Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszésről kérdeznék....

Császármetszésről kérdeznék. Ti éreztétek? Altatás vagy érzéstelenítés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Császárom lesz szeptember közepén. A kérdés az lenne, hogy érzéstelenítéssel vagy altatással csinálják e, de nem tudok dönteni.

Az érzéstelenítés kétesélyes, vagy sikerül vagy nem, mert a gerincferdülésem miatt nem találták el azt a pontot az előző szülésnél sem, tehát végig éreztem mindent.

Az altatás pedig az asztmám miatt veszélyes, de alig van rohamom, max ha meg vagyok fázva. Bár nem tudom,milyen kockázatot jelent az asztma, ezt elfelejtettem megkérdezni a dokitól.

Ti melyiket választanátok?

A másik kérdésem pedig elég fura... szóval az a kérdés, hogy a lábgörcsöt sikeres érzéstelenítés esetén érzi az ember a műtét közben, vagy sem? És altatás alatt? Mit lehet tenni az ellen, hogy közben ne görcsöljön be? Görcsoldó?

2013. aug. 18. 15:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, most olvastam el a közbenső kommented: ez szörnyű, hallottam már én is ilyen esetről, hogy vki érezte a műtétet! Normál esetben semmit, csak rángatást kéne.. Hol, melyik kórházban volt ez??
2013. aug. 19. 12:16
 12/18 A kérdező kommentje:

Balassagyarmat.

Az első kettőt Vácon szültem, ott nem is volt gond. De sajnos most is a Gyarmati az illetékes kórház, ezért is gondolkodom, hogy inkább altassanak, mert még egyszer nem hiszem, hogy ezt kibírnám.

Amúgy ezzel a kórházzal kapcsolatban sok ismerősöm van, akinek szörnyű élményei vannak.

Sógornőm kislánya 2 hónaposan halt meg ott, mert szüléskor gond volt, viszont a doki nem ismerte fel....a barátnőm tesója pedig súlyosan fogyatékos lett, mert császárnál eltörték a koponyacsontját....és ehhez hasonlók....

2013. aug. 19. 13:03
 13/18 anonim ***** válasza:
Akkor nem tudsz inkább másik kórházba menni?
2013. aug. 19. 16:15
 14/18 A kérdező kommentje:
Sajnos nem. Ez a körzeti. És mivel programozott, nem sürgősségi császár, hogy éppen ott jött rám a szülés, így nem vállalja a kórház.
2013. aug. 19. 16:24
 15/18 anonim ***** válasza:

ÉRdekes és borzasztó amiket írsz :O Engem nem kezdtek el vágni addig amíg éreztem sem császárnál,sem más műtétnél amikor spinálist kaptam...

Én örültem,hogy nem altattak,így hallhattam amikor először felsír,megmutatták amikor kivették és nem sokkal utána behozták hozzám az őrzőbe,hogy lássam.Később behozták szopizni többször is és 1x még éjszaka is áthozták és mellém fektették,mert vigasztalhatatlanul sírt,azt mondták anyahiánya volt :D másnaptól pedig velem volt reggeltől estig,csak éjszakára vitték el.

2013. aug. 19. 18:45
 16/18 anonim ***** válasza:
Én is ugyanígy jártam, mint te... a 2. császáromnál. Nem hatott az érzéstelenítő, orvos nem hitt nekem, felvágtak, éreztem, még a lábam is tudtam mozgatni! Aztán végül megkönyörültek rajtam és elaltattak. Pár hét múlva újra császárom lesz, igaz másik orvossal, aki megígérte, addig nem áll nekem, amíg vmit is érzek, de nem akar altatni, a baba miatt. Rettegek, szó szerint! Nem tudom, mivel nyugtassam magam, úgyhogy teljesen megértelek. Jogomban áll mindenképp az altatást kérni, vagy nem?
2013. aug. 29. 22:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Szia! Én végül elintéztem, hogy másik kórházban szülhessek, bár nem volt egyszerű, végül az ottani főorvos belement. Szóval kicsit nyugodtabb vagyok.
2013. aug. 30. 12:13
 18/18 anonim ***** válasza:
érzéstelenítés.megkaptam a gerincembe az injekciót amit nem is éreztem.aztán utána csak egy kis ráncigálást éreztem.nem fájdalmat és nem is volt kellemetlen.én semmiféleképpen nem hagynám ki a kicsi első írását.és amikor megpillantottam a fiamat és odatették hogy meg pusziljam. hát...attól csodálatosabb dolog nincs a világon.
2013. szept. 13. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!