Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Készüljek a szülésre? Ez most mi?

Készüljek a szülésre? Ez most mi?

Figyelt kérdés

38/4 kismami vagyok. Úgy keményedik a hasam hogy nagyon fáj. Alig bírok menni. Korlátoz szinte mindenben. Kiegyenesedni nem bírok. Ha járkálok még rosszabb. A picur kegyetlenül fészkelődik. Nincs szünet, folyamatosan feszít és keményedik.

Két hete mikor nst-n voltam azt mondták ez már fájás, és kérdezték is hogy nem-e fáj a hasam vagy mit érzek, mert ők azt látják beindulhat a szülés és fájásaim vannak. Ehhez képest én csak azt éreztem hogy pici nagyon feszít és nyom. Nem fájt.

Most is ugyanez de durvábban. Lehet olyan hogy nincs jele, és egyszer csak ebből a feszítésből 10 perces fájások lesznek? Nem tudom mit tegyek. Kórházba csak úgy nem tudunk bemenni, fél óra kocsival. Mi az a tuti jel amire elinduljunk?

Köszönöm a válaszokat!

2009. okt. 26. 19:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Ha elindulnak az igazi fájások, azt észre fogod venni. Akkor már nem tudsz majd internetezni sem, az olyan erős, hogy gondolkodni is képtelenség alatta. De ezekből a keményedésekből, hátfájós kényelmetlenségekből lesz az igazi fájás, nem akarlak elkeseríteni, de van, aki ilyenek keményedésekkel és elég erős jóslófájásokkal napokat küzd, és persze akár tágul is valamennyit, mire beindul az igazi folyamat. Hajrá, közel a pillanat, de ne keseredj, ha még 1-2 napot várni kell. Sokkal többet nem hiszem. Túl korán felesleges kórházba menni, tényleg csak nagyon erős, közel 1 percig tartó, ötpercenként ismétlődő fájásokkal érdemes, amikor már a fürdő sem javít semmit, amikor már minden rossz és fáj. Kórházban rosszabb küszködni. Ha sokat mozogsz, állsz, sétálsz, az ráerősíthet, a gravitáció hat, szóval én nekilátnék vasalni, főzni, sétálni, tényleg átlendíthet. A babák nem mind csendesednek el szülés előtt. Az enyémeken nem vettem észre semmi változást. Még 2 fájás között is mocorogtak.
2009. okt. 26. 21:11
 12/29 anonim ***** válasza:
Megszületett a picur? Nekem nem volt annyira fájdalmas a vajúdás, mint ahogy az előttem szóló írta, (csak a vége felé). Mindenkinél más. A fájdalomküszöbödtől is függ.
2009. okt. 27. 22:06
 13/29 A kérdező kommentje:

Sehol semmi. Aznap éjjel mikor írtam a kérdést azt hittem indulunk, iszonyatos fájásom volt, egybefüggő, vagy fél-egy percig. A következő kb 5-10 percre rá jött. NÉztem az órát, nagyon vártam hogy akkor indulunk. A gyomrom kavargott, hányingerem is lett. REggel úgy ébredtem mint akivel semmi nem történt.

NST-n alig volt valami fájás. Holnap kell visszamenni. Aztán kétnaponta. Nem tudom meddig lehet egyáltalán túlhordalni.

Kértem hogy nézzenek meg engem és a babát is, de nagyon sokan voltak, nem foglalkoztak velünk. Le lettem pattintva. Sírógörcsöt is kaptam aznap, hogy soha nem jutok be a szülőszobára.

Már elveszíttem egy kisfiút a 21-ik héten, meg kellett szülnöm mert nagyon beteg volt. Azóta háromszor vetéltem el. Ő az ötödik. Lett egy kis depresszióm, pánikrohamos szorongásos betegségem. Itt vagyok a végén, és irtozatosan félek hogy baj lesz a picivel.Már nagyon a végén vagyok, de hiszem hogy újra boldogok lehetünk, ha már a karomban tarthatom. Nem vagyok türelmetlen, de tudom minél később bújik ki, annál több a komplikációkra az esély.......

Ittam tonikot, babakoktélt, fahéjas teát, lépcsőzgettem.....semmi......

Szorítsatok!

2009. okt. 28. 14:52
 14/29 anonim ***** válasza:
Szia! Szegénykém, sajnálom ami eddig történt de fel a fejjel!! már nem kell sok és ott lesz a babuci a kezedben épen, egészségesen! Ne félj, ügyesek lesztek mindketten és egy nagyon boldog anyuka lesz belőled egy csodaszép kisbabával! Nagyon nagyon szorítok neked és remélem majd írsz h mi van veletek! Nagyon sok sikert és nagyon sok kitartást! Ügyesek lesztek!
2009. okt. 28. 20:16
 15/29 anonim ***** válasza:
Nagyon szorítunk neked és a picurnak. Minden rendben lesz. Én 1hetet hordtam túl a kislányomat, aztán úgy indították be a szülést, de az lebegett a szemem előtt, hogy hamarosan kezemben tarthatom a kislányomat. Így könnyebb volt a várakozás. KITARTÁS!!!
2009. okt. 28. 20:16
 16/29 anonim ***** válasza:
Kitartas!Mar tenyleg a celegyenesben vagy!Mi is nagyon drukkolunk innen a tavolbol!
2009. okt. 28. 21:15
 17/29 anonim ***** válasza:

Hééé, ne pánikolj, hisz még bőven időben vagy. Minden rendben lesz!! Igyál meg egy deci vörösbort és finoman bujjatok össze a férjeddel. Nekem is ezt tanácsolták, bejött. A bor - vagyis a kis mennyiségű alkohol - állítólag szülésindító hatású.

Sok sikert, szép szülést!

2009. okt. 28. 22:46
 18/29 A kérdező kommentje:

Drágák vagytok köszönöm! :)

Helyzet változatlan. Két naponta kell járnom NST-re (40km oda-vissza), ha jöv.hét csütörtökig nem indul el akkor elindítják, de azt mondta a dokim hogy az előzményekre való tekintettel készüljek hogy lehet császár lesz. Megnézte uh-val a kicsit, azt mondta jó nagy baba, 3500-4000 között....majd leszédültem az ágyról, hiszen nincs is nagy hasam, én is és a párom sem vagyunk nagyra nőve. A 33-ik héten becsülték 4D-n 2200-nak.

Mai praktikám akkor vörösbor lesz.

Egyébként a derekam, hasam alja folyamatosan fáj, közlekedni nem nagyon tudok mert rögtön belehasít, de fájás semmi.

2009. okt. 30. 10:24
 19/29 anonim ***** válasza:
Szia! próbálkozz a borral meg a finom összebújással apával és talán sikeres lesz az akció :) drukkolok neked/nektek és kitartás, már nincs sok hátra!
2009. okt. 31. 15:06
 20/29 anonim ***** válasza:
Remélem bejött a bor, azért nem hallunk felőled ;-)
2009. okt. 31. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!