Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit szólnátok ha a gyermekváll...

Nádszálkisasszony kérdése:

Mit szólnátok ha a gyermekvállalást anyagi helyzethez és iskolai tanulmányokhoz valamint egy tanfolyamhoz kötnék?

Figyelt kérdés

Olvastam a miskolci csecsemőhalálokról és egy orvos beszámolója alapján az derült ki, hogy ez egyáltalán nem egyedülálló eset a térségben mert sok rossz anyagi helyzetű anya egyáltalán nem rendelkezik higániás előfeltételekkel és anyagi helyzettől függetlenül sem járnak el kivizsgálásokra, pedig az ingyenes lenne. Így mikor az anya csak(!) magán a szülésen jelenik meg, sok esetben a baba túlélési esélyei x százalékkal csökkennek.

Nyilván a születésszabályozás bevezetése Magyarországon nagy port kavarna, de ettől függetlenül mit szólnátok hozzá, ha a párnak bizonyos feltételeket fel kéne tudnia mutatnia annak fejében, hogy gyermeketvállalhasson.

Például:

-legyen tető a megszületendő gyermek feje felett ahol tiszta fürdőszoba és konyha van

-ne legyenek munkanélküliek a szülők, a bruttó fizetésből tudják fizetni a gyermek egészséges testi-lelki fejlődését (összeget nem írok, mert nem tudom ehhez mennyi pénz szükséges, de nem milliókra gondolok mielőtt valaki azt hinné, hogy ezután csak a pénzesek vállalhatnak gyereket)

-legalább az anya kötelező jelleggel járjon kivizsgálásokra, orvosi konzultációkra (ha nem teszi, büntessék meg)

-kötelező tanfolyam legalább az anyának ahol megtanulja az elsősegélynyújtás alapjait valamint amit nagy átlagban tudni kell egy kisbabáról, gyerekről (etetés, szoptatás) =>a tandfolyam ingyenes lenne

A kérdés fiktív, normális válaszokra érvekre, ellenérvekre vagyok kíváncsi.

2013. aug. 28. 11:08
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem a tanfolyam még akkor is sokat segítene, ha csak minden ötödik mondatot jegyez meg valaki...
2013. aug. 28. 11:30
 12/37 anonim ***** válasza:
60%
több száz ezer ft.-al???? :-) és miből fizetnék ki??? Többet járnának lopni, meg bűnözni??? vagy lesittelnéd őket, hogy még több ingyenélőt kelljen eltartani a börtönökben? Az ötlet nem rossz de kivitelezhetetlen. Elméletileg védőnő i szolgálat ezeknek a felsorolt dolgoknak a nagyrészét el kell végezze. Tehát ellenőrzi, hova kerül a gyerek felvilágosítást ad a dolgokról stb... más kérdés mennyire működik...
2013. aug. 28. 11:31
 13/37 anonim ***** válasza:
70%

Egyetértek vele, bár a gyakorlatban kivitelezhetetlen.

Én az alanyi jogon járó támogatásokat szüntetném meg vagy legalábbis alaposan csökkenteném (és nem csak a gyerekvállaláshoz kapcsolódókat). Vagy olyan módon adnám, hogy csak a gyerekre lehessen költeni. Mondjuk külön kártyára, mint most a szép-kártya. De ehhez kötelezni kéne a boltokat, postákat, busztársaságokat, gyógyszertárakat stb, hogy elfogadják.

Az ingyenes és kötelező tanfolyam is nagyon jó lenne, ehhez kellene kötni mondjuk az anyasági kifizetését.

A megfelelő bruttó fizetés is érdekes kérdés, hiszen más összegből lehet megélni Budapesten és egy somogyi kis faluban, szóval ez a része is elég necces.

2013. aug. 28. 11:31
 14/37 anonim ***** válasza:
72%
Nem gondolom, hogy ez lenne a megoldás a problémára. Engem mélyen felháborítana, hogy valaki megakarja szabni mikor szülhetek gyereket és mikor nem. Mi lesz a következő nem szülhet gyermeket aki kerekes székes,mert a gyermek örökölheti a genetikai betegséget? Nem szülhet gyereket aki albérletben lakik? Na és mi van akkor ha most munkám, házam, cégem, fényűző életem van , megszülöm a gyereket és 2 év múlva mindent elvesztek? Akkor vissza kell küldenem a gyermekemet? Mi az az összeg amiből tisztességesen lehet gyermeket nevelni? pl. dolgozunk havi 30.000-30.000 Ft a fizetésünk, de a szüleink havi 200.000Ft tal támogatnak. Én pl. úgy dolgozok, hogy egyik hónapban 600.000Ft ot kapok, másik 4 hónapban egy fillért sem. Fogalmam sincs melyik évem hogyan alakul, viszont elég sok félre tett pénzünk van. A tanfolyam jó ötlet, erre van is lehetőség elmenni aki szeretne, és valahol azért a védőnőnek kötelessége lenne "tanfolyamot" tartani az édesanyának a 9 hónap alatt, és felkészíteni a gyermek vállalásra. Részben azért ez a "tanfolyam" rész meg van oldva, mert a védőnőtől bármit lehet kérdezni és a mienk magától is sok sok mindent elmond, és rengeteg újságot, szórólapot ad amiben sok sok hasznos információ van. Az orvosi konzultáció jelenleg is kötelező különben nem kap támogatást.
2013. aug. 28. 11:32
 15/37 anonim ***** válasza:
78%

A 18 év alatti gyerekvállalást valahogy korlátozni kéne! Többet kellene kisiskolás korban, az iskolában foglalkozni a szexel és a védekezéssel, nem tudom, hogy most, hogy vannak ezek a dolgok. De szerintem elsiklanak felette! No meg gondolom amit lát a gyerek otthon azt viszi tovább!

Mondjuk 10-12 évtől kellene felvilágosítani a gyerekeket, mert már sokkal korábban serdülnek a gyerekek!

2013. aug. 28. 11:33
 16/37 anonim ***** válasza:
17%
No nálunk a védőnő egyenlő a semmivel! Soha semmilyen értelmes tanácsot nem adott, nemhogy szórólapot! Szerintetek, ha a védőnő normálisan végzi a dolgát, lenne ennyi gyerek a romáknál? Sok helyen víz és villany sincs, vagy fűtés, verik a gyereket, pucéron járnak a hidegben stb. és mégis hazaengedik oda a pici babát! Persze ez nem csak a romákra vonatozik, sajnos!
2013. aug. 28. 11:40
 17/37 anonim ***** válasza:
74%

A gyámhatóság (most azt hagyjuk, hogy hogy végzi a dolgát), de elviekben nem engedheti oda a gyereket, ahol nincs tető a feje felett, tehát ezt úgymond "megoldott".

Munkanélkülivé bárki válhat, normális esetben az ember arra törekszik, hogy legyen munkája, abból jövedelme, amiből meg tud élni.

A kivizsgálások most is kötelezőek, ha nem jelenik meg a terhesgondozáson, akkor a szankció most az, hogy nem kapja meg az anyasági segélyt, ami a gyermek születése után jár. Ez több mint 60e Ft, ami nem kis pénz. Nem olvastam erre vonatkozó adatot, de szerintem a többség már csak emiatt is teljesíti.

A kötelező tanfolyamról. Erre van a védőnő, tájékoztató füzetet ad, a terhesgondozás alatt többször találkozik a kismamával, információkkal látja el, lehet tőle kérdezni, a szülést követően is a rendelkezésére áll (etetés, szoptatás).

Semmi sem ingyenes, az adóforintjainkból fizetnénk. Én nem támogatnám olyan rendszer bevezetését, aminek minden eleme megoldott már most is.

Azért, mert elszigetelten van néhány eset, amikor a csecsemő halála az anya gondatlanságából, nemtörődömségéből következik be, felesleges lenne ilyen szabályozásokat behozni, mert hál'Istennek a többség felelősséggel várja és gondozza a gyermekét. Helyileg kell ezt megoldani, ha Miskolc környékén ez jellemző, akkor ott próbáljanak meg tenni valamit, hogy rávegyék a kismamákat, hogy járjanak el a vizsgálatokra.

2013. aug. 28. 12:00
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, és egy ilyen dolog az utolsó csepp lenne a pohárban a kivándorláshoz. Nemhogy nem növekedne, de még csökkenne a népesség, és nemcsak a születések száma, hanem a Magyarországon élő és adózó magyar állampolgárok számában is.
2013. aug. 28. 12:02
 19/37 anonim ***** válasza:
46%
17-essel tökéletesen egyet értek!
2013. aug. 28. 12:04
 20/37 anonim ***** válasza:
52%
A felvetésedben vannak jó ötletek, pl a követelező kivizsgálások a rendezett tiszta környezet, a tanfolyam se rossz ötlet. Ám ezekkel csak az a baj hogy ezzel sérülne a szülők azon joga hogy mikor válallnak gyermeket. A gyerek válallás saját döntés és ebbe más nem szólhat bele. Esetleg a gyámügy utána közbe lép ám előtte nem. Egyébként én a pszihologiai alkalmasságit vezetném be. Sokszor tapasztalom a környezetembe is hogy nincs türelmük a gyerekhez kiabálnak. A hírekben is egyre borzalmasabb dolgokat hallani. Én így szürném ki jobban, nem pénz alapján. Attól mert valakinek nincs sok pénze még lehet jó szülő.
2013. aug. 28. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!