Hogyan vizsgál meg a terhesség vége felé az orvos, hogy attól a szülés is beindulhat? Konkrétan mit csinál és hol érezni a fájdalmat?
A magzatvízvizsgálatnál fordul elő, hogy valakinél ha az elsőnél nem is, de a második ilyen vizsgálatnál beindul a szülés. Viszont ezt meg csak indokolt esetben csinálnak. Általában azoknak, akik már betöltötték a 40. hetet.
A méhszájvizsgálatnál nem indul be, csúnya is lenne, nálunk speciel a terhesgondozáson minden alkalommal néztek méhszájat az elejétől a végéig. Akkor valószínűleg felénk nem sok kismama érte volna meg még a terhesség felét sem.
1. vagyok.
Természetesen nem a 20. héten nézett méhszáj állásnál indul be a szülés, hanem a 40. hét környékén. Szép, nem szép, orvos mondta, 39+6 hetesen, hogy mivel nem lesz két napig, nem vizsgál meg, nehogy beindítsa a szülést.
Én meg még ilyet orvostól soha nem hallottam, sőt nálunk még a legvégén is néznek méhszájat.
Viszont a magzatvízvételnél mondtak ilyet, mikor a terhességem végén kórházba feküdtem.
Na engem megvizsgált.Mondjuk reggel már tágulásos vérzésem volt és 42+1 napos voltam.Brutál volt.Felnyúlt kézzel és 10 alkalommal megcsavarta a kezét bennem.
Éjjel meg is lett a fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!