Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan állapítják meg a...

Hogyan állapítják meg a téraránytalanságot és mikor?

Figyelt kérdés

Ultrahang vizsgálat során vagy sima manuális vizsgálattal állapítják meg, hogy "kifér-e" a baba? Nagyon vékony testalkat voltam/vagyok, semmit nem asszonyosodtam, keskeny a csípőm. Eddig azért nem kérdeztem rá a dokinál, mert gondoltam majd szélesedik a terhességgel, de hát nem. :-( Egyáltalán mikor születik döntés ebben a kérdésben?

33 hkm

2013. aug. 20. 17:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Vajúdás közben, éppen mielőtt már ott tartasz lehet, hogy kinyomnál...:(

Nekem is így volt. Szenvedtem a végletekig, már a tolófájások jöttek, mire az orvosok rájöttek, hogy meg sem tudom természetesen szülni a fiamat.

2013. aug. 20. 17:57
 2/8 anonim ***** válasza:
A keskeny csípő miatt nem feltétlenül áll fenn téraránytalanság, akkor áll fenn, ha a medencebemenet kisebb, mint a baba feje. ez széles csípőnél is előfordul. És ügyes szonográfus már tud rá mondani valamit, unokahugomnál is az uh-n derült ki, hogy császár lesz, mert keskeny a bemenet, és a gyereknek nagy a feje (pedig neki igazán széles a csípője)
2013. aug. 20. 18:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Az UH-s vizsgálatok alkalmával mindig látják, hogy a baba a korához képest mekkora. Nagyobb-e, kisebb-e mint az átlag, vagy épphogy az átlagba tartozik. Azért ha már az utolsó trimben is az látszik, hogy a baba az anyukához képest nagy, akkor elgondolkoznak rajta, hogy téraránytalanságról lehet szó. Szerintem ha eddig nem szólt az orvosod, nincs miért aggódni.

Üdv:

egy nagyon vékony anyuka :)

2013. aug. 20. 19:58
 4/8 anonim ***** válasza:

majdnem kitolás előtt derült ki hogy lehet téraránytalanság lépett fel,kérdezték mekkora a kisfiam de én nem tudtam megmondani csak az első gyerekünk méretét.végül is sikerült megszülnöm de fél kilóval nagyobb lett a tesójánál :)

kislányom 3250 gr

kisfiam 3620 gr született., pedig csak 2,5 év a korkülönbség.

és mindkettő anno indítással született a 41 héten

2013. aug. 20. 20:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem a 37. héten az utolsó uh-n elmérték.2700 gramm volt a becsült súlya.Már 4 órája tolófájásaim voltak amikor a műtőbe toltak téraránytalanság miatt.Még a doki is meglepődött mert 4 kg-mal látta meg a napvilágot a fiam a 40. héten.A feje 36cm volt.
2013. aug. 20. 22:06
 6/8 anonim ***** válasza:

sehogy, legalábbis szülés előtt :(

a 36. héten már akkora feje volt a babámnak, hogy túllépte a terminust, 3500 g-ra saccolták, a doki csak sápítozott, ehhez képest nem is volt több uh :(

megpróbáltuk simán, aztán persze császár lett, nem tágultam, szívhang leesett, stb, a leletre meg azt írták a császár oka téraránytalanság

2013. aug. 20. 23:22
 7/8 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, még annyit, hogy a kisfiam 4060 grammal született, és 38-as buksival
2013. aug. 20. 23:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

165/45 kg voltam a terhesség előtt, nem egy nagy darab - a lányom 60 cm/3670 g született, simán kifért ;)

(A fiam szerencsére kisebb volt)

a medencecsontod az elkövetkező hetekben sokat tágul maj, ne aggódj!

2013. aug. 21. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!