Vajúdásnál hogyan állapítják meg a téraránytalanságot? Vagy azt nem csak közvetlenül szülés előtt lehet megállapítani, hanem pl a szülés előtti utolsó Uh-on?
Szia!!
Nálam pont ez volt a helyzet..nem illeszkedett be a lányom,aznap,amikor született,megviszgált dokim,és érzete,hogy a koponyája nincsen rögzülve a medencebemenetre.Külső vizsgálattal is észerevehető.Illetve az UH-on a koponya mérete is utalt erre,hogy nagyobb az átagnál,és valószínűleg nem fog kiférni.Nálam nem is forszírozták aspontán szülést,a doki szerint ha be is illeszjkedett volna is,akkor is fenn álla téraránytalanság.Végül operáltak relatív téraránytalanság miatt.4330 grammos lett a lányom.(41.héten)Üdv:Tamy
Nekem csak vajúdáskor ékelődött be a lányom feje, pedig már 25 héttől befordult...
Úgyhogy nem jelent semmit, ettől még nincsen téraránytalanság. Normál hüvelyi szülésem volt, pedig 4200 g és 58 cm volt a lányom, tehát nagyon nagy baba...
Nem volt túl hosszú a szülésem, hála a jó égnek...
Már 1-1,5 újnyra nyitva voltam hétfőn, akkor tágítgatott is rajta a doki kézzel, hátha beindul tőle...hát azon kívül, hogy majd meghaltam tőle, nem nagyon történt semmi.
Majd csütörtökön 2 órára kellett mennem ismét a dokimhoz, ekkor már 39+6 voltam. Megvizsgált, próbált kézzel tágítani, és mondta, hogy várjuk egy kicsit, sétáljunk egy kicsit, hátha...mert megpróbálta a magzatburkot kicsit lejjebb húzni...
20 perc múlva mikor újra megnézett, már fájásaim voltak.
3-kor mentünk fel a szülészetre, megkaptam a beöntést, burkot repesztett, stb...
Kaptam EDA-t amitől viszont fájásgyenge lettem, úgyhogy meg kellett várni, hogy kimenjem a hatása, kaptam egy tonna oxitocint...nah, akkor indult a buli :)
Fél 7-ig még tűrhetőek voltak a fájások, de onnantól nagyon szenvedtem. Fél 8-kor fektettek fel az ágyra végül, akkor kezdődött a kitolás és kereken 8-kor született meg a lányom. Persze a dokim is besegített, az utolsó nyomásnál belekönyökölt a hasamba...volt nagy meglepetés, mikor kibújt a lányom, mert 3500 g körüli babát tippeltek még aznap is :)
Mondanom sem kell viszont hogy volt gátmetszés, meg repedés is bőven, hüvely, méhszáj...fél órán keresztül varrt a doki...hát inkább szültem volna még egyszer :(
:O Úúú az nem semmi,hogy több mint egy kilót tévedtek a becslésnél!! :O
És mikor szültél?Mostanában?Helyre jött már a sebed?Nem akadályoz a házas életben?Nem fáj,amikor együtt vagy a pároddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!