Mit tegyek? Gyerekvállalás?

Meg lehet oldani a gyerekvállalást egyetem mellett is, ha a gyerkőcre tud valaki vigyázni,míg te suliban vagy. A lényeg,hogy külön tanrended legyen, mert mondjuk nappalin ha sok az órád, elég húzós. Vagy halasszál egy félévet, míg szoptatsz és akkor bölcsibe is adhatod. Amúgy egy csomó juttatást is adnak ha nappalin van saját gyereked. Így még akár dolgoznod sem kell, hogy eltartsd.
Viszont, ha a karriered a legfontosabb ( suli után még dolgozz és csak úgy gyerek), akkor semmiképpen ne vállalj.
Mi addig nem vállaltunk babát, ameddig nem lett határozatlan munkaszerződésem, és nem vettünk autót, lakást. Lakást hitelre sikerült, de már az is ki van fizetve nagyjából. Nekem ezek feltételek voltak. 27,5 évesen lettem anyuka. Nem érzem későnek. Mindenünk meg van és most már így kerek az életem.
Főiskolát végeztem.

Szerintem egyetemek, főiskolák eltérőek.
Anno mikor én jártam fősulira volt egy kollégista társam, aki ott a koliban nevelte a gyerekét. Alapból szociális alapon megkapta a kolit. Meg szociális támogatást is kapott.Gyes+ezek simán fedezték a gyerkőc igényeit, és az anyukáét is.
Ha albérletben laktok, vagy messze a sulitól akkor szerintem lakhatási is jár. De mondom sokminden függ az iskolától mit ad, mennyit és kinek.
Szerintem ha bemész a tanulmányi osztályra ott ezek után tudsz majd érdeklődni, vagy épp telefonon.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!