!
Mondjuk 10-12 évtől kellene felvilágosítani a gyerekeket, mert már sokkal korábban serdülnek a gyerekek!
A gyámhatóság (most azt hagyjuk, hogy hogy végzi a dolgát), de elviekben nem engedheti oda a gyereket, ahol nincs tető a feje felett, tehát ezt úgymond "megoldott".
Munkanélkülivé bárki válhat, normális esetben az ember arra törekszik, hogy legyen munkája, abból jövedelme, amiből meg tud élni.
A kivizsgálások most is kötelezőek, ha nem jelenik meg a terhesgondozáson, akkor a szankció most az, hogy nem kapja meg az anyasági segélyt, ami a gyermek születése után jár. Ez több mint 60e Ft, ami nem kis pénz. Nem olvastam erre vonatkozó adatot, de szerintem a többség már csak emiatt is teljesíti.
A kötelező tanfolyamról. Erre van a védőnő, tájékoztató füzetet ad, a terhesgondozás alatt többször találkozik a kismamával, információkkal látja el, lehet tőle kérdezni, a szülést követően is a rendelkezésére áll (etetés, szoptatás).
Semmi sem ingyenes, az adóforintjainkból fizetnénk. Én nem támogatnám olyan rendszer bevezetését, aminek minden eleme megoldott már most is.
Azért, mert elszigetelten van néhány eset, amikor a csecsemő halála az anya gondatlanságából, nemtörődömségéből következik be, felesleges lenne ilyen szabályozásokat behozni, mert hál'Istennek a többség felelősséggel várja és gondozza a gyermekét. Helyileg kell ezt megoldani, ha Miskolc környékén ez jellemző, akkor ott próbáljanak meg tenni valamit, hogy rávegyék a kismamákat, hogy járjanak el a vizsgálatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!